21.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Cupra Formentor by JE Design με 374 άλογα και νέο bodykit

Ειδήσεις Ελλάδα

Η JE Design παρουσιάζει το νέο πακέτο αναβάθμισης για μοντέλο της Cupra, η οποία όπως γνωρίζεις αποτελεί το sport παρακλάδι της Seat. Στο συγκεκριμένο project, ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος μας δείχνει την πρόταση του για το SUV της ισπανικής εταιρείας, το Formentor, το δεύτερο για το μοντέλο.

Οι βελτιώσεις αφορούν τόσο το αισθητικό κομμάτι, όσο και το μηχανικό. Ξεκινώντας από τις πρώτες, υπάρχουν νέα πλαστικά προστατευτικά και στους τέσσερις θόλους των τροχών, τα οποία αυξάνουν το πλάτος του αμαξώματος. Αυτά όχι μόνο διασφαλίζουν ότι το αυτοκίνητο έχει γίνει πιο πλατύ, αλλά και ότι υπάρχει περισσότερος χώρος για τοποθέτηση μεγαλύτερων τροχών.

Έτσι, το μοντέλο της Cupra πατάει σε ζάντες πλάτους 10 ιντσών και διαμέτρου 20 ιντσών, ενώ υπάρχουν διαθέσιμες και ζάντες 21 ιντσών. Οι τροχοί ζυγίζουν 13,6 κιλά ο καθένας και ντύνονται με ελαστικά διαστάσεων 265/30 ή 275/30. Ακόμα, υπάρχουν αποστάτες στα μουαγιέ των τροχών, ώστε να χωρέσουν οι νέες ζάντες, διαθέσιμες σε δύο διαφορετικά σχέδια.
Συνεχίζοντας, ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος τοποθετεί νέα ελατήρια που μειώνουν κατά 20 χλστ. το αρχικό ύψος στον εμπρός άξονα και κατά 50 χλστ. στον πίσω, ενώ είναι σχεδιασμένα ώστε να λειτουργούν με την εργοστασιακή ανάρτηση.

Περνώντας στα μηχανικά, η JE Design έχει ετοιμάσει ένα κιτ πρώτου σταδίου, όπου ο 2,0-λιτρος TSI κινητήρας αποδίδει 374 άλογα και 487 Nm ροπής, όταν από το εργοστάσιο η απόδοση του φτάνει τα 310 άλογα και τα 400 Nm ροπής. Η JE Design αναφέρει ότι το πακέτο έρχεται με εγγύηση τριών χρόνων και 100.000 χλμ., και για τα 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται μόλις 4,4 δευτ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό