30.6 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Cadillac Celestiq – Στοχεύει στην Rolls-Royce

Ειδήσεις Ελλάδα

Ούτε καν στην Cadillac θυμούνται την τελευταία φορά που το όνομα της εταιρίας αναφέρθηκε στην ίδια πρόταση με αυτό της Rolls-Royce και μάλιστα με απόλυτα σοβαρό ύφος. Κι όμως, με την Celestiq, τη νέα αμιγώς ηλεκτρική ναυαρχίδα της αμερικανικής εταιρίας, ο στόχος είναι μάρκες όπως η Rolls-Royce και η Bentley καθώς το υπερπολυτελές sedan της Cadillac αναμένεται να κοστίζει περί τα $300.000! Παράλογο; Αλαζονικό; Υπερφίαλο; Μπορείς να το πεις όπως θέλεις αλλά η Cadillac τολμά και ελπίζει πως ότι έχει ετοιμάσει θα είναι αρκετό για ένα τρομερά απαιτητικό κοινό που μέχρι τώρα δεν είχε δοκιμάσει να  προσελκύσει.

Η Celestiq παρουσιάστηκε σήμερα με τη μορφή concept αλλά η Cadillac ισχυρίζεται πως δεν θα αλλάξει σημαντικά μέχρι το 2023, οπότε και είναι προγραμματισμένη να περάσει στην παραγωγή. Βασίζεται στην Ultium αρχιτεκτονική της General Motors και είναι το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Cadillac μετά την Lyric, με την οποία μοιράζεται αρκετά κοινά στον τομέα του σχεδιασμού. Η εταιρία όμως τονίζει πως παρά το γεγονός πως το design μοιάζει φουτουριστικό, οι σχεδιαστές της ανέτρεξαν στην αρχιτεκτονική από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα και σε εμβληματικά μοντέλα των πρώτων 50 χρόνων ζωής της μάρκας για έμπνευση. Κι αν το αμάξωμα της Celestiq αποτελεί μία μίξη κλασικού και μοντέρνου, η καμπίνα της μοιάζει σαν να προέρχεται από κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Τα υλικά είναι φυσικά κορυφαίας ποιότητας αλλά αυτό που κλέβει την παράσταση στο εσωτερικό είναι οι 5 οθόνες τεχνολογίας LED και πιο συγκεκριμένα το εντυπωσιακό πάνελ 55 ιντσών που καλύπτει ολόκληρο το πλάτος του ταμπλό. Έπειτα, υπάρχουν δύο οθόνες στην κονσόλα (μία για τους εμπρός επιβάτες και μία για τους πίσω) ενώ οι επιβάτες των πίσω θέσεων απολαμβάνουν άλλες δύο οθόνες τοποθετημένες σε ένα κομψό πλαίσιο στα καθίσματα. Φυσικά η ποιότητα κατασκευής και οι δυνατότητες παραμετροποίησης της Cadillac Celestiq θα είναι αυτές που περιμένει κάποιος από ένα όχημα που κοστίζει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες, όπως και η τεχνολογία που θα ενσωματώνει το μεγάλο sedan, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και το “Ultra Cruise” προηγμένο σύστημα υποβοήθησης οδήγησης. Όσο για τα μηχανικά, η εταιρία αποφάσισε να μην αποκαλύψει λεπτομέρειες. Αυτές θα ακολουθήσουν στο μέλλον για να έχουμε κάτι να περιμένουμε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό