23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Champions League: Προβάδισμα γηπεδούχων – Όλα τα αποτελέσματα (s)

Ειδήσεις Ελλάδα

Champions League: Κοντά στην πρόκρισή τους από τον 1ο προκριματικό βρίσκονται οι Φερεντσβάρος και Ελσίνκι, έπειτα από τις νίκες τους επί των Πρίστινα και Μπουντούτσνοστ, αντίστοιχα – Όλα τα αποτελέσματα.

Το πρώτο… βήμα για την πρόκριση στον β’ προκριματικό γύρο του Champions League έκανε η Φερεντσβάρος, η οποία επιβλήθηκε 3-0 της Πρίστινα στην Βουδαπέστη. Οι γηπεδούχοι αντιμετώπισαν σημαντικές δυσκολίες κόντρα στην ομάδα του Κοσόβου, αλλά ένα ξέσπασμα οκτώ λεπτών στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκετό για να γείρει την πλάστιγγα υπέρ τους.

Ο Ενγκουέν ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 71’ και τρία λεπτά αργότερα, ο Καμπίρ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Το… ξέσπασμα των Μαγυάρων ολοκληρώθηκε στο 78’ με το γκολ του Μπλάζιτς.

Παράλληλα, σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης πήρε και η Ελσίνκι επικρατώντας 3-1 της Μπουντούτσνοστ στην Φινλανδία. Οι γηπεδούχοι μπήκαν εξαιρετικά στον αγώνα και στα πρώτα 13 λεπτά είχαν σκοράρει ήδη τρεις φορές.

Στο 5’ ο Ρόοπε Ρίσκι άνοιξε το σκορ για την Ελσίνκι και δύο λεπτά αργότερα, ο Βαλέντσιτς «έγραψε» το 2-0. Μάλιστα, στο 13’ ο Σακσέλα έδωσε… αέρα τριών τερμάτων στην ομάδα του, αλλά στο 35’ ο Ραΐτσκοβιτς με εύστοχο πέναλτι μείωσε 3-1 για τους Μαυροβούνιους.

Ακόμα, τη νίκη 2-0 πανηγύρισε η Φλόρα κόντρα στην Χιμπέρνιανς. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Εσθονούς ήταν ο Σάπινεν, ο οποίος με δύο προσωπικά τέρματα, αρχικά στο 75’ και εν συνεχεία στο 89’ διαμόρφωσε το αποτέλεσμα.

Με το… ενάμισι πόδι στην επόμενη φάση είναι και η Κλουζ, έπειτα από τη νίκη τους 3-1 επί της Μπόρατς από την Βοσνία / Ερζεγοβίνη. Οι Ρουμάνοι προηγήθηκαν στο 11’ με τον Ομράνι, ενώ στο 28’ ο Ντέακ διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με το τέρμα του Έλληνα Παναγιώτη Μωραΐτη, αλλά στο 60’ ο Σιγκουριόνσον διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Με το ίδιο αποτέλεσμα επιβλήθηκε και η Ζαλγκίρις επί της Λίνφιλντ, σε ματς που έγινε στο Βίλνιους. Ο Βίντεμοντ άνοιξε το σκορ στο 38’ για τους Λιθουανούς και στο 45’ ο Κις με πέναλτι έγραψε το 2-1. Ο Μανζίγκα μείωσε στο 54’ αλλά το αυτογκόλ του Τζονς στο 68’ φαίνεται πως βάζει… ταφόπλακα στα όνειρα των Βορειοϊρλανδών.

Στο Λουξεμβούργο η Φόλα Ες έκανε ένα εξαιρετικό come back κόντρα στην Λίνκολν Ρεντ Ιμπς, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στην ολική ανατροπή, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 2-2. Ο Καραλέρο ήταν αυτός που σκόραρε πρώτος για τους φιλοξενούμενους στο 26’ και στο 50’ ο Μπρίτο διπλασίασε τα τέρματα των Ρεντ Ιμπς. Ωστόσο, στο 65’ ο Μπένσι και στο 66’ ο Αχμετχέκα έφερε το ματς στα ίσια.

Τέλος, στα Σκόπια, η Μούρα πήρε σημαντικό προβάδισμα, καθώς επιβλήθηκε 1-0 της Σκεντίγια. Οι Σλοβένοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 28’ με το πέναλτι του Μπομπίτσανετς, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Ιμπραΐμι αστόχησε σε πέναλτι για τους γηπεδούχους.

Η δράση στον πρώτο προκριματικό γύρο ολοκληρώνεται την Τετάρτη (07/07) όπου το ενδιαφέρον στρέφεται στην αναμέτρηση της Ντιναμό Τιφλίδας με την Νέφτσι Μπακού, απ’ την οποία θα προκύψει ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στην επόμενη φάση.

Συνοπτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα:

Τρίτη 6 Ιουλίου

Φλόρα (Εσθονία)-Χιμπέρνιανς (Μάλτα) 2-0Φερεντσβάρος (Ουγγαρία)-Πρίστινα (Κόσοβο) 3-0Ελσίνκι (Φινλανδία)-Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο) 3-1Ζαλγκίρις (Λιθουανία)-Λίνφιλντ (Βόρειος Ιρλανδία) 3-1Κλουζ (Ρουμανία)-Μπόρατς (Βοσνία/Ερζεγοβίνη) 3-1Φόλα (Λουξεμπβούργο)-Λίνκολν Ρεντ Ιμπς (Γιβραλτάρ) 2-2Σκεντίγια (Σκόπια)-Μούρα (Σλοβενία) 0-1

Τετάρτη 7 Ιουλίου

Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία)-Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) 19:00Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία)-Νέφτσι Μπακού (Αζερμπαϊτζάν) 19:00Σλόβαν Μπρατισλάβα (Σλοβακία)-Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία) 19:30Μάλμε (Σουηδία)-Ρίγα (Λετονία) 20:00Τέουτα (Αλβανία)-Σερίφ Τιρασπόλ (Μολδαβία) 20:00Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ)-Καϊράτ Αλμάτι (Καζακστάν) 20:00Λουντογκόρετς (Βουλγαρία)- Σαχτιόρ Σολιγκόρσκ (Λευκορωσία) 20:00Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Βαλούρ (Ισλανδία) 20:00Κόνα’ς Κουέι Νόμαντς (Ουαλία)-Αλασκερτ (Αρμενία) 21:00

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό