31.7 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Celebrities και αλκοόλ – Οι διάσημοι Έλληνες που παραδέχτηκαν ότι είχαν πρόβλημα αλκοολισμού

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο αλκοολισμός είναι ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο στην σύγχρονη κοινωνία. Όλο και περισσότεροι celebrities έχουν αναφερθεί ανοιχτά για το πρόβλημά τους με το αλκοόλ. Η αλόγιστη κατανάλωση αλκοόλ μας ωθεί σε ακραίες καταστάσεις που πολλές φορές μπορεί να αποδειχθούν καταστροφικές τόσο για εμάς όσο και για τους γύρω μας. Γι’αυτό τον λόγο λοιπόν αρκετοί διάσημοι Έλληνες έχουν μιλήσει ανοιχτά κατά καιρούς για το πάθος τους και το πώς βγήκαν από αυτό το σκοτεινό μονοπάτι του αλκοολισμού.

Σοφία Καρβέλα

Η Σοφία Καρβέλα με αφορμή τη συμπλήρωση των 15 χρόνων χωρίς αλκοόλ, μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους στο Instagram ένα μήνυμα σχετικά με τον εθισμό της και τη μάχη της για απεξάρτηση.

Πιο συγκεκριμένα η Σοφία Καρβέλα έγραψε: «Πριν από 15 χρόνια σαν σήμερα, πήγαινα σε ένα μέρος για να με βοηθήσουν να νικήσω τον εθισμό μου στο αλκοόλ. Ήμουν διαλυμένη, στενοχωρημένη και φοβόμουν. Σήμερα, εξακολουθώ να είμαι διαλυμένη, στενοχωρημένη και φοβισμένη, αλλά δεν πίνω.

Ό, τι ήθελα τελικά το πήρα, γιατί έμεινα νηφάλια και δούλεψα για να διατηρήσω αυτή τη νηφαλιότητά μου. Κάποιες μέρες, νιώθω πιο σκοτεινή από άλλες και κάποιες νιώθω σαν αγνή λιακάδα. Αυτή είναι η ζωή – όπως λέμε- και όσο περνούν τα χρόνια, αρχίζω να το αποδέχομαι αυτό».

«Λέω και κάνω πράγματα για τα οποία μετανιώνω και μετά πράγματα για τα οποία είμαι πολύ περήφανη. Ό, τι κι αν συμβαίνει, δεν πίνω. Είμαι μία αλκοολική σε ανάρρωση και η μόνη θεραπεία για τον αλκοολισμό για όσους αναρωτιούνται, δεν είναι το ποτό. Το νιώθω. Μια κατάρα και μια ευλογία είναι για την οποία είμαι διατεθειμένη να πολεμήσω. Αν δυσκολεύεστε, αναρωτιέστε… πηγαίνετε σε μια συνάντηση. Μοιραστείτε το. Όλοι είναι πάντα ευπρόσδεκτοι», κατέληξε η Σοφία Καρβέλα.

Παράλληλα, η κόρη της Άννας Βίσση και του Νίκου Καρβέλα κοινοποίησε το link από τον ιστότοπο των Ανώνυμων Αλκοολικών.

Με αφορμή την εξομολόγηση της Σοφίας Καρβέλα θυμηθήκαμε τους Έλληνες επώνυμους που έδωσαν σκληρή μάχη με το ποτό, κατάφεραν να ορθοποδήσουν και μίλησαν ανοιχτά για το πρόβλημά τους, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο.

Χρήστος Βασιλόπουλος

Αίσθηση είχε προκαλέσει η αποκάλυψη του Χρήστου Βασιλόπουλου ότι έκανε χρήση σκληρών ναρκωτικών και αλκοόλ. «Τα σκληρά τα έχω κόψει. Το αλκοόλ και τα ναρκωτικά με μπλόκαραν και έτσι τα απέβαλα. Σιγά σιγά, βλέπω ότι είναι μια προσωπική μου επιτυχία το να βγαίνω, να μη χρειάζεται να πιω, να είμαι ήδη στο τσακίρ κέφι και να μπορώ να επικοινωνήσω απλώς με ένα χυμό».

Θοδωρής Αθερίδης

Από τα 25 μέχρι τα 34 χρόνια του, τότε που έγραφε κείμενα για τους «Άγαμους Θύτες», ο ηθοποιός αντιμετώπιζε προβλήματα αλκοολισμού. Ο ίδιος έχει πει ότι δέχθηκε μεγάλη βοήθεια από τον Θεό στην αντιμετώπιση του προβλήματος, καταφέρνοντας από τον Σεπτέμβριο του 1999 έως σήμερα να παραμείνει καθαρός και νηφάλιος.

«Για μένα ήταν εύκολο να μοιραστώ ότι ήμουν αλκοολικός. Πειθαρχημένος είμαι μόνο στη δουλεια. Το κλικ που με έκανε να πάω στους Ανώνυμους Αλκοολικούς ήταν ότι πίστεψα ότι μόνος μου δεν θα τα καταφέρω. Η πρώτη μέρα ήταν στις 7 Σεπτεμβρίου 1999, όταν έγινε ο σεισμός. Την τρίτη μέρα νιώθω ότι θέλω να πιω και αντί να το κάνω βρήκα το τηλέφωνο των ΑΑ. Τη γυναίκα μου την έπιασαν κλάματα. Έκλεισα ραντεβού, με υποδέχτηκε ένας άνθρωπος αλκοολικός εκεί, μου κάνει μια συνέντευξη, καταλαβαίνει ότι είμαι για τα μπάζα και μου λέει “Έλα”. Κάτι που με έκανε να πω ότι πρέπει να το σταματήσω ήταν η δουλειά. Εκεί ήμουν άψογος ακόμα και όταν έπινα. Δεν είχα εικόνα μεθύστακα. Στις ομάδες το λέμε “τοκογλύφο” το αλκοόλ, σου δίνει και όταν έρθει η ώρα να σου ζητήσει είναι πολύ δύσκολο. Ήμουν ο αλκοολικός που έπινε από το πρωί μπύρες και με τη δύση του ηλίου ένα μπουκάλι ουίσκι. Τον Σεπτέμβριο έκλεισα 21 χρόνια χωρίς αλκοόλ. Μετά το πρώτο εξάμηνο της απεξάρτησης πήγα να κυλήσω ξανά. Από τότε δεν το έχω βάλει στο στόμα μου. Θέλω να πω ευχαριστώ στο Θεό και στην Ελένη (σ.σ η πρώην σύζυγός του, Ελένη Γκασούκα)» έχει πει ο Θοδωρής Αθερίδης όταν βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ «Αυτός και ο άλλος» .

Γιάννης Μπουτάρης

Ο Γιάννης Μπουτάρης έχει παραδεχθεί δημόσια ότι κατά τη δεκαετία του 1980 έπασχε από έντονο αλκοολισμό, ενώ από το 1991 που ακολούθησε θεραπεία και μετά, δεν έχει πιει ξανά. «Ένα από τα προβλήματα που σε οδηγούν στο αλκοόλ είναι ότι δεν μπορείς να πεις “όχι” και τελικά βρίσκεις τον μπελά σου και ο μόνος τρόπος να αντέξεις είναι να πνιγείς στο αλκοόλ», έχει πει σε παλαιότερη συνέντευξή του.

Χρήστος Θηβαίος

Ο τραγουδοποιός Χρήστος Θηβαίος σε συνέντευξη του είχε συγκλονίσει μιλώντας για τον αγώνα που έδωσε να νικήσει τον αλκοολισμό του και πώς τα κατάφερε έχοντας αμέριστη στήριξη από την οικογένειά του λέγοντας πως: «Είχα μεγάλο θέμα. Δεν σταματάς ποτέ να είσαι αλκοολικός, είσαι για πάντα.Λόγω του ποτού έτρεμαν τα χέρια μου. Δεν μπορούσα να υπογράψω αυτόγραφο. Ξεκινάει σιγά-σιγά. Ξεκίνησα με κάτι πολύ αθώο, όπως είναι η μπίρα, αλλά οι μπίρες ήταν αρκετές. Μετά, φυσικά, πάμε σε πιο βαρύ αλκοόλ. Καταλαβαίνεις, από ένα σημείο και μετά, ότι η μέρα δεν ξημερώνει και δεν διαρκεί».

Δημήτρης Σκαρμούτσος

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος έχει αναφερθεί αρκετές φορές στα «σκοτεινά» χρόνια της εξάρτησής του από το αλκοόλ: «Όταν μπλέκεις με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ παύεις να κυριεύεις εσύ τον εαυτό σου. Μου πήρε δύο χρόνια να ξαναβρώ τον εαυτό μου».

Γιώργος Μαργαρίτης

Ο Γιώργος Μαργαρίτης, σε συνέντευξή του αποκάλυψε για τις εξαρτήσεις του σε αλκοόλ, τσιγάρο και τζόγο.

«Ήταν πολλές οι ώρες και το έριχνες στο ποτό. Σιγά σιγά άρχιζε όλο αυτό να γίνεται βίωμα και άντε μετά να τα κόψεις αυτά. Μια μέρα είπα κόβω και το τσιγάρο και το ποτό. Μετά το 2002 έκοψα το τσιγάρο. Το ποτό το έκοψα λίγα χρόνια αργότερα.»

Σώτης Βολάνης

Στην εκπομπή Μίλα το 2014, ο Σώτης Βολάνης είχε δηλώσει για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπισε με τον εθισμό του στο αλκοόλ.

«Τα τελευταία πέντε χρόνια ήμουν εθισμένος στο αλκοόλ. Μου είχε γίνει συνήθεια και δεν είχα καταλάβει πως έφτασα σε αυτό το σημείο. Λόγω της δουλειάς μέχρι τα 35 μου έπινα πορτοκαλάδα. Έχω φύγει από το στάδιο του αλκοολισμού. Θέλω να δώσω μηνύματα στα νέα παιδιά.. Έλεγα τι κάνω στον εαυτό μου, έπινα κάθε μέρα. Κάποια στιγμή όμως το σιχάθηκε η ψυχή μου. Μου έκανε ζημιά».

Μιχάλης Ιατρόπουλος

Ο ηθοποιός Μιχάλης Ιατρόπουλος είχε δηλώσει στο ΕΓΩ ότι η πρώην σύζυγός του Μαρία Εγγλέζου ήταν εκείνη που τον έσωσε από τον αλκοολισμό!

«Ήμουν στα όρια του αλκοολισμού και ευγνωμονώ τη γυναίκα μου που κατόρθωσε με τον τρόπο της να με βοηθήσει μετά από πολλές προσπάθειες. Έπινα πολύ. Έπινα και δεν μεθούσα. Έπινα ένα μπουκάλι ουίσκι και 20 μπύρες τη μέρα επί 28 χρόνια. Και ό,τι βλακεία έχω κάνει, την έχω κάνει από το αλκοόλ. Ό,τι σαχλαμάρα και όποιο λάθος έχω κάνει, το έχω κάνει πιωμένος. (…) Πολλές φορές έχω φτάσει στα όρια του θανάτου. Από τη νύχτα όμως και από θέματα υγείας. Τρεις φορές πήγα και ήρθα. Μια στο στρατό που έπαθα δυο εμφράγματα και μια από το αλκοόλ. Πέρασα πολύ μεγάλη κατάθλιψη. Ας είναι καλά η Μαρία που με έκανε να συνέλθω. Κόντεψα να πεθάνω. Τώρα για πρώτη φορά στη ζωή μου, μετά τη γέννηση των παιδιών μου, θέλω να ζήσω. Κατάλαβες; Θέλω να ζήσω. Έχω δοκιμάσει και μαλακά και σκληρά ναρκωτικά. Έχει τελειώσει αυτό το κεφάλαιο πια για μένα.»

Γιάννης Γιοκαρίνης

Ο Γιάννης Γιοκαρίνης είχε πει στο περιοδικό Down Town για τη σύντροφό του: «Χάρη σε αυτή τη γυναίκα ξαναγεννήθηκα, της χρωστάω τα πάντα. Το κορίτσι αυτό πέρασε δύσκολες στιγμές κοντά μου με το πρόβλημα της εξάρτησής μου. Ήταν αυτή που με βοήθησε να καταλάβω ότι έχω πρόβλημα αλκοολισμού. Αν δεν καταλάβεις το πρόβλημα, δεν μπορείς να το ξεπεράσεις. Δόξα το θεό, είμαι πλέον καθαρός. Το έχω κόψει μαχαίρι. Μπορεί να πιω μόνο ένα ποτήρι κρασί με το φαγητό μου, πάντα σεμνά και με φόβο. Όταν έχω αλκοόλ απέναντί μου τρέμει η ψυχή μου γιατί ξέρω πια πόσο επικίνδυνο είναι».

 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό