21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

BMW X2 – Απευθείας στην επόμενη γενιά, χωρίς facelift

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο κύκλος ζωής των αυτοκινήτων είναι λίγο ή πολύ γνωστός: παρουσιάζονται, δύο χρόνια μετά περίπου ανανεώνονται ελαφρώς κυρίως με νέους κινητήρες, στην 4ετία-5ετία έρχεται το facelift και λίγα χρόνια μετά αντικαθίστανται. Η BMW μερικές φορές αλλάζει το πρόγραμμα και αυτό φαίνεται πως θα συμβεί και με την X2, που ενώ παρουσιάστηκε στα τέλη του 2017 και λανσαρίστηκε στην αγορά στις αρχές του 2018, οπότε σε αυτό το χρονικό σημείο θα μιλούσαμε για το επερχόμενο facelift, θα αντικατασταθεί από τη νέα γενιά εντός του 2023!

Όπως και το τρέχον μοντέλο έτσι και η νέα BMW X2 θα βασίζεται στην δημοφιλέστατη X1 που επίσης ανανεώθηκε με την  3η γενιά της στα μέσα του προηγούμενου έτους. Σε αντίθεση με το τρέχον μοντέλο όμως, η νέα BMW X2 θα διαθέτει ριζικά διαφορετικό σχεδιασμό σε μία προσπάθεια περαιτέρω διαφοροποίησης του μοντέλου από την X1. Συγκεκριμένα, ενώ το μοντέλο που κυκλοφορεί δεν είναι ιδιαίτερα τολμηρό όσον αφορά στην προβολή των coupe χαρακτηριστικών του, ο αντικαταστάτης θα έχει πολύ πιο έντονα coupe στοιχεία με πρωταγωνιστή την κεκλιμένη οροφή με την αισθητά μεγαλύτερη κλίση. Όσον αφορά στην καμπίνα, με εξαίρεση την υιοθέτηση της τελευταίας γενιάς του συστήματος infotainment της γερμανικής εταιρίας, δεν περιμένουμε κάποια ιδιαίτερη έκπληξη.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η X2 θα συμπληρωθεί αργά ή γρήγορα από την αμιγώς ηλεκτρική iX2, όπως έγινε και με το δίδυμο X1/iX1. Αυτή μάλλον θα μοιράζεται τα ίδια μηχανικά με την μικρή αδερφή της (δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τα δύο μοντέλα θα κατασκευάζονται στο ίδιο εργοστάσιο) ενώ στην κορυφή της γκάμας των θερμικών εκδόσεων αναμένεται να επιστρέψει η “M35i” ως η πλέον σπορ εκδοχή του μοντέλου, με διαφορετικές ρυθμίσεις στην ανάρτηση και ανάλογες πινελιές στην εμφάνιση. Σίγουρη είναι και η διαφορετική τοποθέτηση της X2 αναφορικά με την τιμή, σε σύγκριση με την X1. Ιστορικά, η πρώτη είναι ακριβότερη από την δεύτερη και αυτό αναμένεται να συνεχιστεί με τη νέα γενιά, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με την iX2 σε σύγκριση με την θερμική X2, με την τιμή της αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης να είναι 15-20 χιλιάδες ευρώ μεγαλύτερη από αυτή της βασικής βενζινοκίνητης. Περισσότερες λεπτομέρειες περιμένουμε τους επόμενους μήνες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό