28.2 C
Athens
Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Concept Mercedes-AMG PureSpeed – Η AMG μας συστήνει την σειρά Mythos!

Ειδήσεις Ελλάδα

Λίγο πριν τα μονοθέσια της Formula 1 κάνουν τους πρώτους αναγνωριστικούς γύρους στην πίστα του Μονακό η Mercedes-AMG παρουσιάζει τον προάγγελο του πρώτου μοντέλου μίας ολοκαίνουριας σειράς. Ο λόγος για την “Mythos” που σε αυτό το σημείο παραμένει ένα αίνιγμα καθώς το μόνο που αποκαλύπτει η γερμανική μάρκα είναι πως πρόκειται για μία οικογένεια “εξαιρετικά exclusive” μοντέλων – δεν αναφέρει ούτε πιθανούς όγκους παραγωγής, ούτε τιμές, ούτε καν ποια μοντέλα θα χρησιμοποιηθούν ως βάση για τα αντίστοιχα “Mythos”. Το μόνο που ξέρουμε είναι πως η Concept Mercedes-AMG PureSpeed αποτελεί προπομπό ενός μοντέλου περιορισμένης παραγωγής (μόλις 250 αυτοκίνητα θα κατασκευαστούν), ότι βασίζεται στην ολοκαίνουρια SL και ότι αντλεί έμπνευση από την κορυφαία Mercedes-AMG One.

Όπως είπαμε λοιπόν, η PureSpeed βασίζεται στη νέα Mercedes-AMG SL αλλά ενώ εκείνη είναι τετραθέσια, η έκδοση “Mythos” καταργεί τις δύο θέσεις και αυτό δεν είναι το μόνο που καταργείται κατά τη δημιουργία του νέου μοντέλου. Στον κάλαθο των αχρήστων πετιούνται τόσο το παρμπρίζ όσο και η οροφή εξασφαλίζοντας το γεγονός ότι ο οδηγός και ο συνοδηγός βρίσκονται ανά πάσα στιγμή σε άμεση επαφή με τα στοιχεία της φύσης ενώ για την προστασία τους σε περίπτωση που συμβεί το απευκταίο, η Mercedes-AMG έχει τοποθετήσει ένα “halo” το οποίο είναι φυσικά απολύτως λειτουργικό. Χωρίς τις εμπρός κολώνες το σύστημα Halo είναι απαραίτητο για την προστασία των επιβατών και εκτός του ότι συνδυάζεται με δύο κράνη τα οποία έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί ειδικά για την PureSpeed, είναι αεροδυναμικά βελτιστοποιημένο ώστε να μην επηρεάζει αρνητικά τα δυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου.

Κατά τα άλλα, η PureSpeed δανείζεται πολλά στοιχεία από την κορυφαία One. Από τα πολυάριθμα εξαρτήματα που κατασκευάζονται από ανθρακονήματα και επιδεικνύουν το γεγονός, τα καλύμματα των ζαντών ελαφρού κράματος που βελτιστοποιούν την ροή του αέρα στο εμπρός μέρος και ελαχιστοποιούν τις αεροδυναμικές αντιστάσεις στο πίσω μέχρι και την μάσκα με τον μεγάλο αεραγωγό στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα, το λογότυπο της AMG γραμμένο σε μαύρο χρώμα και το χρωμιωμένο αστέρι της Mercedes στο αεροδυναμικά βελτιστοποιημένο καπό με τον επιπλέον αεραγωγό. Ταυτόχρονα, η Mercedes τιμά το παρελθόν με στοιχεία που αποτελούν ένα είδος φόρου τιμής στα εμβληματικά μοντέλα της ιστορίας της. Όπως για παράδειγμα τα φουσκώματα πίσω από την καμπίνα που θυμίζουν την 300 SLR με την οποία οι Stirling Moss και Denis Jenkinson κέρδισαν τον αγώνα Mille Miglia το 1955 με μέση ωριαία ταχύτητα 157 km/h σε δημόσιους δρόμους. Ή τον εντυπωσιακό χρωματισμό που ξεκινά από το κόκκινο Le Mans στο γκρι του γραφίτη με το μαύρο μοτίβο της AMG που θυμίζει τη νικήτρια του Targa Florio το 1924 που ήταν βαμμένη κόκκινη, ένα χρώμα που εκείνη την εποχή ήταν σχεδόν αποκλειστικά για τα ιταλικά αγωνιστικά ενώ τα γερμανικά βάφονταν άσπρα. Ο λόγος για τον οποίο η Mercedes το έκανε αυτό ήταν για να αποτρέψει τους ενθουσιώδεις οπαδούς-θεατές από το να επηρεάσουν την πορεία του αγωνιστικού κατά τη διάρκεια του αγώνα και η κομπίνα πέτυχε!

Ακόμα δεν γνωρίζουμε τίποτα παραπάνω για την Concept Mercedes-AMG PureSpeed και σε αυτό το σημείο δεν μας πειράζει ιδιαίτερα. Όχι μόνο επειδή δεν μας ενδιαφέρει σε πρακτικό επίπεδο καθώς το μοντέλο θα προσφερθεί σε πολύ καλούς πελάτες της γερμανικής εταιρίας αλλά γιατί καλό θα ήταν να περιμένουμε την έκδοση παραγωγής. Αισθητικά δεν πιστεύουμε ότι θα αλλάξει κάτι δραστικά αλλά τότε θα είναι έτοιμη η Mercedes-AMG να αποκαλύψει τα πλήρη και τελικά τεχνικά χαρακτηριστικά, αν και οι φήμες λένε πως δεν επιλέχθηκε η κορυφαία SL 63 S E Performance των 816 υβριδικών ίππων αλλά η… υποδεέστερη αλλά αμιγώς θερμική SL 63 με τον twin-turbo V8 των 585 ίππων. Όπως και να έχει, μπορούμε να υποθέσουμε με σχετική ασφάλεια ότι όποιο και να ήταν το κινητήριο σύνολο κάτω από την επιφάνεια, η Mercedes-AMG θα έβρισκε τουλάχιστον 250 πελάτες πρόθυμους να αποχωριστούν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό