19.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

DIY Time! Φτιάξε το τέλειο χημικό peeling ποδιών για απαλά πόδια με ελάχιστο τρίψιμο

Ειδήσεις Ελλάδα

Το τρίψιμο των πελμάτων με τη ράσπα είναι ίσως η πιο βαρετή δουλειά στον κόσμο! Είναι ωστόσο απαραίτητο να γίνει αυτό το τρίψιμο προκειμένου τα πόδια μας να γίνουν απαλά και να μην έχουμε σκασμένες, λευκές φτέρνες. Τώρα που άνοιξαν τα nail bars σίγουρα έχεις κλείσει το ραντεβού σου για πεντικιούρ αλλά εμείς θα σου πούμε τη συνταγή για το τέλειο χημικό peeling ποδιών που περιορίζει το τρίψιμο στο ελάχιστο έτσι κι αλλιώς!

Κάποια στιγμή θα σου χρειαστεί ή μπορεί να το χρειάζεσαι και τώρα αν θέλεις να ασχοληθείς λίγο με τα πόδια (#relatable) σου αλλά δεν έχεις καμία όρεξη να τρίψεις με τις ώρες. Τι κάνει όμως αυτό το peeling; Χαλαρώνει τα νεκρά κύτταρα στα πέλματά σου τόσο πολύ που είτε φεύγουν μόνα τους είτε φεύγουν με το πιο απαλό τρίψιμο. Χωρίς ίχνος υπερβολής, αν κάνεις αυτά που θα σου πούμε θα ενθουσιαστείς με το αποτέλεσμα!

Τι θα χρειαστείς; Το πρώτο υλικό είναι μία καρτέλα ασπιρίνες. ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν θα χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε παυσίπονο, μόνο οι ασπιρίνες κάνουν τη δουλειά που θέλουμε γιατί αποτελούνται κυρίως από σαλυκιλικό οξύ. Ναι, ναι το συστατικό που κάνει θαύματα για την ακμή κάνει απολέπιση και στις πατούσες σου και ναι, ναι μπορείς να βάλεις ασπιρίνη επάνω σε ένα σπυράκι. ΜΟΝΟ ΑΣΠΙΡΙΝΗ όμως. Όχι όλο το peel.

Το δεύτερο υλικό σου είναι το λεμόνι. Χρειάζεσαι τον χυμό από ένα λεμόνι. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις έτοιμο χυμό αλλά ο φρέσκος είναι πάντα καλύτερος. Και το λεμόνι κάνει απολέπιση και θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Πως το φτιάχνεις τώρα… Πρώτα λιώσε τις ασπιρίνες μέχρι να γίνουν πούδρα.

Βάλτες μέσα σε ένα πλαστικό σακουλάκι και χτύπα τις με ένα κουτάλι. Ρίξε την πούδρα σε ένα μπολ και ανάμειξε τη με τον χυμό λεμονιού. Έπειτα, πέρνα την πάστα που δημιούργησες στις πατούσες σου, τύλιξέ τις με πλαστικό και φόρα κάλτσες. Ξέρουμε, κάνει ζέστη αλλά θα αντέξεις. Φόρα αυτό το περίεργο κατασκεύασμα στα πόδια σου όσο περισσότερο μπορείς αλλά τουλάχιστον για 2 ώρες. Όταν έρθει η ώρα να το βγάλεις πήγαινε στο μπάνιο…

Άσε άφθονο νερό να τρέξει στις πατούσες σου και πέρνα μία δύο φορές τη ράσπα από τις φτέρνες σου… δεν θα πούμε τίποτα άλλο, θα μας πεις εσύ τις εντυπώσεις σου όταν το κάνεις! Περιμένουμε…

Διάβασε ακόμα: DIY Time! Φτιάξε μία μάσκα με 2 υλικά και κάνε τα μαλλιά σου να μοιάζουν σα να πήγες κομμωτήριο

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό