24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

COSMOTE και OTEGLOBE αυξάνουν τη χωρητικότητα δικτύων για να εξυπηρετούν την αυξημένη κίνηση δεδομένων

Ειδήσεις Ελλάδα

COSMOTE και OTEGLOBE προχωρούν σε αύξηση της χωρητικότητας των δικτύων κορμού, για να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την απρόσκοπτη ευρυζωνική κίνηση δεδομένων εντός κι εκτός Ελλάδος, που συνεχώς αυξάνεται, κυρίως λόγω της ανάπτυξης των τεχνολογιών FTTH και 5G. Η αναβάθμιση των δικτύων επιτυγχάνεται με την αύξηση της ταχύτητας επικοινωνίας μεταξύ δρομολογητών IP στα δίκτυα ΟΤΕ και OTEGLOBE, από 100Gbps σε 400Gbps. Η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα βελτιστοποιήσει την εμπειρία συνδεσιμότητας που απολαμβάνουν οι χρήστες.

Για κάθε streaming, download και upload, τηλεφώνημα κ.ο.κ. απαιτείται μεταφορά δεδομένων μέσω τηλεπικοινωνιακών δικτύων, είτε εντός Ελλάδος, είτε από και προς τους διεθνείς κόμβους όπου βρίσκονται οι servers που εξυπηρετούν το περιεχόμενο (πλατφόρμες παροχής περιεχομένου / CDNs). Η συνεχής αύξηση χρήσης ευρυζωνικών υπηρεσιών, σε συνδυασμό με την ταχεία ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς FTTH και 5G, έχει ως αποτέλεσμα την εκθετική αύξηση του όγκου τηλεπικοινωνιακής κίνησης, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί, πως, μόνο κατά την περίοδο της πανδημίας, καταγράφηκε άνοδος της κίνησης αυτής κατά 30%-40% ετησίως. Προκειμένου οι χρήστες να απολαμβάνουν την καλύτερη εμπειρία συνδεσιμότητας, COSMOTE και OTEGLOBE προχώρησαν στην αναβάθμιση της υφιστάμενης τεχνολογίας διασυνδέσεων των δικτύων τους από 100Gbps σε 400Gbps, τετραπλασιάζοντας την ταχύτητα επικοινωνίας πάνω από οπτική ίνα.

Χάρη στη νέα τεχνολογία επικοινωνίας πολλαπλών διεπαφών με ταχύτητες 400Gbps, επιτυγχάνεται η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση ακόμα μεγαλύτερων όγκων δεδομένων και απότομων και στιγμιαίων αυξήσεων της κίνησης (traffic bursts). Έτσι, η OTEGLOBE θα μπορεί να μεταφέρει την τηλεπικοινωνιακή κίνηση από και προς τη χώρα μας, μέσω του διεθνούς δικτύου οπτικών ινών που διαθέτει, συνολικού μήκους 21.000 χιλιομέτρων, με ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια, αξιοπιστία και ταχύτητα. Αντίστοιχα, η COSMOTE θα την αξιοποιήσει για τις διασυνδέσεις στο δίκτυο κορμού, προκειμένου να συνεχίσει να υποστηρίζει με τον καλύτερο τρόπο τις υψηλές ταχύτητες που παρέχονται στους πελάτες μέσω FTTH και 5G.

Με τον τρόπο αυτό, οι πελάτες COSMOTE θα απολαμβάνουν κορυφαίες ταχύτητες επικοινωνίας κατά την αυξανόμενη χρήση υπηρεσιών Cloud, HD Video Streaming, Video Conferencing, Social Media, IoT κ.λπ. Παράλληλα, COSMOTE και OTEGLOBE θα μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα, αφού η νέα αυτή τεχνολογία μεταδίδει δεδομένα σε υψηλές ταχύτητες με σημαντικά μειωμένη κατανάλωση ενέργειας.

«Επενδύουμε εντατικά στη βελτίωση της ευρυζωνικής εμπειρίας των πελατών μας. Προχωράμε, πρώτοι στην Ελλάδα, στην υλοποίηση IP διασύνδεσης δικτύων τεχνολογίας 400Gbps, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι οι πελάτες COSMOTE, σταθερής και κινητής, μέσω των εκτεταμένων διεθνών δικτυών της OTEGLOBE, θα απολαμβάνουν, τώρα και στο μέλλον, κορυφαία εμπειρία συνδεσιμότητας και επικοινωνίας», δήλωσε σχετικά o Chief Officer Στρατηγικής, Μετασχηματισμού & Παρόχων Ομίλου ΟΤΕ, κ. Γιάννης Κωνσταντινίδης.

Naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό