21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

BMW i Vision Dee concept – Σχεδιαστική αλλαγή πλεύσης!

Ειδήσεις Ελλάδα

Μία μεγάλη έκπληξη επιφύλασσε η BMW για τους οπαδούς της καθώς στο φετινό Consumer Electronics Show παρουσίασε την I Vision Dee concept. Ένα φουτουριστικό πρωτότυπο που παίρνει τη μορφή ενός sedan για να παρέχει μία “Ψηφιακή Συναισθηματική Εμπειρία” ή Digital Emotional Experience, εξ ου και το όνομα Dee. Επί της ουσίας, ένα πρωτότυπο που λειτουργεί ως σχεδιαστικός και τεχνολογικός προάγγελος μελλοντικών, αμιγώς ηλεκτρικών sedans τα οποία θα βασίζονται στην “Neue Klasse” αρχιτεκτονική της γερμανικής μάρκας.

Το design του i Vision Dee concept είναι αρκετά λιτό και υποτονικό σε σύγκριση με την τρέχουσα γκάμα της BMW αλλά στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει σοβαρός λόγος γι’ αυτό. Στόχος της εταιρία είναι να εστιάσει στην τεχνολογία που ενσωματώνει το πρωτότυπο αν και ο μινιμαλισμός του concept σε συνδυασμό με τις πολυάριθμες ρετρό επιρροές ενδεχομένως να επιτυγχάνουν ακριβώς το αντίθετο, παρά τις ευγενείς προθέσεις της BMW.

Σε κάθε περίπτωση, δεν γίνεται να μην αναφερθούμε στην δραστική αναθεώρηση της σχεδιαστικής γλώσσας της BMW όπως αυτή εκφράζεται από τις λιτές γραμμές, τη νέα μάσκα με την χαρακτηριστική γρίλια και το απλοϊκό πίσω μέρος με τα διπλά φωτιστικά σώματα που αντικατοπτρίζουν τα μπροστινά LED φώτα ημέρας, τα οποία εξοπλίζονται με μία τεχνολογία που τους επιτρέπει να αλλάζουν το σχήμα και το μέγεθος τους ανάλογα με τη λειτουργία που καλούνται να εκτελέσουν.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στο εσωτερικό, όπου η BMW επιδεικνύει την επόμενη γενιά του λειτουργικού συστήματος που θα λανσαριστεί στην αγορά με την επόμενη γενιά των μοντέλων της. Στο πρωτότυπο του CES όμως το νέο head-up diplay έχει επιτρέψει στους σχεδιαστές να αφαιρέσουν την κεντρική οθόνη του συστήματος infotainment ενώ η BMW αναφέρει πως το σύστημα θα δίνει την δυνατότητα στον χρήση να ορίζει τον όγκο των δεδομένων που θα έχει στο οπτικό του πεδίο μέσω ενός slider αφής που ενσωματώνεται στο επενδυμένο με ύφασμα ταμπλό. Αξίζει να αναφέρουμε βεβαίως ότι το head-up diplay επόμενης γενιάς της BMW καλύπτει σχεδόν ολόκληρο το πλάτος του ταμπλό και πως ολόκληρη η καμπίνα έχει σχεδιαστεί ώστε τίποτα να μην αποσπά την προσοχή του οδηγού από την “ψηφιακή εμπειρία” και την οδηγική απόλαυση. Τέλος, δεν γίνεται να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι το i Vision Dee concept εφοδιάζεται με την τελευταία εκδοχή της τεχνολογίας E Ink που σε αντίθεση με τους προγόνους της που ήταν αποκλειστικά… ασπρόμαυροι, μπορεί να προβάλει έως και 32 διαφορετικά χρώματα στην χωρισμένη σε 240 τμήματα επιφάνεια του concept.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό