31.9 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Canalys: Η αγορά smartphone στη Νοτιοανατολική Ασία σημείωσε ανάπτυξη 12% το πρώτο τρίμηνο του 2024

Ειδήσεις Ελλάδα

Η τελευταία έκθεση αγοράς της Canalys για την αγορά smartphone της Νοτιοανατολικής Ασίας δείχνει υγιή ανάπτυξη 12% από έτος σε έτος το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Οι αναλυτές λένε ότι είναι το πρώτο σημάδι ανάκαμψης μετά από ένα αρκετά δύσκολο 2023. Οι κατασκευαστές smartphone απέστειλαν 23,5 εκατομμύρια μονάδες, αλλά εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από τα επίπεδα προ 2023.

Μία από τις κύριες κινητήριες δυνάμεις της επιτυχίας του πρώτου τριμήνου είναι η γιορτή του ραμαζανίου σε ορισμένες αγορές όπως η Ινδονησία και η Μαλαισία, ενώ εταιρείες όπως η Transsion επωφελήθηκαν από αγορές όπως οι Φιλιππίνες και η Ινδονησία, όπου τα τμήματα κάτω των 100 $ αναβίωσαν.

H Samsung εξακολουθεί να ηγείται με μερίδιο αγοράς 19%, παρά το γεγονός ότι ο όγκος των αποστολών της είναι 20% από έτος σε έτος. Αυτό συμβαίνει γιατί ο τεχνολογικός γίγαντας αλλάζει σιγά σιγά τη στρατηγική του και επικεντρώνεται περισσότερο στις μεσαίες και υψηλές κατηγορίες. Πιστεύει ότι η τάση είναι οι καταναλωτές να αναζητούν smartphone υψηλής τεχνολογίας στο εγγύς μέλλον.

Η Transsion, με τα υπο-εμπορικά σήματα Infinix, Tecno και iTel, εξασφαλίζει μια άνετη δεύτερη θέση με μερίδιο αγοράς 18%, σημειώνοντας εντυπωσιακή ανάπτυξη 197% από έτος σε έτος. Ξεπερνά ακόμη και εταιρείες όπως η Oppo και η Xiaomi. Η τελευταία σημείωσε σημαντική αύξηση 52% στις πωλήσεις κατά τη διάρκεια αυτού του τριμήνου, ενώ η Oppo υποχώρησε 12% από έτος σε έτος.

Οι αναλυτές είναι αισιόδοξοι για το μέλλον και προβλέπουν περίπου 4% συνολική ανάπτυξη της αγοράς το 2024, αλλά οι μελλοντικές αβεβαιότητες γύρω από τα κυμαινόμενα νομίσματα, το κόστος εξαρτημάτων και άλλους ασταθείς παράγοντες μπορεί να εμποδίσουν την ανάπτυξη της αγοράς. Γι’ αυτό οι πωλητές με αποτελεσματική αλυσίδα εφοδιασμού και υγιές απόθεμα θα επωφεληθούν από αυτές τις συνθήκες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό