33 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Dacia: Ολοκλήρωσε τις πρώτες της δοκιμές για το Ράλλυ Ντακάρ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ομάδα της Dacia ολοκλήρωσε την αρχική φάση δοκιμών ως μέρος της προετοιμασίας της για το Ράλλυ Ντακάρ του επόμενου Ιανουαρίου, στο οποίο θα λάβει μέρος για πρώτη φορά.

Μετά από έλεγχο των συστημάτων στο Millbrook Proving Ground στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι Dacia Sandriders πέρασαν τέσσερις ημέρες στο συγκρότημα δοκιμών Sweet Lamb στην Ουαλία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, από τις 6 έως τις 9 Μαΐου. Στη συνέχεια, η ομάδα κατευθύνθηκε στο Château de Lastours της Γαλλίας για άλλες τέσσερις ημέρες έντονων δοκιμών (27-31 Μαΐου), όπου τα τρία πληρώματα είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το Sandrider, εξοπλισμένο με ελαστικά BF Goodrich, σε ένα βραχώδες και απαιτητικό έδαφος.

Φωτογραφίες: Dacia

Η Κριστίνα Γκουτιέρεζ βρισκόταν πίσω από το τιμόνι του Sandrider για δύο ημέρες στην Ουαλία και πριν από αυτήν ο Σεμπαστιάν Λεμπ, ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλλυ. Ο νικητής του Ντακάρ Νασέρ Αλ-Ατίγια πήρε την πρώτη του γεύση από τη δύναμη του Sandrider στο Château de Lastours για δύο ημέρες.

Φωτογραφίες: Dacia

Η επικεφαλής της ομάδας της Dacia Sandriders, Τίφανι Ίσναρντ, επιβεβαίωσε ότι η αρχική φάση δοκιμών είχε ξεπεράσει τις προσδοκίες με πολύ λίγα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι Αλ-Ατίγια, Γκουτιέρεζ, Λεμπ και οι ειδικοί μηχανικοί και τεχνικοί του οργανισμού.

Εκτεταμένες εργασίες βρίσκονται τώρα σε εξέλιξη ενόψει της πρώτης ολοκληρωμένης δοκιμής στο Μαρόκο από τις 28 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου. Τότε είναι που το Sandrider θα βρεθεί σε έδαφος παρόμοιο με αυτό που θα συναντήσει κατά τη διάρκεια του Dakar, του εναρκτήριου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rally-Raid στη Σαουδική Αραβία από 3 έως 17 Ιανουαρίου 2025.

Φωτογραφίες: Dacia

«Η δοκιμή στο Château de Lastours αποτέλεσε την πρώτη φορά που είχα την ευκαιρία να μπω στο Dacia Sandrider. Το βρήκα εύκολο στην οδήγηση, γρήγορο και δυνατό. Κάναμε 270 χιλιόμετρα την πρώτη μέρα και το ίδιο και τη δεύτερη. Δεν υπήρχαν προβλήματα και το απολαύσαμε πολύ. Είμαστε σε καλό δρόμο για τις επόμενες δοκιμές και ανυπομονώ να φτάσω στο Μαρόκο», δήλωσε ο Νασέρ Αλ-Ατίγια

Φωτογραφίες: Dacia

«Οι δοκιμές πήγαν πολύ καλά. Έκανα μια μέρα στο Ηνωμένο Βασίλειο και δύο μέρες στη Γαλλία. Δουλέψαμε στις αναρτήσεις για να βρούμε μια καλή ισορροπία με το αυτοκίνητο και ήμουν πολύ ευχαριστημένος με το πώς λειτουργούσε. Ο κινητήρας δούλευε καλά από την αρχή και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με το αυτοκίνητο. Με βάση την εμπειρία ενός ολοκαίνουργιου αυτοκινήτου, φαίνεται πολύ καλό και ανυπομονώ να συνεχίσω τις δοκιμές στο Μαρόκο», ανέφερε ο εννιά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Ράλλυ, Σεμπαστιάν Λεμπ.

Φωτογραφίες: Dacia

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό