27.6 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Cadillac Celestiq. Ντεμπούτο για τη ναυαρχίδα!

Ειδήσεις Ελλάδα

Πέρασαν πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που η Cadillac δραστηριοποιήθηκε με αξιώσεις στην κατηγορία των υπερ-πολυτελών αυτοκινήτων. Τόσα, που η κατηγορία άλλαξε μαζί με τις απαιτήσεις των πελατών. Η Celestiq που παρουσιάστηκε στα μέσα του καλοκαιριού σε μορφή concept και έγινε το μοντέλο που πραγματοποιεί το ντεμπούτο του σήμερα, έτοιμο για να περάσει στην παραγωγή, φιλοδοξεί να καθιερώσει την αμερικανική εταιρία στην φοβερά ανταγωνιστική και κορεσμένη θα μπορούσε να πει κάποιος, κατηγορία!

Η Celestiq χρησιμοποιεί την Ultium πλατφόρμα της General Motors και εξοπλίζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες ο οποίοι παράγουν συνδυαστικά κάτι παραπάνω από 600 άλογα και 868 Nm ροπής, τροφοδοτούμενοι με ενέργεια από μία μπαταρία 111 kWh! Χάρη σε αυτή τη διαμόρφωση, το μεγάλο, ηλεκτρικό sedan χρειάζεται σχεδόν 4.0 δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσει το σπριντ στα 100 km/h ενώ η μπαταρία εξασφαλίζει αυτονομία της τάξης των 483 χιλιομέτρων ανάμεσα στις φορτίσεις. Όταν αυτή εξαντληθεί, η προηγμένη ηλεκτρική αρχιτεκτονική επιτρέπει ταχεία φόρτιση έως 200 kW που σημαίνει ότι αναπληρώνονται περίπου 126 χιλιόμετρα ανά 10 λεπτά. Κατά τα άλλα, η ανάρτηση της Cadillac Celestiq αποτελείται από διατάξεις 5 συνδέσμων και στους δύο άξονες με το σύστημα Magnetic Ride Control 4.0 στον standard εξοπλισμό όπως και το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου των κλίσεων Active Roll Control αλλά και το σύστημα παθητικής τετραδιεύθυνσης.

Η Cadillac κατάφερε να μην αλλάξει το εντυπωσιακό design του πρωτότυπου όσο το προετοίμαζε για την παραγωγή, οπότε δεν έχουμε να σημειώσουμε κάτι ιδιαίτερο σε αυτόν τον τομέα αλλά αξίζει να σταθούμε στο εσωτερικό, όπου η τεχνολογία συναντά την πολυτέλεια με την χαρακτηριστική αμερικανική υπερβολή. Το ταμπλό για παράδειγμα κυριαρχείται από δύο οθόνες σε ένα ενιαίο γυάλινο πάνελ που εκτείνεται σε ολόκληρο το πλάτος της καμπίνας ενώ επιπλέον οθόνες εντοπίζουμε τόσο στην κεντρική κονσόλα (11 ιντσών) όσο και στο πίσω μέρος με κάθε επιβάτη να έχει την δική του 12.6 ιντσών και μία επιπλέον 8.0 ιντσών για την ρύθμιση των θέσεων, της θερμοκρασίας κ.ά. Πάνω από τους επιβάτες δε, υπάρχει μία “ευφυής” ηλιοροφή με 4 ρυθμιζόμενες ζώνες που κάθε επιβάτης ξεχωριστά μπορεί να ορίσει την διαπερατότητα της.

Σύμφωνα με αυτά που γνωρίζουμε μέχρι τώρα, η Cadillac σκοπεύει να διαχειρίζεται κάθε Celestiq ως μία bespoke παραγγελία οπότε η βασική αρχική τιμή των $300.000 αναμένεται να είναι αρκετά υψηλότερη όταν το κάθε αυτοκίνητο διαμορφώνεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές του εκάστοτε πελάτη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό