31.1 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Carpool συνέντευξη Μητσοτάκη: Τοξικότητα στην πολιτική, ψυχοθεραπεία, βιβλία

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη σε αυτοκίνητο εν κινήσει ή αλλιώς «carpool» έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον ηθοποιό και YouTuber Γιάννη Σαρακατσάνη, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία των ευρωεκλογών, στην μάχη κατά της τοξικότητας, τις ψυχοθεραπείες που έχει κάνει, ενώ αποκάλυψε τα δύο βιβλία που διάβασε το τελευταίο διάστημα.

Ο Γιάννης Σαρακατσάνης ρωτώντας τον πρωθυπουργό για την τοξικότητα στην πολιτική, ο κ. Μητσοτάκη αρχικά σημείωσε ότι «η Δημοκρατία είναι η δυνατότητα να επιλύουμε τις διαφορές μας με ειρηνικό τρόπο και να μεταβιβάζουμε την εξουσία χωρίς πάθη. Μπορεί να είμαστε αντίπαλοι, αλλά όχι εχθροί. Δυστυχώς στην εποχή του διαδικτύου αυτό δεν ισχύει σε κάποιο βαθμό πια. Δυστυχώς οι πολιτικοί δεν πάνε πίσω και αναπαράγουν αυτή την τοξικότητα και προωθούν εν γνώσει τους fake news».

«Δεν είναι μόνο ελληνικό το πρόβλημα. Υπάρχει όμως ένα ζήτημα γιατί σε λίγο δεν θα ξέρουμε τι είναι αλήθεια και τι όχι, ή θα παρακολουθούμε μόνο τους ανθρώπους με τους οποίους ταυτιζόμαστε» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Πώς αντιμετωπίζει την τοξικότητα στον πολιτικό χώρο

Στην ερώτηση πώς απαντά ο ίδιος και πώς διαχειρίζεται αυτή την τοξικότητα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε πως «όταν πολιτεύεσαι ξεκινάς με την αρχή ότι δεν σε αγαπούν όλοι, κάτι που αποτυπώνεται και στις εκλογές. Το 41% δεν είναι ποσοστό αλαζονείας αλλά αυτό που μας έδωσε ο ελληνικός λαός και οφείλουμε να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη του. Όσο κι αν είμαι σκληραγωγημένος με την κριτική, τα πολύ κακοπροαίρετα σχόλια σε επηρεάζουν. Τη χρήσιμη κριτική την ακούμε, αλλά είναι άλλο να επιτίθενται σε μένα και άλλο να ακουμπάνε την οικογένεια, εκεί είναι πιο επώδυνα και δύσκολα τα πράγματα».

«Πέρασαμε με τη Μαρέβα 7 χρόνια, από όταν εκλέχθηκα πρόεδρος της ΝΔ, που τη στόχευσαν συνειδητά με λάσπη. Εγώ έχω το γκλάμουρ της δουλειάς, η οικογένεια όχι, βάζει πλάτη, έκανε μεγάλες υποχωρήσεις και το να δέχεται και λάσπη είναι πολύ. Καλά κάνει και καταφεύγει στη δικαιοσύνη» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος για τα παιδιά του είπε ότι «το κάθενα τα χειρίζεται διαφορετικά. Ο γιος μου είναι πιο ενεργός και του είπα ότι αν είσαι ενεργός, πρέπει να είσαι έτοιμος να ακούσεις πράγματα».

«Η μια είναι αντίδραση αναχωρητισμού στη λογική “γιατί έχω μπλέξει”. Αυτό δεν υπάρχει για μένα γιατί ξέρω τους κανόνες, προέρχομαι από πολιτική οικογένεια, ο πατέρας μου είχε δεχθεί επιθέσεις. Το δεύτερο είναι να τα βάλεις με κάποιους, να τους τιμωρήσεις. Αυτό δεν επιτρέπεται να το κάνεις. Είμαι πρωθυπουργός όλων. Έχω κάνει επιλογή να είμαι κοντά σε αυτούς που με χρειάζονται περισσότερο» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Όσον αφορά, δε, τι του δίνει δύναμη στην πολιτική είπε ότι «παίρνει κανείς δύναμη όταν βλέπει τη δουλειά του να πιάνει τόπο, όταν βλέπω ένα άτομο με αναπηρία να έχει προσωπικό βοηθό, όταν βλέπω ένα νέο ζευγάρι να αποκτά σπίτι, ένα ζευγάρι που απέκτησε παιδί και πήρε το επίδομα γέννας. Αυτές είναι οι νίκες που μου δίνουν περισσότερη δύναμη από ό,τι ένα δημοσίευμα ότι η Ελλάδα τα πάει καλύτερα».

Η ψυχοθεραπεία και τα βιβλία που διαβάζει

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε, επίσης, ότι έχει κάνει ψυχοθεραπεία «και θεωρώ ότι όποιος έχει αντιμετωπίσει δυσκολίες δεν θα πρέπει να ντρέπεται να αναζητήσει τη βοήθεια ειδικού. Χαίρομαι που τα παιδιά μπορούν να αντιμετωπίσουν ακομπλεξάριστα την προσφυγή σε έναν ειδικό».

Ερωτηθείς, για τα βιβλία που διαβάζει απάντησε ότι «αυτή τη στιγμή τελειώνω το βιβλίο του Ορχάν Παμούκ “Το Μουσείο της αθωότητας” ενώ έχω ξεκινήσει το “Παράδοξη χώρα”, την ιστορία της Ευρώπης από ένα Έλληνα πολιτικό επιστήμονα που συγκρίνει Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία μετά την κρίση και είναι χρήσιμο για μένα».

Τι ανέφερε για τις Ευρωεκλογές

Με αφορμή τις ευρωεκλογές, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «οι ευρωεκλογές μας νοιάζουν γιατί πολλές αποφάσεις που επηρεάζουν την καθημερινότητα λαμβάνονται στο ευρωκοινοβούλιο. Έχει λοιπόν σημασία να εκλέξουμε ευρωβουλευτές που θα εμφανίζονται με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας».

Στη συνέχεια, για το Ταμείο Ανάκαμψης, τόνισε ότι «αυτό που θα συμβεί στην Ευρώπη τα επόμενα 5 χρόνια αφορά τις ζωές μας, δεν είναι αφηρημένη έννοια οι Βρυξέλλες και το Στρασβούργο. Πρέπει να πολεμήσουμε την αδιαφορία ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν μας αφορούν. Το Ευρωκοινοβούλιο θα αποφασίσει ποιος θα είναι ο ή η πρόεδρος της Κομισιόν. Το Ευρωκοινοβούλιο ρυθμίζει σε ένα βαθμό και τη διαχείριση του μεταναστευτικού, ρυθμίζει ποιες χώρες είναι στη ζώνη Σένγκεν».

«Εντός της Ευρώπης υπάρχουν πολλοί αντιευρωπαϊστές όπως το ΚΚΕ που εκλέγει ευρωβουλευτές. Είναι κρίσιμο να υπάρχει πλειοψηφία που στηρίζει την Ευρώπη» πρόσθεσε στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης υπενθυμίζοντας ότι «η ΝΔ είναι κόμμα ταυτισμένο με την Ευρώπη, ο ιδρυτής μας ο Κώστας Καραμανλής μας έβαλε στην Ευρώπη το 1974. Είμαστε ένα κόμμα που ξέρει πώς να διαπραγματεύεται στην Ευρώπη. Είμαστε το μεγαλύτερο ευρωκόμμα, είμαστε το μεγαλύτερο ποσοστιαία κόμμα του ΕΛΚ».

Την ίδια ώρα, όμως, παρατήρησε ότι «δυστυχώς δεν ισχύει η εθνική σύμπνοια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Δυστυχώς μεταφέρουμε την εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση εκεί. Υπήρξαν ευρωβουλευτές που πρότειναν την περικοπή κονδυλίων θεωρώντας ότι έτσι τιμωρούν την κυβέρνηση».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό