22.5 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

BMW – Αναδιοργάνωση στο τμήμα σχεδιασμού!

Ειδήσεις Ελλάδα

Κάθε φορά που η BMW παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο είναι ένα πολύ ενδιαφέρον ταξίδι. Κανείς δεν γνωρίζει εκ των προτέρων τι ακριβώς να περιμένει καθώς εδώ και αρκετό καιρό, η γερμανική εταιρία δεν θα λέγαμε ότι αναζητά την ταυτότητα της αλλά θα μπορούσαμε να πούμε ότι η ταυτότητα της εμπεριέχει το στοιχείο της έκπληξης. Κάποιοι λοιπόν, θα διαβάσουν με χαρά τα νέα για την δραστική αναδιάρθρωση του τμήματος σχεδιασμού όχι μόνο της BMW αλλά σχεδόν ολόκληρου του BMW Group.
Καταρχάς, ο επικεφαλής σχεδιασμού του ομίλου, Adrian van Hooydonk, διατηρεί την θέση του και θα συνεχίσει να είναι ο άνθρωπος στον οποίο θα δίνουν αναφορά όλοι οι υφιστάμενοι του – παλαιοί και νέοι. Όπως για παράδειγμα ο Maximilian Missoni που έρχεται από την Polestar, όπου ήταν επικεφαλής σχεδιασμού από το 2018 για να αναλάβει το design της άνω-μεσαίας τάξης, των μοντέλων πολυτελείας της BMW καθώς και την Alpina. Ο Missoni είναι αναμφίβολα μία πρωτοκλασάτη… μεταγραφή που ενδεχομένως να δείχνει μία αλλαγή ύφους, χαρακτήρα και προσωπικότητας των μοντέλων στις κατηγορίες όπου θα είναι υπεύθυνος, αν και για να δούμε τις πρώτες πινελιές της νέας πρόσληψης θα πρέπει να περιμένουμε λίγα χρόνια. Να θυμίσουμε ωστόσο ότι ο Missoni ήταν αυτός που δημιούργησε την άκρως… σκανδιναβική σχεδιαστική γλώσσα της Polestar που καταφέρνει να είναι λιτή και απέριττη αλλά ταυτόχρονα χαρακτηριστική και μοναδική.

Εν τω μεταξύ, ο Domagoj Dukec που διετέλεσε επικεφαλής του BMW Design studio για αρκετό καιρό και ήταν ένας εκ των πιο θερμών υποστηρικτών της γιγαντιαίας γρίλιας των X7, 7 Series κ.ά. προσομοιάζοντας αυτή την εποχή του design της BMW με την αμφιλεγόμενη εποχή του Chris Bangle, μετακομίζει στην Rolls-Royce. Ο Oliver Heilmer από την άλλη, επικεφαλής σχεδιασμού στην Mini από το 2017, θα επιβλέπει το design των compact και μεσαίων μοντέλων της BMW καθώς και τα μοντέλα της BMW M ενώ η θέση του στην αγγλική μάρκα θα καλυφθεί από μία άλλη μία εσωτερική μετακίνηση καθώς ο Holger Hampf φεύγει από το BMW Group Designworks για να μετακομίσει στην Mini.
Κατά τα άλλα, ο πρώην επικεφαλής σχεδιασμού της Rolls-Royce, Anders Warming, θα επιβλέπει όλα τα projects της Advanced Design, θυγατρικής του BMW Group Designworks και η Claudia Braun με εμπειρία από την Porsche, την Daimler και την Volvo, θα ηγηθεί του νεοσυσταθέντος τμήματος Σχεδιασμού Χρώματος και Υλικών που αφορά τόσο την BMW όσο και τις Mini και Rolls-Royce. Αυτή είναι λοιπόν η νέα ομάδα του ομίλου BMW στον τομέα του σχεδιασμού. Μία νέα οργάνωση που θα εστιάσει στην μεταμόρφωση της εταιρίας ώστε αυτή να διατηρήσει τα σκήπτρα στην premium κατηγορία τα επόμενα χρόνια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό