24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Blue Chips: Οι 8 μετοχές που παραμένουν κοντά στα φετινά υψηλά

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια μέση απόσταση της τάξης του 8% διαθέτει πλέον το Χρηματιστήριο Αθηνών από τα φετινά υψηλά των 1.502 μονάδων, τα οποία είχαν σημειωθεί στις 20 Μαΐου, δηλαδή πριν περίπου τρεις μήνες.

Από εκείνη τη συνεδρίαση και μετέπειτα, οι εισηγμένες βρέθηκαν σε μια κατάσταση… χώνεψης, η οποία κορυφώθηκε με το sell off της προηγούμενης εβδομάδας.

Ωστόσο, υπάρχουν και αρκετές εταιρείες, ιδίως της Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, των οποίων η αναδίπλωση από τις «κορυφές» του 2024 έχει εξελιχθεί μέσα σ’ ένα απολύτως ελεγχόμενο και περιορισμένο εύρος, συντηρώντας σε μονοψήφια επίπεδα την όποια «χασούρα» των τελευταίων εβδομάδων.

Οι «8» που αντέχουν

Ενδεικτικά, η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή απέχει μόλις 2% από το ενδοσυνεδριακό υψηλό των 19,7 ευρώ, με την επικείμενη δημόσια πρόταση στην τιμή των 20 ευρώ να στηρίζει τις τρέχουσες αποτιμήσεις.

Φλόιντ: Ήρθε στην Ελλάδα και… γέμισε το πορτοφόλι του – Οι «τρελές» αποδόσεις που κέρδισε σε μία 4ετία

Το ίδιο, φυσικά, ισχύει και στην περίπτωση της μητρικής ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η οποία απέχει μόλις 6% από τα υψηλά 24ετίας των 18 ευρώ.

Συγχρόνως, η μετοχή της Cenergy, η οποία εξακολουθεί να «τρέχει» ένα ράλι άνω του 30% μέσα στο 2024, παραμένει μόλις στο -4,8% από τα ιστορικά υψηλά των 9,9 ευρώ.

Στο -5,6% καθορίζεται και η απόσταση του ΟΤΕ από τα φετινά υψηλά (και υψηλά 13 μηνών) των 15,2 ευρώ, με την αλλαγή ηγεσίας και την έλευση του Κώστα Νεμπή στη θέση του CEO να αναθερμαίνουν το φλερτ με τους αγοραστές.

Coca – Cola και Lamda Development , παράλληλα, έχουν αναδιπλωθεί κατά 8% και κατά 6,5% σε σχέση με τα πρόσφατα υψηλά τεσσάρων (34 ευρώ) και 2,5 ετών (7,5 ευρώ), αντίστοιχα.

Χρηματιστήριο – Jumbo: Γιατί κάνει βουτιά σε χαμηλό 15 μηνών

Η μετοχή της Titan Cement, η οποία πριν λίγες ημέρες βρισκόταν στα επίπεδα ρεκόρ των 33 ευρώ, σήμερα έχει υποχωρήσει κατά 9,3%, ενώ η μετοχή του ΟΠΑΠ, χάρη στην πρόσφατη ανοδική αντίδραση, έχει ρίξει στο -10% την απόσταση από τα ενδοσυνεδριακά φετινά υψηλά των 17,3 ευρώ.

Οι «7» με διόρθωση άνω του 20%

Στον αντίποδα, βέβαια, ο επενδυτής συναντά και μια επτάδα blue chips, η οποία έχει διορθώσει κατά τουλάχιστον 20% σε σχέση με τις κορυφές του 2024. Πρόκειται, συγκεκριμένα, για τις μετοχές των Ελλάκτωρ, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, Jumbo, Motor Oil, Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Aegean και Helleniq Energy, οι οποίες απέχουν 35% έως 20% από τα φετινά ρεκόρ.

Τα blue chips με τη μικρότερη διόρθωση

Τέρνα Ενεργειακή -2% Cenergy -4,8% ΟΤΕ -5,6% ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ -6% Lamda Development -6,5% Coca Cola -8% Titan Cement -9,3% ΟΠΑΠ -10,2%

Χρηματιστήριο – Μετοχές: Ποιες συνεχίζουν να προσφέρουν αποδόσεις έως 41%

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής) 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό