27 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

BMW Concept Touring Coupe – Μοναδική και εκκεντρική

Ειδήσεις Ελλάδα

Μία από τις συνήθειες που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια η BMW έχει να κάνει με την παρουσίαση εντυπωσιακών concepts στο Concorso d’Eleganza Villa d’Este που λαμβάνει χώρα στο Como της Ιταλίας. Μία διοργάνωση που αφορά κατά κύριο λόγο αυτούς που έχουν βαθιές τσέπες και εκτενείς συλλογές αλλά κανείς δεν μας απαγορεύει να ρίχνουμε μερικές κλεφτές ματιές για να δούμε πώς εκφράζουν την δημιουργικότητα τους οι σχεδιαστές της γερμανικής εταιρίας. Φέτος λοιπόν, στο Concorso d’Eleganza Villa d’Este η BMW μας επιφύλασσε μία έκπληξη. Ένα μοντέλο που αναβιώνει μία από τις πιο εκκεντρικές προτάσεις της παντρεύοντας το πνεύμα της αξέχαστης Z3 Coupe με το σώμα της τρέχουσας γενιάς της Z4 roadster. Το αποτέλεσμα λέγεται Concept Touring Coupe και δυστυχώς, δεν πρόκειται να περάσει στην παραγωγή.

Το νέο πρωτότυπο διατηρεί τα χαρακτηριστικά της Z4 στην οποία βασίζεται στο εμπρός μέρος, αλλάζοντας μονάχα την πλαστική γρίλια για μία πιο γκλαμουράτη, με φινίρισμα βουρτσισμένου αλουμινίου ενώ νέο είναι και το περίβλημα του παρμπρίζ που οδηγεί στην σκληρή οροφή με το βαθύ κεντρικό κανάλι. Από τα μέσα του αυτοκινήτου και πίσω, η Concept Touring Coupe προσφέρει μία πολύ διαφορετική εμπειρία καθώς τα coupe στοιχεία αναμιγνύονται αρμονικά με τις roadster γραμμές της Z4 ενώ τα φουσκωμένα φτερά και οι φαρδιές πίσω κολώνες συνεισφέρουν στην δημιουργία μίας αθλητικής και άκρως δυναμικής στάσης.

Έπειτα, είναι οι λεπτομέρειες όπως το “σπάσιμο” της κάτω γραμμής του παραθύρου πίσω από τις πόρτες και φυσικά η πίσω πόρτα που ενσωματώνει την διακριτική αεροτομή στο τελείωμα της οροφής και παρέχει πρόσβαση στον επίπεδο αποθηκευτικό χώρο που έχει δημιουργηθεί στο εσωτερικό. Το… πακέτο συμπληρώνουν οι νέες ζάντες ελαφρού κράματος 20 ιντσών μπροστά και 21 πίσω.

Το εσωτερικό, τουλάχιστον όσον αφορά στην περιοχή όπου διαμένουν ο οδηγός και ο συνοδηγός, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία πιο πολυτελής, πιο ιδιαίτερη και πιο ποιοτική Z4. Την παράσταση κλέβουν οι πανέμορφες δερμάτινες επενδύσεις που εκτείνονται μέχρι και τον χώρο των αποσκευών ενώ η BMW συνεργάστηκε μέχρι και με την Schedoni για την δημιουργία ενός custom σετ αποσκευών που αποτελείται από δύο μεγαλύτερες και μία μικρότερη βαλίτσα.

Δυστυχώς, όπως είπαμε, δεν υπάρχει απολύτως κανένα πλάνο για να περάσει η Concept Touring Coupe στην παραγωγή οπότε το πρωτότυπο θα παραμεινει ως ένας φόρος τιμής σε μοντέλα όπως η 328 Touring Coupe που κέρδισε τον αγώνα Mille Miglia το 1940, οι 02 Series Touring από τις αρχές της δεκαετίας του ’70 και γιατί όχι, η εκκεντρική “Clown Shoe” Z3 της δεκαετίας του ’90.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό