20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Co, Αφγανιστάν και περιφερειακά ζητήματα στις συζητήσεις Μητσοτάκη στη Σλοβενία

Ειδήσεις Ελλάδα

Με τον ομόλογό του της Σλοβενίας, Γιάνεζ Γιάνσα, συναντήθηκε το βράδυ της Τρίτης ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που συνομίλησε το πρωί και με τον Πρόεδρο της χώρας, Μπόρουτ Πάχορ, στην πόλη του Μπλεντ, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες του Bled Strategic Forum 2021.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων εξετάστηκαν περιφερειακά ζητήματα, οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν και η πορεία της πανδημίας.

Όσον αφορά την αντιμετώπιση της Co-19 και τις εκστρατείες εμβολιασμού, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει λάβει η Ελλάδα για την προστασία της δημόσιας υγείας και στο θέμα της υποχρεωτικότητας για τον εμβολιασμό, καθώς από σήμερα 1η Σεπτεμβρίου τέθηκαν σε ισχύ οι κανόνες για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε δομές υγείας.

EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Συζητήθηκαν και οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν και τα αποτελέσματα του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνεδρίασε την Τρίτη με κύριο θέμα την αντιμετώπιση του ενδεχόμενου μεταναστευτικών ροών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή, επί της αρχής, μία επανάληψη όσων συνέβησαν το 2015. Τόνισε πως είναι αναγκαίο να υποστηριχθούν χώρες που βρίσκονται κοντά στο Αφγανιστάν ή συνορεύουν μαζί του, ώστε να διασφαλιστεί η υποστήριξη προσφύγων.

Εξετάστηκε επίσης το θέμα της ευρωπαϊκής προοπτικής των βαλκανικών χωρών, καθώς και η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 6 Οκτωβρίου. Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως πρέπει να υποστηριχθεί η ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών της περιοχής, με προϋπόθεση την εκπλήρωση των γνωστών αιρεσιμοτήτων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό