23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Celebrities που έπεσαν θύματα κακοποίησης και μίλησαν δημόσια γι αυτό

Ειδήσεις Ελλάδα

Η 25η Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της βίας κατά των Γυναικών και με αφορμή την σημερινή ημέρα θυμόμαστε τις αποκαλύψεις πέντε επώνυμων γυναικών, οι οποίες μίλησαν για τη βία που δέχθηκαν από τους συντρόφους τους ή άλλα μέλη της οικογένειάς τους.

Σύμφωνα με τις στατιστικές, 1 στις 3 γυναίκες, θα υποστεί ενδοσυντροφική βία κατά τη διάρκεια της ζωής της, με την αύξηση του φαινομένου κατά 30%-60% τη διάρκεια της καραντίνας.

Στην Ελλάδα μετράμε 13 γυναικοκτονίες μέσα στο 2021 με όλες αυτές τις γυναίκες να έχουν δολοφονηθεί από τους συντρόφους τους για ασήμαντες αφορμές.

Οι παρακάτω 5 celebrities έχουν υποστεί κακοποίηση και δημοσιοποίησαν τις ιστορίες τους. Τις αναδημοσιεύουμε ώστε κάθε γυναίκα που πέφτει θύμα βίας να σπάσει τη σιωπή της και να μιλήσει για αυτό το οποίο της συμβαίνει ζητώντας βοήθεια.

Charlize Theron

Η ηθοποιός μεγάλωσε σε μια οικογένεια με έναν κακοποιητικό πατέρα. Ήταν παρούσα όταν η μητέρα της τον πυροβόλησε προκειμένου να σώσει τον εαυτό της και την 15χρονη τότε κόρη της.Η ηθοποιός που έχει ανοίξει δύο κέντρα υποστήριξης για κορίτσια που έχουν υποστεί βιασμό, είχε αναφερθεί στη δική της εμπειρία το 2017.

Christina Aguilera

Η τραγουδίστρια έχει υπάρξει θύμα ενδοοικογενειακής βίας, όπως πολλά παιδιά της ηλικίας της. “Είναι ένα θέμα που το αποσιωπούν. Κανείς δεν θέλει να το “φοράει στο μανίκι του” και να συζητάει για αυτό. Φέρνει τους ανθρώπους σε δύσκολη θέση και τους δημιουργεί ντροπή. Όμως για εμένα, είναι τόσο σημαντικό να πω την αλήθεια μου και να βοηθήσω κι άλλους να βρουν τη δική τους και να αναζητήσουν τη δική τους ελπίδα σε μία ανέλπιδη κατάσταση”, είχε πει η ίδια.

Reese Witherspoon

Η ηθοποιός είχε εξομολογηθεί στην Oprah Winfrey πως ήταν θύμα κακοποιητικής σχέσης σε συναισθηματικό επίπεδο όταν ήταν μικρότερη.”Για εμένα πιθανώς το να φύγω από μία κακοποιητική σχέση ήταν η δυσκολότερη απόφαση που πήρα ποτέ”, είχε δηλώσει στην παρουσιάστρια.

Amber Heard

Η πρώην σύζυγος του Johny Depp τον είχε κατηγορήσει για σωματική και συναισθηματική βία κατά τη διάρκεια του γάμου τους, γεγονός που ο Depp αρνήθηκε. Η δικαστική τους διαμάχη βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.Η ίδια είχε γράψει ένα εμψυχωτικό μήνυμα σε όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται σε κακοποιητική σχέση, υπενθυμίζοντάς τους πως δεν είναι μόνοι.

Mariah Carey

Η τραγουδίστρια ήταν παντρεμένη με τον μάνατζέρ της Tommy Mottola, ο οποίος ήταν 20 χρόνια μεγαλύτερός της. 20 χρόνια μετά το διαζύγιό της παραδέχθηκε πως αυτός ο άνθρωπος ήταν ελεγκτικός : «Ήταν πολύ μεγαλύτερός μου και είχε πολλή δύναμη και ήθελε να μένω μακριά από αρκετούς ανθρώπους. Δεν σκέφτηκα ποτέ πως θα έφευγα από εκεί».

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram 

 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό