22 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Champions League: Οι αγώνες σήμερα (19/09)

Ειδήσεις Ελλάδα

Η δράση στο Champions League συνεχίζεται με το… τρίτο – και τελευταίο – πιάτο του πλούσιου μενού της 1ης αγωνιστικής της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το μεγάλο ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής του νέου Champions League είδε τις Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ να αλληλοεξουδετερώνονται στο «Έτιχαντ» και την Παρί να νικά με… ιδρώτα την «πρωτάρα» Τζιρόνα. Η πρώτη exclusive week των «αστεριών» πάντως ολοκληρώνεται με περίσσιο ενδιαφέρον και τις Μπαρτσελόνα, Άρσεναλ και Ατλέτικο Μαδρίτης να μπαίνουν κι αυτές στον χορό.

Μονακό – Μπαρτσελόνα

Νέος προπονητής και φρέσκα όνειρα στην Μπαρτσελόνα. Ο Χάνσι Φλικ έχει ήδη αλλάξει τον… αέρα των Μπλαουγκράνα και η αλήθεια είναι πως τα πρώτα τους βήματα στην καινούρια τους εποχή είναι άκρως εντυπωσιακά. Η Μπάρτσα είναι «απόλυτη» (5/5) στην Ισπανία, παίζοντας μάλιστα εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Ο στόχος της φέτος είναι φυσικά η επιστροφή στα τρόπαια και μια πραγματικά καλή πορεία στο Champions League μετά από χρόνια την έχει… ανάγκη ως οργανισμός. Ο τραυματίας Όλμο είναι μια σημαντική απουσία, αλλά ο Γιαμάλ «μαγεύει» και η Μπάρτσα θέλει να διευρύνει το φοβερό της ξεκίνημα και στην Ευρώπη. Μπροστά της θα βρει τη Μονακό, που «τρέχει» με επιτυχία το πρότζεκτ του Άντι Χούτερ και θέλει να χτίσει στην πολύ καλή περυσινή της σεζόν. Σίγουρα, οι Μονεγάσκοι δεν αποτελούν ένα… απλό εμπόδιο για τους Μπλαουγκράνα.

Αταλάντα – Άρσεναλ

Αμφίρροπο ζευγάρι σε μια αναμέτρηση με μεγάλο ενδιαφέρον. Η Άρσεναλ του Αρτέτα έχει επιστρέψει για τα καλά στην ελίτ του ποδοσφαίρου, αποτελώντας πια μια από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη και μια συνεπή διεκδικήτρια του τίτλου στην Αγγλία. Οι Gunners δεδομένα έχουν σε προτεραιότητα το να γευτούν ξανά τη χαρά του πρωταθλήματος, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν «διψούν» και για το Champions League, ένα τρόπαιο που δεν έχουν κατακτήσει ποτέ. Ποιότητα υπάρχει, «πείνα» υπάρχει, προπονητής υπάρχει και η Άρσεναλ έχει κάθε λόγο να ελπίζει σε κάτι καλό στη διοργάνωση φέτος. Το πρώτο της βήμα βέβαια μόνο εύκολο δεν θα είναι, αφού στον δρόμο της θα βρεθεί η Αταλάντα, που πέρυσι πανηγύρισε το Europa League. Η ομάδα του Γκασπερίνι συναρπάζει με το πρότζεκτ και το ποδόσφαιρό της και έχει αποδείξει πολλάκιες πως στην Ευρώπη το… έχει. Ξέρει πώς να τρυπάει το ταβάνι της και με την ίδια φιλοδοξία θα μπει και φέτος στο Champions League.

Ατλέτικο Μαδρίτης – Λειψία

Ακόμα μια «μονομαχία» με μπόλικο ενδιαφέρον. Η Ατλέτικο Μαδρίτης επένδυσε πολλά χρήματα αυτό το καλοκαίρι, έκανε δικούς τους Άλβαρες, Γκάλαχερ, Σόρλοτ και Λε Νορμάν και μπαίνει στη σεζόν με τις φιλοδοξίες της πολύ ψηλά. Φυσικά ακόμα ψάχνει τα πατήματά της, αλλά στο Champions League δεν υπάρχει πολύς χρόνος και οι Ροχιμπλάνκος θέλουν να μπουν με το… δεξί στη διοργάνωση. Για να το κάνουν βέβαια θα πρέπει να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Λειψίας που έχει ξεκινήσει εξαιρετικά και δέιχνει έτοιμη να κυνηγήσει με αξιώσεις το βήμα παραπάνω σε Γερμανία και Ευρώπη.

Φέγενορντ – Μπάγερ Λεβερκούζεν

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν έγραψε χρυσή ιστορία την περασμένη σεζόν, παίρνοντας αήττητο νταμπλ και έφτασε μια ανάσα από το Europa League, εντυπωσιάζοντας με το ποδόσφαιρό της, όμως τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο θα κληθεί να κολυμπήσει στα πιο… βαθιά νερά του Champions League και να αποδείξει πως όντως ανήκει στο κορυφαίο επίπεδο. Η συνέχει είναι το μεγαλύτερο στοίχημα για τις Ασπιρίνες και η «αρένα» των «αστεριών» η μεγαλύτερη πρόκληση. Απέναντί τους για αρχή θα βρουν τη Φέγενορντ που μπαίνει στη μετά-Σλοτ εποχή αποδυναμωμένη, αλλά σίγουρα όχι αδιάφορη ή… αμελητέα.

Ερυθρός Αστέρας – Μπενφίκα

Ο Ερυθρός Αστέρας του Μιλόγεβιτς έκανε τη δική του υπέρβαση και πήρε την πρόκριση για τη League Phase της διοργάνωσης. Πλέον με άγνοια κινδύνου και την τεχνογνωσία από την εμπειρία του στα «αστέρια» είναι έτοιμος να κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό. Πρώτος του αντίπαλος η Μπενφίκα του Βαγγέλη Παυλίδη που θέλει να επιστρέψει στις καλές πορείες στο Champions League, ακόμη κι αν η σεζόν δεν έχει ξεκινήσει καλά, αφού ήδη ο Σμιντ απολύθηκε και αντικαταστάθηκε από τον Μπρουνο Λαζ.

Μπρεστ – Στουρμ Γκρατς

Ζευγάρι με απόλυτη… ελευθερία από άποψη πίεση. Μπρεστ και Στουρμ Γκρατς γνωρίζουν πως κανείς δεν περιμένει θαύματα από εκείνες και αυτό αποτελεί και το μεγαλύτερο όπλο τους. Μπορούν να ψάξουν αποτελέσματα χωρίς άγχος, με την – καλώς εννοούμενη – «χαλαρότητα» των αουτσάιντερ. Βέβαια, παιχνίδια όπως αυτό, κόντρα σε ισότιμους δηλαδή αντιπάλους, είναι για αμφότερες μια μεγάλη ευκαιρία.

Το πρόγραμμα της τρίτης ημέρας της 1ης αγωνιστικής του Champions League:Ερυθρός Αστέρας – Μπενφίκα 19:45Φέγενορντ – Μπάγερ Λεβερκούζεν 19:45Αταλάντα – Άρσεναλ 22:00Ατλέτικο Μαδρίτης – Λειψία 22:00Μπρεστ – Στουρμ Γκρατς 22:00Μονακό – Μπαρτσελόνα 22:00

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό