18.4 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Brabus P900 Rocket. Φανταστικά περιττή!

Ειδήσεις Ελλάδα

Εδώ και κάποια χρόνια η σειρά “Rocket” του γερμανικού βελτιωτικού οίκου Brabus αποτελεί μία ωδή στην υπερβολή. Γιατί πώς αλλιώς να χαρακτηρίσουμε ένα οποιοδήποτε μοντέλο το οποίο αναβαθμίζει την σειρά “63” της Mercedes-AMG που ούτως ή άλλως προσφέρει άφθονη ιπποδύναμη, επιβλητικό παρουσιαστικό και υπέρμετρη πολυτέλεια; Κι όμως, η Brabus νιώθει ευχαριστημένη στην μικρή γωνία της αγοράς που καταλαμβάνει και προσθέτει στην γκάμα της την P900 Rocket – ένα μοντέλο που βασίζεται στην Brabus XLP, οπότε μιλάμε για μία pickup έκδοση της Mercedes-AMG G63 που διαθέτει όλα τα “Rocket” χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένου του ισχυρότερου κινητήρα.

Αυτός βασίζεται προφανώς στον twin-turbo V8 της AMG αλλά η χωρητικότητα του έχει μεγαλώσει στα 4.5 λίτρα χάρη στα νέα, σφυρήλατα πιστόνια και τον billet στροφαλοφόρο άξονα. Τα αναβαθμισμένα turbos αυξάνουν την πίεση υπερπλήρωσης σε σύγκριση με τον εργοστασιακό V8, η νέα εξάτμιση φροντίζει για την βέλτιστη απελευθέρωση των καυσαερίων και το νέο πρόγραμμα στην ECU φροντίζει για την διαχείριση του συνόλου με βάση τα νέα δεδομένα, με αποτέλεσμα το γερμανικό pickup να προσφέρει 900 ίππους και 1.050 Nm ροπής! Παρά το γεγονός ότι η Brabus P900 Rocket ζυγίζει ούτε λίγο, ούτε πολύ 2.720 κιλά, ο κινητήρας που συνδυάζεται με το 9-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο της AMG και το σύστημα τετρακίνησης της εταιρίας, επιταχύνει το αυτοκίνητο στα 100 km/h σε μόλις 3.7 δευτερόλεπτα και συνεχίζει μέχρι την ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα των 280 km/h!

Για την εμφάνιση δεν θα πούμε πολλά καθώς ακολουθεί την γνωστή συνταγή που έχει χρησιμοποιήσει η Brabus για όλα τα “Rocket” μοντέλα της αλλά αξίζει να σημειώσουμε το τρομερό wide bodykit που αυξάνει το πλάτος κατά 10 εκατοστά, το νέο καπό, την καρότσα που βασίζεται σε ένα ατσάλινο πλαίσιο και έχει ανθρακονημάτινα πλαϊνά και τις θηριώδεις “Monoblock Z Platinum Edition” ζάντες ελαφρού κράματος 24 ιντσών. Το χρώμα είναι απλά ενδεικτικό καθώς οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν αυτό που επιθυμούν ενώ το ίδιο συμβαίνει και στην καμπίνα που αποτελεί έναν λευκό καμβά πάνω στον οποίο οι πελάτες έχουν άφθονη δημιουργική ελευθερία. Στο κάτω-κάτω μιλάμε για ένα αυτοκίνητο περιορισμένης παραγωγής με κάθε ένα από τα 10 αντίτυπα που θα κατασκευαστούν να κοστίζει τουλάχιστον €649.638 προ φόρων, οπότε το κόστος της εξατομίκευσης της P900 Rocket μάλλον δεν αποτελεί πρόβλημα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό