Home Auto • Moto BMW – Καταργεί το “i” από τα βενζινοκίνητα μοντέλα της

BMW – Καταργεί το “i” από τα βενζινοκίνητα μοντέλα της

Ειδήσεις Ελλάδα

Το γράμμα “i” είχε σημασία στο παρελθόν. Χρησιμοποιούνταν από την BMW (και όχι μόνο) για να υποδηλώσει το γεγονός ότι το εκάστοτε μοντέλο εξοπλιζόταν με βενζινοκινητήρα… ιντζέξιο που λέγανε και στο χωριό μου. Βενζινοκινητήρα με ηλεκτρονικό ψεκασμό καυσίμου αν προτιμάς. Εδώ και αρκετά χρόνια, το “i” έχασε το νόημα του καθώς δεν υπήρχε βενζινοκίνητο μοντέλο που να διαθέτει ακόμα καρμπιρατέρ ή κάποιο άλλο μηχανικό σύστημα ψεκασμού αλλά τελευταία, το “i” άρχισε και πάλι να αποκτά σημασία. Διαφορετική όμως από αυτή που είχε παλαιότερα καθώς τώρα είναι αυτό που δηλώνει τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της γερμανικής μάρκας.
Έπειτα από δεκαετίες λοιπόν, η BMW θα καταργήσει το “i” από τα ονόματα των μοντέλων της, με ένα υψηλόβαθμο στέλεχος να επιβεβαιώνει αυτή την απόφαση. Το μέσο που μας πληροφορεί σχετικά, επισημαίνει μάλιστα ότι η νέα X3 θα έχει μία έκδοση με όνομα M50 ενώ η τρέχουσα γενιά του ίδιου μοντέλου προσφέρει την αντίστοιχη M40i. Από τη μία, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι εν έτη 2024 το “i” στο όνομα των βενζινοκίνητων BMW δεν έχει λόγο ύπαρξης. Είναι ένα απολίθωμα. Ένα σημάδι από το παρελθόν που δεν εξυπηρετεί κανέναν λόγο καθώς δεν το χρησιμοποιεί ουσιαστικά κανείς, άρα καλά κάνει και το καταργεί η BMW. Από την άλλη, χρειάζεται πραγματικά να καταργηθεί το παλιό για να αποκτήσει νόημα το νέο;

Η “i” υπομάρκα εξηλεκτρισμένων και αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της BMW έχει πλέον καθιερωθεί έπειτα από τόσο καιρό και δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να μπερδέψει την i5 για παράδειγμα, με την θερμική αδερφή της. Όπως και να έχει, η απόφαση φαίνεται πως έχει παρθεί από την BMW και το “i” στο τέλος του ονόματος των βενζινοκίνητων μοντέλων θα αποτελεί σύντομα μία ανάμνηση. Ποιος ξέρει, ίσως τα επόμενα χρόνια το ίδιο να συμβεί και για το “i” στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρίας. Δεδομένου του πόσο καιρό έκανε η BMW να καταργήσει το τελικό “i” βέβαια, δεν θα μας έκανε εντύπωση αν και το ηλεκτρικό “i” διατηρήσει την θέση του για πολύ περισσότερο καιρό απ’ όσο είναι απαραίτητο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version