35.5 C
Athens
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Cadillac Optiq – Αμερικανική πολυτέλεια και στην Ευρώπη

Ειδήσεις Ελλάδα

Το πρώτο μοντέλο της Cadillac που θα πατήσει σε ευρωπαϊκό έδαφος στο προσεχές μέλλον θα είναι η ολοκαίνουρια Optiq που πραγματοποίησε το ντεμπούτο της στα τέλη του προηγούμενου έτους και όπως όλα δείχνουν, είναι έτοιμη να τοποθετηθεί στην ανταγωνιστική κατηγορία των premium SUV και να αντιμετωπίσει μοντέλα όπως το Audi Q4 e-tron και η BMW iX3 μεταξύ άλλων. Θα το κάνει αυτό έχοντας επενδύσει και χρησιμοποιώντας την προηγμένη Ultium Platform και τα Ultium Drive κινητήρα σύνολα και προσφέροντας μία δόση αμερικανικής πολυτέλειας με στόχο την δημιουργία μίας αμιγώς ηλεκτρικής γκάμας μέχρι το 2035. Το πρώτο βήμα λοιπόν, τόσο από πλευράς μεγέθους όσο και από τιμής είναι η Optiq που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Σε επίπεδο design λοιπόν, η Optiq υιοθετεί πολλά στοιχεία από τα μεγαλύτερα και ακριβότερα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της Cadillac όπως η Escalade IQ και η Lyriq. Το αμάξωμα διαθέτει αρκετές γωνίες και χαρίζει μία σπορ και νεανική προσωπικότητα στο entry-level μοντέλο της αμερικανικής εταιρίας με κάποια από τα highlights να είναι η εντυπωσιακή γυάλινη οροφή, η μαύρη γρίλια με το όμορφο μοτίβο και το σχεδόν μονοχρωματικό σήμα της μάρκας και οι τροχοί με τις “φιλόδοξες αναλογίες” όπως δηλώνει χαρακτηριστικά η Cadillac που είναι τοποθετημένοι στα άκρα του αμαξώματος και τονίζουν τον αθλητικό χαρακτήρα και το μέγεθος του οχήματος.

Η καμπίνα από την άλλη έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει μία φιλική και συνδεδεμένη εμπειρία τεχνολογίας αιχμής. Εστιάζει τόσο βιώσιμα υλικά όσο και στην ευρυχωρία και την πολυτέλεια με την Cadillac να δηλώνει ότι το SUV των 4.82 μέτρων προσφέρει τους μεγαλύτερους χώρους στην κατηγορία τόσο για τις αποσκευές όσο και για τους πίσω επιβάτες ενώ στον τομέα της τεχνολογίας βρίσκουμε μία υπέροχη LED οθόνη 33 ιντσών με 9k ανάλυση και μία ολοκληρωμένη σουίτα συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης με αποκορύφωμα την τεχνολογία Super Cruise που αποτελεί μέρος του βασικού εξοπλισμού στις Η.Π.Α. και θα γίνει διαθέσιμη και στην Ευρώπη όταν αποκτήσεις τις απαραίτητες άδειες.

Η Cadillac δηλώνει ότι οι ευρωπαϊκές τεχνικές προδιαγραφές της Optiq θα ανακοινωθούν στο μέλλον αλλά αξίζει να αναφέρουμε ότι στις Η.Π.Α. το ηλεκτρικό crossover θα εξοπλίζεται με ένα τετρακίνητο κινητήριο σύνολο που αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 300 ίππων και 480 Nm ροπής που τροφοδοτείται με ενέργεια από μία μπαταρία 85 kWh. Αυτή εξασφαλίζει αυτονομία της τάξης των 483 χιλιομέτρων ενώ στον κατάλληλο ταχυφορτιστή είναι δυνατόν να αναπληρώσει έως 127 χιλιόμετρα σε περίπου 10 λεπτά. Όπως πολλά άλλα ηλεκτρικά, έτσι και η Optiq διαθέτει modes που αλλάζουν τα χαρακτηριστικά της και λειτουργία “one-pedal driving” που σημαίνει ότι με εξαίρεση κάποιες ακραίες καταστάσεις ο οδηγός επιταχύνει αλλά και επιβραδύνει το όχημα χρησιμοποιώντας αποκλειστικά το πεντάλ του γκαζιού βασιζόμενος στο σύστημα ανάκτησης ενέργειας για την ελάττωση της ταχύτητας ή ακόμα και την ακινητοποίηση του οχήματος. Τέλος, να σημειώσουμε ότι στις Η.Π.Α. η τιμή της Optiq ξεκινά από τα $54.000 αλλά σε αυτό το σημείο δεν γνωρίζουμε πώς θα διαμορφωθεί στην Ευρώπη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό