20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Cadillac GT4 – Το νέο coupe-SUV για την Κίνα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Cadillac μπορεί να είναι γνωστή στο ευρύ κοινό χάρη στα θηριώδη SUV πολυτελείας όπως η Escalade τα τελευταία… πολλά χρόνια και η αμιγώς ηλεκτρική Lyriq προσφάτως, αλλά η γκάμα της περιλαμβάνει προτάσεις για όλα τα γούστα. Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού η Cadillac προσπαθεί να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της με sedans όπως η CT4 και η CT5 και SUVs όπως η XT4, η XT5 και η XT6 αλλά η αμερικανική εταιρία θέλει να ενισχύσει την παρουσία της στην μεγαλύτερη αγορά του κόσμου και γι’ αυτό λανσάρει στην Κίνα την GT4. Ένα αποκλειστικά θερμικό – έστω και εξηλεκτρισμένο, coupe SUV με μήκος 4.6 μέτρων, πλάτος 1.87 m και ύψος 1.56 m το οποίο απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε ένα πιο νεανικό κοινό.

Σχεδιαστικά, η GT4 υιοθετεί την τρέχουσα ταυτότητα της εταιρίας με χαρακτηριστικά όπως η πλατιά γρίλια, τα λεπτά φωτιστικά σώματα και οι έντονες γραμμές με τις οξείες γωνίες να δημιουργούν ένα μοντέρνο και επιθετικό σχήμα που ταιριάζει με το προφίλ της Cadillac τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στις διεθνείς. Κι αν το αμάξωμα δημιουργεί προσδοκίες, αυτές εκπληρώνονται πλήρως από την εικόνα της καμπίνας που αποπνέει τεχνολογική υπεροχή, πολυτέλεια και άνεση από την πρώτη κιόλας ματιά. Αναμφίβολα, την παράσταση κλέβει η standard οθόνη των 33 ιντσών που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό ενώ στοιχεία όπως το premium ηχοσύστημα της AKG με τα 15 ηχεία, ο διζωνικός κλιματισμός, η κάμερα 360 μοιρών, ο ψηφιακός καθρέπτης οπισθοπορείας, το έγχρωμο head-up display κ.ά. προσθέτουν υπεραξία σε ένα σύνολο που ούτως ή άλλως έχει κερδίσει τις εντυπώσεις.

Όσον αφορά τα μηχανικά, η Cadillac GT4 είναι όπως είπαμε διαθέσιμη αποκλειστικά με θερμικά, εξηλεκτρισμένα σύνολα. Συγκεκριμένα, στην βάση της γκάμας υπάρχει ένας ήπια υβριδικός 1500άρης που είναι ικανός για 204 άλογα και 270 Nm ροπής ενώ στην κορυφή της βρίσκουμε έναν δίλιτρο, ήπια υβριδικό και πάλι βενζινοκινητήρα με απόδοση 237 ίππων και 350 Nm ροπής. Αμφότεροι συνδυάζονται με ένα αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων ενώ προαιρετικά είναι διαθέσιμο και ένα σύστημα τετρακίνησης. Όσο για την τιμή; Αυτή ξεκινά από τα €29.000 και φτάνει τα €41.000 σχεδόν, με την τρέχουσα ισοτιμία. Κρίμα που η Cadillac GT4 είναι αποκλειστική στην κινεζική αγορά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό