32.2 C
Athens
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Champion: Πωλήθηκε το brand – Το ποσό «μαμούθ»

Ειδήσεις Ελλάδα

Να πουλήσει την παγκόσμια δραστηριότητα Champion στον Όμιλο Authentic Brands συμφώνησε η Hanesbrands.

Το τίμημα της συναλλαγής διαμορφώθηκε σε 1,2 δισ. δολάρια, ενώ περιλαμβάνει και το ενδεχόμενο της προσφοράς μετρητών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας. Συγκεκριμένα αν τηρηθούν τα όρια απόδοσης θα μπορούσε να συζητηθεί ένα επιπλέον τίμημα σε μετρητά που μπορεί να φθάσει μέχρι τα 300 εκατ. δολάρια ανεβάζοντας το ποσό της πώλησης  στα 1,5 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία αναμένει καταγράψει καθαρά έσοδα 900 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία θα κατευθυνθούν στη μείωση του χρέους της.

Η υλοποίηση ενός σχεδίου μηνών

Οι μετοχές της Hanesbrands σημείωσαν πτώση άνω του 5% κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Τετάρτης.

Στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2024, η Champion παρήγαγε περίπου 75 εκατομμύρια δολάρια προσαρμοσμένου EBITDA τους τελευταίους 12 μήνες.

«Πιστεύουμε ότι αυτή η συναλλαγή θα επιτρέψει στην εταιρεία να επιταχύνει τη μείωση του χρέους της ενώ θα τοποθετήσει τη Hanesbrands να προσφέρει σταθερή ανάπτυξη και δημιουργία ταμειακών ροών μέσω μιας εστιασμένης στρατηγικής για την προώθηση των κορυφαίων εμπορικών σημάτων εσωτερικών ενδυμάτων της και τη βελτιστοποίηση της παγκόσμιας κλάσης αλυσίδας εφοδιασμού της» τόνισε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Bill Simon.

Η συμφωνία, την οποία το διοικητικό συμβούλιο της Hanesbrands ενέκρινε ομόφωνα, έρχεται μήνες αφότου η εταιρεία δήλωσε ότι εξέταζε την πώληση του Champion.

Το CNBC ανέφερε τον Νοέμβριο του 2023 ότι ο Όμιλος Authentic Brands και η ς εταιρεία διαχείρισης επωνυμιών WHP Global ενδιαφέρθηκαν και οι δύο να αγοράσουν το Champion.

Η Hanesbrands ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι σκέφτεται να πουλήσει την Champion στα τέλη Σεπτεμβρίου, κάτι που ήταν λίγο περισσότερο από ένα μήνα αφότου η ακτιβιστική εταιρεία Barington Capital Group άρχισε να πιέζει τη Hanesbrands να μειώσει το κόστος και να δημιουργήσει μετρητά εν μέσω μείωσης των πωλήσεων.

: ot.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό