20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Eικονική περιήγηση 3D με tablets στην Αρχαία Ολυμπία του 2ου αι. π.Χ

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, θα συμμετάσχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 με μία πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση για ενήλικες και παιδιά ηλικίας από 8 ετών και άνω.

Με ένα mini ipad και την έμπειρη καθοδήγηση των Μουσειοπαιδαγωγών του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν εικονικά στον χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, να εξερευνήσουν και να γνωρίσουν τα σημαντικότερα μνημεία και ιερά κτήριά της. Μέσα από την εικονική περιήγηση, την παρατήρηση και τη συλλογή πληροφοριών με τη μορφή ερωτηματολογίου, οι συμμετέχοντες ανακαλύπτουν την ιστορία του ιερού, καθώς επισκέπτονται δημόσια κτήρια, όπως το Γυμνάσιο, Ναούς, το Στάδιο, αλλά και αφιερώματα των πόλεων, αγάλματα κ.ά..

Το θέμα του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2022 είναι «Η Δύναμη των Μουσείων». Ο φετινός εορτασμός επικεντρώνεται στη δυναμική συμβολή των μουσείων σε τρία επίκαιρα ζητήματα:

Βιωσιμότητα

Καινοτομία – νέες τεχνολογίες – προσβασιμότητα

Ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής μέσω της εκπαίδευσης

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, είναι ο πρώτος φορέας εικονικής πραγματικότητας στην Ελλάδα, με μακρά ερευνητική διαδρομή στον τομέα της ψηφιοποίησης, χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, τόσο ως εκπαιδευτικό-ψυχαγωγικό εργαλείο, όσο και ως όργανο ιστορικής έρευνας, προσομοίωσης και ανακατασκευής. 

Ώρες διεξαγωγής δράσης: 11:00 / 13:00 / 15:00

Διάρκεια: 40′ λεπτά

Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση στο τηλ. 212 254 0000.

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google Newsκαι μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό