22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Dieselgate: Ξεκίνησε η δίκη 4 πρώην αξιωματούχων της VW

Ειδήσεις Ελλάδα

Ξεκίνησε σήμερα η δίκη 4 πρώην αξιωματούχων της VW που κατηγορούνται για απάτη στο σκάνδαλο Dieselgate. Και οι 4 κατηγορούνται για “απάτη από οργανωμένη συμμορία και σοβαρή οικονομική απάτη“, με την δίκη του Martin Winterkorn, πρώην CEO της VW να ξεκινά αργότερα, αφού η δικαιοσύνη αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να διαχωρίσει τη διαδικασία, αναβάλλοντας επ’ αόριστον για ιατρικούς λόγους τη δίκη του Winterkorn.
Ο ηλικίας 74 ετών Winterkorn, που βρισκόταν στο τιμόνι της VW από το 2007 ως το 2015, υποβλήθηκε πρόσφατα σε χειρουργική επέμβαση.
Η δίκη που αρχίζει στο Μπρούνσβικ, όχι μακριά από την έδρα της Volkswagen στο Βόλφσμπουργκ, θα είναι η δεύτερη μεγάλη ποινική δίκη που συνδέεται με το Dieselgate στη Γερμανία και η πρώτη πρώην εργαζομένων της Volkswagen. Η δίκη σε βάρος του Rupert Stadler, πρώην επικεφαλής της Audi, άρχισε πριν από ένα χρόνο και εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στη διάρκεια της δίκης, της οποίας το κατηγορητήριο αναπτύσσεται σε 700 σελίδες, οι δικαστές θα πρέπει να ρίξουν φως σε ερωτήματα: ποιοι, ανάμεσα στους μηχανικούς και τους διευθυντές, γνώριζαν για τη χρήση των παράνομων λογισμικών; Ποια στιγμή την πληροφορήθηκαν; Οι κατηγορούμενοι έστησαν την απάτη ή την ανέχθηκαν για να πουλήσουν περισσότερα αυτοκίνητα και να αποκομίσουν μεγαλύτερα κέρδη;
Ενώπιον των δικαστών βρίσκεται κυρίως ο Heinz-Jacob Neusser, πρώην υπεύθυνος ανάπτυξης των κινητήρων του ομίλου και στη συνέχεια τεχνικός διευθυντής της μάρκας VW.
Οι τρεις άλλοι μηχανικοί, οι Jens H., Hanno G. και Thorsten D είχαν καταλάβει θέσεις ευθύνης στις μονάδες τεχνικής ανάπτυξης, από τα ηλεκτρονικά μέχρι τα συστήματα επεξεργασίας των εκπομπών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό