23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Chief Heat Officer Δήμου Αθηναίων σε New York Times: Τι προβλέπει για Αθήνα ζέστη

Ειδήσεις Ελλάδα

«H ζέστη είναι ένας αόρατος και ύπουλος φονιάς» κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, η Επικεφαλής Αντιμετώπισης Αστικής Υπερθέρμανσης (Chief Heat Officer) του Δήμου Αθηναίων, Ελένη Μυριβήλη, μιλώντας στους New York Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η κυρία Ελένη Μυριβήλη είναι επιφορτισμένη με το καθήκον, να δώσει «στη μία από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου» ένα κατοικήσιμο μέλλον.

«Ο δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης, όρισε την κυρία Μυριβήλη τον Ιούλιο και τής έδωσε οδηγίες να διαμορφώσει έναν ρόλο με πραγματική επιρροή…» σημειώνεται στο ρεπορτάζ των ΝΥΤ, όπου η κυρία Μυριβήλη εξηγεί πόσο σημαντικό είναι όλοι να κατανοήσουν το μέγεθος του προβλήματος, να αναγνωρίσουν τη νέα πραγματικότητα και να αναλάβουν δράση.

«Η ζέστη είναι μία από αυτές τις φυσικές καταστροφές που δεν μπορείς να δεις. Δύσκολα βλέπεις τον κόσμο να μιλάει για αυτό, δεν βλέπεις σκεπές να πετάνε ή αυτοκίνητα να πλημμυρίζουν. Είναι πολύ σημαντικό ο κόσμος να καταλάβει γιατί είναι επικίνδυνη», σημειώνει η Chief Heat Officer του Δήμου Αθηναίων.

Προβλέπει ότι χωρίς δράση το μέλλον της Αθήνας θα είναι αφιλόξενο και χωρίς αέρα, με επιτπώσεις και στην οικονομική και κοινωνική ζωή. «Η πρωτεύουσα θα γίνει περισσότερο ένα «αστικό καυτό νησί, με άδειες πλατείες και καφέ, λιγότερους τουρίστες και φυγή των κατοίκων που έχουν τα μέσα και τις ευκαιρίες να ζήσουν κάπου αλλού» τονίζει η κυρία Μυριβήλη. Οι ΝΥΤ αναφέρουν επίσης ότι η Αθήνα, που είναι η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Ευρώπης μετά το Παρίσι έχει έλλειψη χώρων πρασίνου κι αυτό στερεί από τους κατοίκους την ξεκούραση επειδή ακόμα και όταν η θερμοκρασία πέφτει τη νύχτα οι δρόμοι και τα κτίρια εκπέμπουν ζέστη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό