23.6 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

BMW M5 Touring – Χώροι και επιδόσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Πριν από δύο μήνες περίπου πραγματοποίησε το ντεμπούτο της η ολοκαίνουρια BMW M5. Ένα super-sedan με plug-in υβριδικό V8 κινητήρα που αποδίδει με σχετική άνεση 727 ίππους και 1.000 Nm ροπής τα οποία έχουν αναλάβει την… σβέλτη κίνηση των 2.5 τόνων που ζυγίζει το αμάξωμα και εκτελούν τα καθήκοντα τους κάτι περισσότερο από αξιοπρεπώς, καθώς η νέα M5 ολοκληρώνει το σπριντ στα 100 km/h σε μόλις 3.5 δευτερόλεπτα και συνεχίζει να επιταχύνει μέχρι την τελική ταχύτητα των 305 km/h (με το προαιρετικό πακέτο M Driver’s).

Τώρα ήρθε η σειρά για την παρουσίαση της M5 Touring, για όσους θέλουν τις επιδόσεις, αλλά έχουν και αυξημένες μεταφορικές ανάγκες. Τα τεχνικά της χαρακτηριστικά είναι ακριβώς τα ίδια με την sedan έκδοση της M5, οπότε δεν θα μπούμε στην διαδικασία να σας κουράσουμε με αυτά.

Αντίστοιχα ίδια είναι και η εσωτερική εικόνα του αυτοκινήτου με τη διαφορά να υπάρχει στον χώρο των αποσκευών ο οποίος μπορεί να αυξηθεί από 500 λίτρα με τα πίσω καθίσματα στην όρθια θέση σε έως και 1.630 λίτρα με την πλήρη αναδίπλωσή τους. Ταυτόχρονα, το στάνταρ Comfort Access και η αυτόματη λειτουργία της πίσω πόρτας επιτρέπουν την εύκολη φόρτωση και εκφόρτωση.

Σχεδιαστικά, οι δημιουργοί του έχουν προικίσει το νέο μοντέλο με μεγαλύτερα φτερά πάνω από τους τροχούς και μακρύτερη οροφή κι ως αποτέλεσμα έχουν αυξηθεί ελαφρώς οι διαστάσεις του. Το μήκος αυξήθηκε κατά 36 mm (5.096 mm), ενώ το πλάτος έχει αυξηθεί κατά 70 mm (1.970 mm). Οι ζάντες ελαφρού κράματος M με διάμετρο 20 ίντσες στον εμπρός άξονα και 21 ίντσες στον πίσω είναι στάνταρ και συνδυάζονται με ελαστικά υψηλών επιδόσεων.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό