27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Cadillac Sollei concept – Επιδεικτικά πολυτελές!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Cadillac Celestiq είναι το μοντέλο που κατεύθυνε την αμερικανική εταιρία σε παλιά, γνώριμα μονοπάτια. Τότε που ήταν συνώνυμη της πολυτέλειας. Τότε που η ιδιοκτησία μίας Cadillac λειτουργούσε ως απόδειξη επιτυχίας, ως παράσημο στη ζωή κάποιου. Τότε που η Cadillac ήταν για πολύ μεγάλη μερίδα του αγοραστικού κοινού ένα dream car, ένας σχεδόν άπιαστος στόχος και μία καταξίωση στην κοινωνία και την κοινότητα. Από τότε έχουν περάσει πολλά χρόνια όμως και η αμερικανική εταιρία έχει χάσει την αίγλη του παρελθόντος. Η Celestiq λοιπόν είναι το πρώτο μοντέλο που προσπάθησε να κατακτήσει αυτή την παλιά αύρα και η Sollei που παρουσιάστηκε σήμερα, είναι μία επίδειξη δυνατοτήτων, τεχνογνωσίας, πολυτέλειας και εξατομίκευσης που δείχνει την κατεύθυνση προς την οποία θέλει να κινηθεί η Cadillac στο μέλλον.

Η σύνδεση ανάμεσα στην Sollei και στην Celestiq είναι άμεσα εμφανής. Για την ακρίβεια, τα δύο μοντέλα είναι πρακτικά πανομοιότυπα από τις εμπρός κολώνες προς τα εμπρός. Μοιράζονται την ίδια, εντυπωσιακή “γρίλια”, τα ίδια κάθετα λεπτά φωτιστικά σώματα και το ίδιο μακρύ καπό όμως το περίγραμμα του παρμπρίζ μας δίνει μία πρώτη γεύση του τι εστί πραγματικά Sollei καθώς είναι κατασκευασμένο από ένα ενιαίο κομμάτι αλουμίνιο ενώ το φινίρισμα του, που επαναλαμβάνεται και σε άλλα σημεία του αμαξώματος και της καμπίνας, είναι νέο και ονομάζεται “Aurora”. Από εκείνο το σημείο και προς τα πίσω, η Sollei είναι εντελώς νέα και λειτουργεί ως ένα demo του εύρους εξατομίκευσης που μπορεί να προσφέρει. Από τις πόρτες που έχουν μήκος 1.73 μέτρα και ανοίγουν σε γωνία που αγγίζει τις 90ο ώστε να διευκολύνουν την είσοδο και την έξοδο, μέχρι το ολοκαίνουριο πίσω μέρος που εντυπωσιάζει με την κομψότητα τους και τις λίγες αλλά πολύ έξυπνες ρετρό πινελιές. Γενικά, το αμάξωμα της Cadillac Sollei είναι ένα έργο τέχνης – χωρίς πολλές υπερβολές, ούτε υπερβολικά απλό αλλά ούτε και φλύαρο, τραβάει το βλέμμα με τις καθαρές γραμμές του και φυσικά, το απόλυτο μέγεθος του.

Όλα αυτά, μέχρι να ανοίξεις την πόρτα και να ρίξεις μία ματιά στην καμπίνα. Καταρχάς, να ξεκαθαρίσουμε ότι η Cadillac είχε θέσει εξ αρχής τον στόχο να μην χρησιμοποιήσει πλαστικό στο εσωτερικό της Sollei. Ότι υλικό έχει χρησιμοποιηθεί είναι αυθεντικό και φυσικά, το κόστος δεν ήταν σε καμία περίπτωση κριτήριο επιλογής. Όπως βλέπεις και στις φωτογραφίες, η Sollei είναι μία σπάνια περίπτωση όπου η κυρτή οθόνη 55 ιντσών που καλύπτει ολόκληρο το πλάτος του ταμπλό δεν είναι ανάμεσα στα highlights της καμπίνας. Δεν θα μπορούσε να είναι όταν υπάρχουν τόσο όμορφες ξύλινες επενδύσεις, βιώσιμα υλικά για τα καθίσματα, τις πόρτες και το ταμπλό, ραμμένα με εξαιρετική τεχνική και κομψά σχέδια και ένα ολοκληρωμένο, κρυστάλλινο σετ με το οποίο οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν το ρόφημα της επιλογής τους. Δεν υπάρχει η παραμικρή λεπτομέρεια που οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί της Cadillac να αγνόησαν. Όλα είναι σχεδιασμένα και κατασκευασμένα στην εντέλεια και το τελικό αποτέλεσμα δικαιώνει όλους τους εμπλεκόμενους.

Η Cadillac δεν αποκαλύπτει απολύτως καμία λεπτομέρεια σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της Sollei και αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, δεν θα είχε νόημα. Ας υποθέσουμε ότι καθώς μοιράζεται πολλά κοινά με την Celestiq, μοιράζεται και την Ultium αρχιτεκτονική και θεωρητικά εξοπλίζεται με 2 ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής ιπποδύναμης 600 αλόγων και 868 Nm ροπής καθώς και μία μπαταρία 111 kWh. Όλα αυτά δεν έχουν καμία σημασία όμως αφού η Sollei είναι και θα παραμείνει ένα πρωτότυπο. Μία επίδειξη για όλα αυτά που είναι ικανή η Cadillac αν το πορτοφόλι ή ο τραπεζικός λογαριασμός του εκάστοτε πελάτη είναι αρκετά μεγάλα. Μία ιδέα για το πώς οι πελάτες μπορούν να εκφραστούν μέσα από ένα πρόγραμμα εξατομίκευσης. Τώρα, αν η Cadillac σκοπεύει να γίνει Rolls-Royce στην θέση της Rolls-Royce είναι μία διαφορετική συζήτηση και πιστεύω ότι είναι πολύ νωρίς για να την κάνουμε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό