14.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Dacia: Νέο μοντέλο στο C-segment το 2025

Ειδήσεις Ελλάδα

Κατά την παρουσίαση του στρατηγικού σχεδίου της Renaulution τον Ιανουάριο του 2021, η Dacia αποκάλυψε το Bigster Concept, ανοίγοντας νέους ορίζοντες, ιδιαίτερα στο C-segment. Το concept είχε μήκος 4,6 μέτρα, με τη Dacia να ανακοινώνει σήμερα ότι το 2025 θα προσθέσει στη γκάμα της την έκδοση παραγωγής αυτού του πρωτοτύπου και θα είναι ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο.

Το νέο αυτό μοντέλο θα παραμένει πιστό στο DNA της Dacia και θα είναι ένα ευρύχωρο όχημα που θα προσφέρει όλα όσα απαιτούνται από ένα SUV στην κατηγορία του. Θα είναι το δεύτερο μοντέλο της Dacia στο C-segment, μετά με το Jogger και θα βασίζεται στην εξαιρετικά ευέλικτη πλατφόρμα CMF-B.
Η παραγωγή του θα γίνεται στα εργοστάσια της Dacia στη Ρουμανία και το Μαρόκο, με την Dacia να κάνει γνωστό ότι η νέα γενιά του Duster θα κυκλοφορήσει το 2024. Το νέο Duster θα παράγεται στα προαναφερθέντα εργοστάσια και θα βασίζεται στην CMF-B πλατφόρμα.

Για να μοιραστεί το φορτίο μεταξύ των εργοστασίων της Dacia και να υποστηρίξει την επίθεση της μάρκας στο C-segment, όλες οι εκδόσεις του Jogger, συμπεριλαμβανομένου του υβριδικού, θα παράγεται επίσης στο εργοστάσιο στην Ταγγέρη, στο Μαρόκο, από το δεύτερο τρίμηνο του 2024.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό