16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Dimensity 9000 vs Snapdragon 8 Gen 1: Ποιος είναι ο ισχυρότερος;

Ειδήσεις Ελλάδα

Με την παρουσίαση του Snapdragon 8 Gen 1 η μάχη των επεξεργαστών μόλις ξεκίνησε, με τον Dimensity 9000 να διεκδικεί το θρόνο του πιο ισχυρού. Η Qualcomm και η MediaTek ανταγωνίζονται η μία την άλλη στο θέμα των SoC που θα εξοπλίσουν τα μελλοντικά smartphones.

Σε αυτή τη φάση δεν έχουν προκύψει κάποια απόλυτα δεδομένα από συγκριτικά benchmark tests μεταξύ των δύο mobile επεξεργαστών, αλλά έχουν ξεκινήσει αναλυτικές συγκρίσεις των τεχνικών χαρακτηριστικών τόσο του MediaTek Dimensity 9000 όσο και του Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 που παρουσιάστηκε πρόσφατα. Θα πρέπει στο σημείο αυτό να τονιστεί ότι και τα δύο SoC έχουν δημιουργηθεί με βάση την αρχιτεκτονική των 4 nm.

Από εκεί και πέρα και σύμφωνα με κάποιες πρώιμες εκτιμήσεις ο MediaTek Dimensity 9000 είναι εκείνος που φέρεται να υπερισχύει σε δυνατότητες, λόγω του ότι έχει έναν πυρήνα Cortex X2 που είναι και ο πιο ισχυρός, άλλους τρεις Cortex A710 στα 2.85 GHz και τέσσερις Cortex A510 για βέλτιστη κατανάλωση ενέργειας.

Μια μεγάλη διαφορά που γέρνει την πλάστιγγα υπέρ του Dimensity 9000 είναι η μνήμη RAM LPDDR5X, ενώ ο Snapdragon 8 Gen 1 εμφανίζεται πολύ ικανός στο θέμα της φωτογραφίας. Η μάχη θα είναι δύσκολη, λοιπόν, επομένως περιμένουμε με ενδιαφέρον και το πραγματικό… crash test. Μέχρι στιγμής, στα… χαρτιά, ο MediaTek φαίνεται πιο ισχυρός.

Μεγάλα λόγια δεν λέμε… περιμένουμε και τα αποτελέσματα σε άμεσες δοκιμές!

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό