33.4 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Daily Mail: «Πραξικόπημα» Δημοκρατικών κατά Μπάιντεν

Ειδήσεις Ελλάδα

Για «μυστική συνωμοσία» των Δημοκρατικών με σκοπό να μην κατέλθει ο Τζο Μπάιντεν ως υποψηφίος στις επικείμενες εκλογές του Νοεμβρίου κάνει λόγο σε δημοσίευμα της η Daily Mail. Μάλιστα, το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι οι Μπιλ Κλίντον, Μπαράκ Ομπάμα και η Νάνσι Πελόζι θα έχουν ρόλο στο «πραξικόπημα» κατά της υποψηφιότητας του νυν Προέδρου.

Σύμφωνα με το βρετανικό μέσο κάθε φορά που ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εμφανίζεται δημόσια αυτές τις μέρες, τροφοδοτεί διάφορα ευφάνταστα σενάρια: Θα υποκύψει ο ηλικιωμένος Τζο από την κούρσα του 2024; Θα αναγκαστεί να παραμερίσει;

Τα σενάρια περί της κατάστασης της υγείας του Προέδρου των ΗΠΑ τροφοδοτούν τα διαρκώς αυξανόμενα περιστατικά όπου ο φακός καταγράφει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να «χάνεται», να δείχνει ότι δεν έχει αντίληψη του χώρου που βρίσκεται, κάτι που προκαλεί εύλογη αμηχανία τόσο στο στενό του περιβάλλον, όσο και στο κόμμα των Δημοκρατικών.

«Η αποχώρηση θα ήταν μεγάλο ρίσκο. Αλλά υπάρχει κάποιο όριο κάτω από το οποίο η συνέχιση της υποψηφιότητας είναι μεγαλύτερο ρίσκο», έγραψε ο γκουρού των δημοσκοπήσεων Νέιτ Σίλβερ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την περασμένη εβδομάδα. «Φτάσαμε εκεί; Δεν ξέρω. Αλλά είναι κάτι παραπάνω από δίκαιο να ρωτάμε» πρόσθεσε αφού σημείωσε πως η αποδοχή του Μπάιντεν έχει πιάσει το χαμηλότερο ποσοστό της (37,4%), με την ηλικία του να είναι ο κυριότερος λόγος που ανησυχούν οι Αμερικανοί.

Την ίδια ώρα, ο Τζέιμς Κάρβιλ ο πολιτικός «εγκέφαλος» πίσω από τις προεδρικές εκστρατείες του Μπιλ Κλίντον, δήλωσε ευθέως αυτό το μήνα ότι ο Μπάιντεν δεν έπρεπε να θέσει υποψηφιότητα.

Ο επικεφαλής της εκστρατείας του Ομπάμα, Ντέιβιντ Αλελροντ, συνέβαλε στο να γίνει άμεσα το debate με τον Τραμπ, προκειμένου να δείξουν οι Δημοκρατικοί πως ο Μπάιντεν δεν έχει κανένα πρόβλημα και είναι έτοιμος για δεύτερη θητεία.

Το debate, ο φόβος του λάθους από τον Μπάιντεν και η 4αδα που μπορεί να τον πείσει να αποσυρθεί

Ωστόσο, το ρίσκο του να κάνει ένα σημαντικό λάθος, γνωρίζουν καλά, όπως σημειώνεται, ότι οι συζητήσεις για αντικατάσταση θα φουντώσουν για τα καλά.

Χαρακτηριστικά, ο πρώην σύμβουλος της Χίλαρι Κλίντον και εμπειρογνώμονας δημοσκοπήσεων Μαρκ Πεν υποδήλωσε ότι το ντιμπέιτ του CNN θα είναι η τελευταία ευκαιρία του Μπάιντεν να διαβεβαιώσει τους ψηφοφόρους ότι είναι κατάλληλος για τη θέση.

Κατά το δημοσίευμα «η DailyMail.com έμαθε ότι αν ο Τζο Μπάιντεν σκοντάψει σε αυτή την πρώτη αναμέτρηση με τον Τραμπ ή αν τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις συνεχίσουν να πέφτουν, θα χρειαστεί ένα ενιαίο μέτωπο προσώπων υψηλού κύρους για να κάνει τον Τζο να αποσυρθεί».

Στρατηγικός σύμβουλος των Δημοκρατικών, δήλωσε μάλιστα στην ιστοσελίδα πως θα απαιτηθεί να αναλάβουν δράση οι Ομπάμα, Κλίντον, Πελόζι και Σούμερ

«Οι μόνοι άνθρωποι που θα μπορούσαν να τον αναγκάσουν να αποχωρήσει θα ήταν ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Μπιλ Κλίντον, η Νάνσι Πελόζι και ο Τσακ Σούμερ. Θα πρέπει να είναι οι τέσσερις τους μαζί» δήλωσε, σημειώνοντας ωστόσο πως ο βαθμός δυσκολίας της αντικατάστασης του είναι τεράστιος.

Οσο για το ποιος θα μπορούσε να τον αντικαταστήσει, ο πολιτικός αρθρογράφος Τζο Κλάιν ανέφερε θα πρέπει να βρεθεί ένας ο οποίος θα «κερδίσει τη χώρα με μια μόνο ομιλία στο συνέδριο τον Αύγουστο. Με μία εμπνευσμένη ομιλία τύπου Ομπάμα, παρόμοια με αυτή στο συνέδριο των Δημοκρατικών το 2004».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό