15.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

BMW – Φέρνει το πανοραμικό head-up display το 2025!

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα πρωτότυπα που παρουσιάζουν οι εταιρίες δεν εξυπηρετούν μονάχα έναν σκοπό. Δεν μας δείχνουν μονάχα την μελλοντική σχεδιαστική ταυτότητα της εκάστοτε εταιρίας αλλά λειτουργούν και ως προάγγελοι νέων τεχνολογιών και αυτό ισχύει για το i Vision Dee Concept της BMW. Το ενδιαφέρον πρωτότυπο της γερμανικής μάρκας παρουσιάστηκε στις αρχές του έτους ως το πρώτο δείγμα της νέας σχεδιαστικής γλώσσας των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων που θα βασίζονται στην “Neue Klasse”, ταυτόχρονα όμως παρέχει ένα μικρό παράθυρο των μελλοντικών τεχνολογιών που θα απολαμβάνουν οι πελάτες της. Μία από αυτές, το “BMW Panoramic Vision” που είναι επί της ουσίας η επόμενη γενιά των συστημάτων head-up display, επιβεβαιώθηκε από τον επικεφαλής της μάρκας, Oliver Zipse, πως θα περάσει στην παραγωγή από το 2025.

Η καινοτόμα τεχνολογία επιτρέπει την προβολή πληροφοριών που σχετίζονται με τον οδηγό και τους επιβάτες, με μεγαλύτερη ένταση φωτός και αντίθεση σε μία σκουρόχρωμη περιοχή που βρίσκεται χαμηλά σε ολόκληρο το πλάτος του παρμπρίζ και δημιουργώντας μία εξαιρετικά ευκρινή εικόνα που είναι πάντα ορατή και πάντα διαθέσιμη στο κατάλληλο σημείο, την κατάλληλη στιγμή. Το BMW Panoramic Vision αντιπροσωπεύει λοιπόν μία καθαρά οδηγοκεντρική προσέγγιση καθώς οι πληροφορίες που αναζητά ο οδηγός βρίσκονται εντός του οπτικού του πεδίου υλοποιώντας την φιλοσοφία “Μάτια στον δρόμο – χέρια στο τιμόνι” της BMW. Όπως είδαμε και στο i Vision Dee Concept, όλες οι σημαντικές πληροφορίες όπως η ταχύτητα, η ώρα και τα πολυμέσα που αναπαράγονται εκείνη την στιγμή είναι μονίμως ορατά ενώ το σύστημα έχει την δυνατότητα… αλληλεπίδρασης με το φυσικό περιβάλλον λειτουργώντας ως τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας για την παροχή επιπλέον πληροφοριών όπως για παράδειγμα οι οδηγίες του συστήματος navigation.

“Το παρμπρίζ γίνεται μια ενιαία μεγάλη οθόνη με το νέο μας BMW Panoramic Vision, ανοίγοντας εντελώς νέες δυνατότητες για τον σχεδιασμό των οχημάτων μας. Είτε ο οδηγός αποφασίζει ο ίδιος ποιες πληροφορίες θέλει να εμφανίζονται στο δικό του οπτικό πεδίο, είτε όλοι οι επιβάτες να μπορούν να βλέπουν ολόκληρο το περιεχόμενο. Το επαναστατικό σύστημα προβολής και η πιο καθαρή δομή του cockpit δίνουν μια εντυπωσιακή, νέα αίσθηση χώρου και οδήγησης.”

Δήλωσε ο Frank Weber, μέλος του Δ.Σ. της BMW, τομέας Ανάπτυξη. Το BMW Panoramic Vision λοιπόν, είναι το λογικό επόμενο βήμα στο infotainment για την γερμανική φίρμα, δεδομένης της πεποίθησης του Oliver Zipse ότι σε μερικά χρόνια οι μεγάλες οθόνες που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα σημερινά οχήματα, θα εξαφανιστούν. Ένα βήμα που επιτυγχάνει προόδους όχι μόνο στο design αλλά ακόμα πιο σημαντικά, στην εργονομία και την ασφάλεια. Δεν είναι μία τεχνολογία για χάρη της τεχνολογίας αλλά ένα σύστημα που έχει την δυνατότητα να προσφέρει πολλά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό