18.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Black Friday: Τα παιχνίδια που πούλησαν περισσότερο στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Nintendo Switch έδειξε ξανά «τα δόντια του», με τα παιχνίδια του κυριαρχούν την εβδομάδα του Black Friday στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αναλυτικότερα, το Mario Kart 8: Deluxe ήταν το παιχνίδι με τις περισσότερες retail πωλήσεις στην εν λόγω αγορά μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε.

Ο racing τίτλος, παρόλο που έχει πουλήσει ήδη πάνω από δύο εκατομμύρια αντίτυπα μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατάφερε να δει εντυπωσιακό άλμα πωλήσεων της τάξεως του 567% από εβδομάδα σε εβδομάδα. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε και ένα bundle της κονσόλας με το παιχνίδι που βρισκόταν στα ράφια των καταστημάτων.

Έτσι, λοιπόν, το Pokémon Brilliant Diamond που κατείχε την πρώτη θέση την προηγούμενη εβδομάδα έπεσε πέντε θέσεις (με 57% εβδομαδιαία πτώση πωλήσεων) και το Pokémon Shining Pearl έπεσε από την δεύτερη θέση στην εντέκατη. Ωστόσο, αν συνδυαστούν οι πωλήσεις των δύο παιχνιδιών, αντιστοιχούν  στην τρίτη θέση των UK Charts.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κυριαρχία του Switch συνεχίστηκε με το Minecraft να καταλαμβάνει την τρίτη θέση, το Animal Crossing: New Horizons την όγδοή με εβδομαδιαία αύξηση 94% και το Mario Party Superstars τη δέκατη με 105% αύξηση.

Αντίστοιχες αυξήσεις σημειώθηκαν σε κάθε μήκος και πλάτος της αγοράς, ωστόσο το φετινό Black Friday ήταν κάπως «αδύναμο» στο Ηνωμένο Βασίλειο σε σύγκριση με άλλες χρονιές. Συγκεκριμένα, οι retail πωλήσεις παιχνιδιών ήταν μειωμένες κατά 10% σε άμεση σύγκριση με πέρυσι, πράγμα που σημαίνει πως πουλήθηκαν 100,000 λιγότερα retail αντίτυπα.

Ανεξαρτήτως, παρακάτω ακολουθούν αναλυτικά τα δέκα παιχνίδια με τις περισσότερες retail πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο την εβδομάδα του Black Friday που ολοκληρώθηκε στις 27 Νοεμβρίου.

Mario Kart 8: Deluxe
FIFA 22
Minecraft (Switch)
Call of Duty: Vanguard
Marvel’s Guardians of the Galaxy
Pokémon Brilliant Diamond
Just Dance 2022
Animal Crossing: New Horizons
Far Cry 6 Pack
Mario Party Superstars

Ακολουθήστε το Unboxholics.com στο
Google News
για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για τεχνολογία, games, ταινίες και σειρές.
Ακολουθήστε το Unboxholics.com
σε Facebook, Twitter,
Instagram, YouTube, Spotify
και TikTok.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό