15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Citroën: Συμμετέχει με ένα πρωτότυπο άρμα στην ταινία του Asterix

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Citroën σε συνεργασία με την Pathé, Trésor Films και τις εκδόσεις Editions Albert René, ξεκινούν τη συνεργασία τους για την ταινία “Asterix & Obelix: The Middle Kingdom”, που θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες στην Ελλάδα, στις 2 Φεβρουαρίου 2023.

Η συνεργασία αυτή δε μοιάζει με καμία άλλη που είχε η Citroën, καθώς στο πλαίσιό της, συμπεριλήφθηκε και ο σχεδιασμός, αλλά και η δημιουργία ενός πρωτότυπου άρματος από τη Citroën, ειδικά για τις ανάγκες αυτής της παραγωγής. Οι ομάδες σχεδιασμού της Citroën ενεπλάκησαν σε αυτό το concept από την αρχή και κατάφεραν το αδιανόητο, σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας το άρμα για την ταινία, μέσα σε μόλις 3 μήνες – ενώ το χρονοδιάγραμμα για την αντίστοιχη διαδικασία ενός πρωτότυπου αυτοκινήτου είναι συνήθως 1 έτος.

Πράγματι, το 2CV είναι ένα αυτοκίνητο που αποτελεί μέρος της γαλλικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Η σιλουέτα του είναι αναγνωρίσιμη οπουδήποτε στον κόσμο. Το 2CV αντιπροσωπεύει τον γαλλικό τρόπο ζωής για πολλούς. Στην ταινία “Asterix & Obelix: The Middle Kingdom”, το “πρωτότυπο άρμα” είναι στην πραγματικότητα μια διαφορετική προσέγγιση του 2CV και αντιπροσωπεύει τον γαλατικό τρόπο ζωής. Οι ομάδες σχεδιασμού της Citroën έκαναν μια επανερμηνεία των βασικών αξιών που έχει στο DNA της η Γαλλική μάρκα και έχουν να κάνουν με την άνεση, την τεχνολογία και τον τολμηρό σχεδιασμό, προσθέτοντας έτσι μια ιδιαίτερη πινελιά για την ταινία του Asterix.

Το αποτέλεσμα είναι ένα πρωτότυπο άρμα με αεραναρτήσεις από στομάχι αγριόχοιρου, ηλιοροφή, προβολείς από γαλατικά κράνη που λειτουργούν με… πυγολαμπίδες ενισχυμένες με το μαγικό φίλτρο του Δρυΐδη Panoramix και τροχούς από ανακυκλωμένες ασπίδες, που ενσωματώνουν το έμβλημα της Citroën.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό