23.4 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Continental – Ελαστικά με τεχνολογία που αυξάνει την προσφερόμενη άνεση και ασφάλεια

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ασφάλεια και η άνεση στην οδήγηση σχετίζονται άμεσα με την κατάσταση των ελαστικών και η Continental το γνωρίζει αυτό καλύτερα από τον καθένα. Περίπου το 40% όλων των ξαφνικών βλαβών ελαστικών, για παράδειγμα, οφείλεται σε ανεπαρκώς φουσκωμένα ελαστικά. Τα εξαιρετικά ακριβή συστήματα που αναπτύχθηκαν από την Continental παρακολουθούν μόνιμα την πίεση των ελαστικών και ενημερώνουν αξιόπιστα τον οδηγό σε περίπτωση απώλειας πίεσης. Με αυτόν τον τρόπο, τα Tire Information Systems βοηθούν στην εξάλειψη μιας συχνής αιτίας ατυχημάτων, βελτιώνοντας την ασφάλεια οδήγησης. Επιπλέον, μειώνουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου. Εάν τα ελαστικά ενός αυτοκινήτου είναι ανεπαρκώς φουσκωμένα κατά 0,3 bar, το όχημα θα καταναλώσει πιθανώς 1,5% περισσότερο καύσιμο και θα εκπέμψει αντίστοιχα μεγαλύτερη ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα.
Σήμερα, πολλά οχήματα περιλαμβάνουν ήδη  Tire Pressure Monitoring Systems (Συστήματα Παρακολούθησης Πίεσης Ελαστικών), ως βασικό εξοπλισμό. Αυτά τα συστήματα θα διαθέσουν τα δεδομένα τους σε άλλα συστήματα του οχήματος – για παράδειγμα, στο σύστημα φρένων. Με το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της Continental, η εταιρεία είναι πολύ καλά προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει τις μελλοντικές προκλήσεις και να κάνει την οδήγηση ακόμη πιο ασφαλή, πιο φιλική προς το περιβάλλον και πιο άνετη και τη διαχείριση των ελαστικών ευκολότερη για τον οδηγό.

Κάνοντας την Οδήγηση του Αύριο Ακόμα Πιο Ασφαλή
Εκτός από τη βασική λειτουργικότητα και τα οφέλη των λύσεων Tire Pressure Monitoring System της Continental, το ηλεκτρονικό Σύστημα Πληροφοριών Ελαστικών (eTIS) της εταιρείας είναι μια επανάσταση για προηγμένες πληροφορίες ελαστικών και κορυφαίες επιδόσεις. Η λύση TIS της Continental παρέχει πλήρη λειτουργική επεκτασιμότητα. Οι κατασκευαστές οχημάτων μπορούν να επιλέξουν τη δική τους λειτουργική στρατηγική σύμφωνα με συγκεκριμένες ανάγκες τους. Η ενσωμάτωση αισθητήρων απευθείας στην εσωτερική επένδυση του ελαστικού σημαίνει ότι η λύση της Continental προσφέρει μια απλοποιημένη, τυποποιημένη διαδικασία ηλεκτρονικής εγκατάστασης και τοποθέτησης για όλους τους πελάτες, ανεξάρτητα από τον τύπο του ελαστικού ή το μέγεθος της ζάντας – τελικά σε ένα μέγεθος που ταιριάζει πραγματικά σε όλους.

Το μέλλον – eTIS Ενσωματωμένο σε Έξυπνα Συστήματα Μεταφορών
Τα μοντέλα eTIS της Continental στο εγγύς μέλλον θα κάνουν το επόμενο καινοτόμο άλμα για να συνδέσουν ασύρματα πληροφορίες για τα ελαστικά και το δρόμο σε συστήματα διαχείρισης μεταφορών car-to-car και car-to-infrastructure. Το TIS, συνδεδεμένο με τα συστήματα διαχείρισης μεταφορών, θα επιτρέπει τη μεταφορά κρίσιμων πληροφοριών για τις συνθήκες του δρόμου σε άλλα οχήματα που προσεγγίζουν το ίδιο τμήμα του δρόμου – υποστηρίζοντας τους οδηγούς να λάβουν διορθωτικά μέτρα για να πλοηγηθούν με ασφάλεια μπροστά σε κάποιο κίνδυνο.

Έξυπνες και Προηγμένες Λειτουργίες

Βοηθά τον οδηγό να διατηρεί σωστή πίεση στα ελαστικά
Καλύτερη απόδοση με το χαμηλότερο κόστος για να ανταποκριθεί στις παγκόσμιες νομοθετικές απαιτήσεις
Μεγιστοποιεί τα οφέλη των ελαστικών υψηλής απόδοσης για ηλεκτρικά οχήματα, καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής τους
Προηγμένη διαχείριση ελαστικών με κλιμακούμενα χαρακτηριστικά, όπως παρακολούθηση φορτίου, ειδοποίηση για αλλαγή ελαστικών χειμώνα/καλοκαίρι και παρακολούθηση βάθους πέλματος
Βελτιωμένη δυναμική οδήγησης μέσω της ενσωμάτωσης έξυπνων πληροφοριών ελαστικών, σχετικά με τις συνθήκες του δρόμου

Σύστημα Παρακολούθησης Πίεσης Ελαστικών
Το Σύστημα Παρακολούθησης Πίεσης Ελαστικών (TPMS) μετρά την πίεση μέσα σε ένα ελαστικό απευθείας, μεταδίδει την ένδειξη και την εμφανίζει στον οδηγό. Ο οδηγός ενημερώνεται για μια επικίνδυνη κατάσταση μέσω μιας  αντίστοιχης ένδειξης. Το TPMS λαμβάνει την ένδειξη απευθείας στον τροχό. Οι αισθητήρες που τροφοδοτούνται με μπαταρία και είναι τοποθετημένοι στη ζάντα και ενσωματωμένοι στη βαλβίδα, μετρούν την πίεση αέρα του ελαστικού και στέλνουν ένα σήμα υψηλής συχνότητας με κωδικοποιημένες πληροφορίες σε έναν δέκτη. Ειδικό λογισμικό στη συσκευή ελέγχου επεξεργάζεται στη συνέχεια τα δεδομένα που λαμβάνονται και τα εμφανίζει σε μια οθόνη στον πίνακα οργάνων.

Λειτουργικότητα – Ευέλικτη και Αξιόπιστη
Το λογισμικό TPMS αξιολογεί τα δεδομένα των ελαστικών που συλλέγονται σε διαφορετικές κατευθύνσεις και παρέχει έτσι μια πληθώρα σχετικών πληροφοριών για το ελαστικό. Αυτές περιλαμβάνουν τον προσδιορισμό του ρυθμού διαρροής αέρα και αυτόματη πληροφόρηση για την πίεση φουσκώματος. Άλλες λειτουργίες λογισμικού είναι οι τυποποιημένες ειδοποιήσεις όταν πλησιάζουν οριακές τιμές, η συνεχής σύγκριση της θερμοκρασίας των ελαστικών, η αυτόματη ταυτοποίηση των ελαστικών, η ανίχνευση της πίεσης των ελαστικών, η υποστήριξη του οδηγού και οι έλεγχοι του εφεδρικού ελαστικού. Το TPMS αναγνωρίζει επίσης εάν το όχημα κινείται ή είναι ακίνητο και προσαρμόζει τη συχνότητα των ελέγχων ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το όχημα. Όταν ένα όχημα κινείται, η πίεση και η θερμοκρασία των ελαστικών μετρώνται κάθε λίγα δευτερόλεπτα και οι ενδείξεις μεταδίδονται μέσω ενός σήματος υψηλής συχνότητας. Αν το όχημα είναι ακίνητο, αντίθετα, οι τιμές μετρώνται σε μεγαλύτερα διαστήματα και οι ενδείξεις μεταδίδονται κυρίως όταν διαπιστώνεται αλλαγή στην πίεση.

Γιατί η Continental είναι η καλύτερη επιλογή για κάθε αυτοκίνητο
Το να ισχυρίζεται μία εταιρία πως τα προϊόντα της είναι τα καλύτερα είναι απολύτως θεμιτό. Τα δύσκολα ξεκινούν όταν θα πρέπει να επιχειρηματολογήσει για τους λόγους που πιστεύει κάτι τέτοιο και η αλήθεια είναι πως η Continental έχει πολλούς:

Βέλτιστη εκμετάλλευση των χαρακτηριστικών απόδοσης ενός ελαστικού, π.χ. απόδοση των φρένων και η καλύτερη δυνατή προστασία από την υδρολίσθηση
Παρατεταμένη διάρκεια ζωής των ελαστικών
Σήμα ειδοποίησης ανάλογα με την ταχύτητα
Κλιμακούμενη λειτουργικότητα και αρχιτεκτονική συστημάτων
Πλήρες φάσμα μηχανικών λύσεων
Ολοκληρωμένη ικανότητα ενσωμάτωσης
Επιτυχής ενσωμάτωση στη γύρω περιοχή του τροχού

Tread Depth Monitoring    – Παρακολούθηση Βάθους Πέλματος
TDM – κορυφαία τεχνολογία – ενσωματωμένη στην ECU και μηχανική μάθηση (machine learning) που βασίζεται στο cloud. Οι αισθητήρες παρέχουν ήδη σήμερα στον οδηγό του οχήματος σημαντικές πληροφορίες για την κατάσταση του οχήματος. Αυτά τα δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν για την Παρακολούθηση Βάθους Πέλματος (TDM), ώστε να φέρουν την  εμπειρία και την ασφάλεια του χρήστη στο επόμενο επίπεδο.
Tire Filling Assistant (Βοηθός Φουσκώματος Ελαστικών)
Ο Βοηθός Φουσκώματος Ελαστικών υποστηρίζει τον οδηγό στη διαδικασία πλήρωσης της πίεσης των ελαστικών στην σωστή πίεση, χρησιμοποιώντας οπτική (π.χ. αναβοσβήσιμο φώτων ή εφαρμογή smartphone) και/ή ηχητική ειδοποίηση (κόρνα) από το όχημα. Παρέχει μια απλή, εύκολη και θετική υποστήριξη για την πλήρωση και τη μέτρηση της πίεσης σε κάθε ελαστικό. Aπό τα παραπάνω, τα οποία να σημειώσουμε είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία και τα χαρακτηριστικά που διαθέτουν τα ελαστικά της Continental, καθίσταται σαφές αφενός το θέμα της εξαιρετικά σοβαρής μελέτης – δουλειάς – τελικού αποτελέσματος που γίνεται στην Continental, αφετέρου πως κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός πως είναι μία από τις κορυφαίες, αν όχι η κορυφαία εταιρία ελαστικών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό