14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Daytona Virtus 250 – Νέα πρόταση

Ειδήσεις Ελλάδα

Το νέο Virtus 250 της DAYTONA μας “συστήνεται” με μια ηχηρή δήλωση που το κάνει να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό των urban adventure scooters. Το Virtus 250 εντάσσει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο scooter της κατηγορίας του το δυναμικό και νεανικό σχεδιασμό, μαγνητίζοντας τα βλέμματα και “κλείνοντας το μάτι” στην αστική περιπέτεια! Ο σχεδιασμός του νέου Virtus δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας για τις επιρροές του ακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις, με δυναμικές γραμμές, επιθετική όψη και μια φουτουριστική οπτική χάρη στις πολυεπίπεδες επιφάνειες και τους LED προβολείς του, οι οποίοι ακολουθούν το σχεδιαστικό μονοπάτι του υπόλοιπου συνόλου, δίνοντας μια “θυμωμένη” έκφραση σε όσους αντικρύζουν από μπροστά το Virtus 250. Τεχνολογίας LED είναι και τα κομψά φλας, ενώ υπάρχουν και έτοιμες αναμονές για προβολάκια στο κάτω μέρος της ποδιάς, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την adventure φιλοσοφία του scooter της DAYTONA.

Η ζελατίνα του ρυθμίζεται σε τρεις θέσεις καθ’ ύψος, μέσω ενός ιδιαίτερα εύχρηστου και εύκολου συστήματος, χωρίς τη χρήση εργαλείων, παρέχοντας ολοκληρωμένη προστασία στον αναβάτη του. Το ξεχωριστό τιμόνι του είναι αλουμινένιο μεταβλητής διαδρομής και εδράζεται σε, επίσης, αλουμινένια καβαλέτα, ακολουθώντας τα μοτοσυκλετιστικά πρότυπα. Το πλάτος του προσφέρει έναν ικανοποιητικό μοχλό, που συμβάλλει τα μέγιστα στη διατήρηση του ελέγχου ακόμη και σε δύσκολα τερέν. Η σέλα του είναι ενιαία, με το συνεπιβάτη να τοποθετείται λίγο πιο ψηλά σε σχέση με τον αναβάτη, ενώ διαθέτει δύο ξεχωριστές υφές στο κάλυμμα με αντιολισθητικές ιδιότητες. Ο χώρος είναι παραπάνω επαρκής και για τους δύο επιβαίνοντες, ενώ για την σωστή στήριξη του συνεπιβάτη η σχάρα που ανήκει στο στάνταρ εξοπλισμό παίζει το ρόλο και των χειρολαβών. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι και η ουρά του Virtus 250, με τo επίσης LED φωτιστικό σώμα και φλας και την όμορφη προέκταση για τη βάση της πινακίδας, ενώ διαθέτει και ξεχωριστό πίσω φτερό ώστε να μη φτάσουν ποτέ νερά ή χώματα στην πλάτη του συνεπιβάτη.

Λεπτομέρειες όπως οι αεραγωγοί πίσω από την ποδιά, τα αλουμινένια προστατευτικά στο σημείο που πατούν τα πόδια του αναβάτη και οι διακόπτες με οπίσθιο φωτισμό, τονίζουν το υψηλό επίπεδο ποιότητας της συνολικής κατασκευής που χαρακτηρίζει το Virtus. Ο υγρόψυκτος, μονοκύλινδρος, τετραβάλβιδος, κινητήρας του Virtus 250 αποδίδει 25,2 ίππους στις 8.750 στροφές και μέγιστη ροπή 3Nm στις 6.000 στροφές. Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι αυτές οι επιδόσεις επιτυγχάνονται με μια εξαιρετική οικονομία καυσίμου, καθώς η κατανάλωσή του είναι μόλις στα 3,2L για κάθε 100 χιλιόμετρα (βάσει πρωτοκόλλου μέτρησης WMTC3).

Σε συνδυασμό με τη χωρητικότητα των 13,5 λίτρων η αυτονομία του -με οικονομική οδήγηση- μεταφράζεται σε 420 χιλιόμετρα. Το Virtus 250 είναι “προικισμένο” με πλούσιο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, όπως το έξυπνο σύστημα keyless με ηλεκτρικό κλείδωμα/ξεκλείδωμα της σέλα και της τάπας του ρεζερβουάρ. Η έγχρωμη LCD οθόνη προβάλλει όχι μόνο τις απαραίτητες βασικές πληροφορίες, αλλά και πλήθος συμπληρωματικών ενδείξεων οι οποίες συμπεριλαμβάνουν την πίεση των ελαστικών, την εξωτερική θερμοκρασία και ένα πληρέστατο trip computer. Επιπλέον, το Virtus είναι εξοπλισμένο και με θερμαινόμενα γκριπ, με λειτουργία τριών σταδίων, τα οποία προσφέρουν άνεση ακόμη και στις πιο κρύες συνθήκες οδήγησης το χειμώνα. Το νέο Virtus 250 διατίθεται στη τιμή των 4.495€.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό