26.9 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

BMW Vision Neue Klasse – Δείγμα γραφής για την επόμενη γενιά!

Ειδήσεις Ελλάδα

Λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα της στην έκθεση του Μονάχου, η BMW παρουσιάζει την Vision Neue Klasse. Ένα πρωτότυπο που προσφέρει μία κλεφτή ματιά όχι μόνο στην επόμενη γενιά της 3 Series αλλά στο μέλλον της BMW ως μάρκα αποτελώντας το πρώτο δείγμα μίας διαφορετικής φιλοσοφίας που περιλαμβάνει κάθε πτυχή της βιομηχανίας. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Δ.Σ. της γερμανικής μάρκας, Oliver Zipse:

“Η BMW Vision Neue Klasse συνδυάζει την ικανότητα μας να καινοτομούμε σε βασικούς τομείς του εξηλεκτρισμού, της φηφιοποίησης και της κυκλικότητας. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε την δυνατότητα να είμαστε πάντοτε δύο βήματα μπροστά από το μέλλον: η Neue Klasse φέρνει ήδη την κινητικότητα της επόμενης δεκαετίας στους δρόμους το 2025 και οδηγεί την BMW σε μία νέα εποχή.“

Δεν θα μπορούσαμε να συνοψίσουμε καλύτερα αυτά που αναπαριστά για την BMW η Vision Neue Klasse και το μοντέλο παραγωγής που θα λανσαριστεί στην αγορά ως ο πρώτος εκπρόσωπος της νέας αυτής νοοτροπίας. Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς βλέποντας το πρωτότυπο είναι ο συνειδητός μινιμαλισμός. Μεγάλες, καθαρές επιφάνειες με λίγες αλλά ουσιώδεις χαρακτηριστικές γραμμές  και κάποια γνώριμα στοιχεία όπως η επανεφεύρεση των “νεφρών” στην μάσκα, το Hofmeister kink στα πίσω, πλαϊνά παράθυρα και η νέα εκδοχή των διπλών φωτιστικών σωμάτων δημιουργούν ένα σχήμα που θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε ρετρό αλλά στην πραγματικότητα είναι περισσότερο μοντέρνο και προοδευτικό.

Είναι “σαν να πηδήξαμε μία γενιά” όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής σχεδιασμού του BMW Group, Adrian van Hooydonk που χαρακτήρισε το αμάξωμα της Vision Neue Klasse “σχεδόν μονολιθικό”. Από την άλλη, στοιχεία όπως τα φαρδιά φτερά και οι νέες ζάντες ελαφρού κράματος 21 ιντσών θυμίζουν το αγωνιστικό παρελθόν, παρόν και μέλλον της BMW ενώ το μαύρου χρώματος κάτω μέρος παρέχει τις απαραίτητες αντιθέσεις. Με λίγα λόγια, η BMW επιλέγει συνειδητά να αλλάξει εκ βάθρων την σχεδιαστική της γλώσσα και η Vision Neue Klasse παρουσιάζει τα βασικά χαρακτηριστικά της: κομψότητα και διαχρονικότητα.

Όσον αφορά στο εσωτερικό, ο μινιμαλισμός συνεχίζεται αλλά αυτή τη φορά με αιχμή του δόρατος της ψηφιοποίηση της καμπίνας. Η BMW δηλώνει ότι τα αναλογικά χειριστήρια έχουν μειωθεί στο ελάχιστο και πως η όποια αλληλεπίδραση των επιβατών με το όχημα θα γίνεται μέσω του “Panoramic Vision”, της κεντρικής οθόνης και των κουμπιών στο πολυλειτουργικό τιμόνι. Το σύστημα Panoramic Vision θα πραγματοποιήσει πρεμιέρα με τη Neue Klasse το 2025 και αποτελεί στην ουσία ένα τρομερά ενισχυμένο head-up display με τις πληροφορίες να προβάλλονται σε ολόκληρο το πλάτος του παρμπρίζ στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Το head-up diplay θα συνεχίσει να υπάρχει και θα λειτουργεί συμπληρωματικά με το Panoramic Vision ενώ σύμφωνα με την BMW, η επόμενη γενιά του iDrive θα επιτρέπει στον οδηγό και τον συνοδηγό την αλληλεπίδραση με τις πληροφορίες που θα προβάλλει το Panoramic Vision μέσω χειρονομιών. Κατά τα άλλα, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός και τα γραφικά στην κεντρική οθόνη και το Panoramic Vision ενισχύουν την εμπειρία χρήσης ενώ τα φωτεινά χρώματα, τα νέα και βιώσιμα υλικά (χωρίς χρώμιο ή δέρμα) και οι επιλογές που έχουν γίνει στο packaging και την διαμόρφωση των χώρων θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των τυχερών ιδιοκτητών μέσα από την ευρυχωρία, την πρακτικότητα, την εργονομία και την ευχρηστία.

Προς το παρόν, η BMW δεν ανακοινώνει συγκεκριμένα νούμερα όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά της Neue Klasse παραγωγής αλλά δηλώνει ότι θα εξοπλίζεται με την 6η γενιά της eDrive τεχνολογίας που περιλαμβάνει όχι μόνο εξαιρετικά αποδοτικούς ηλεκτροκινητήρες αλλά και νέες μπαταρίες που υπόσχονται 20% υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, 30% υψηλότερη αυτονομία και 30% ταχύτερη φόρτιση. Κατά συνέπεια, η συνολική αποδοτικότητα του οχήματος θα αυξηθεί κατά 25% και σε συνδυασμό με τις βελτιστοποιήσεις στο βάρος και την κατανομή του, την αντίσταση κύλισης (αεροδυναμική και μηχανική) και την έξυπνη διαχείριση της θερμότητας που παράγει το σύστημα, θα εξασφαλίζει ένα κορυφαίο κινητήριο σύνολο για μία πολύ σημαντική περίοδο ανανέωσης και αναβάθμισης για την BMW.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό