16.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Bitcoin: Ολοένα και πιο mainstream επένδυση – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η «βαρετή» -σύμφωνα με αναλυτές- εικόνα που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα το Bitcoin, δεν είναι απαραιτήτως αρνητικό σημάδι, και δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι μπορεί να υποδηλώνει ότι έχει αγγίξει τον «πυθμένα» της τιμής.

Τα ψηφιακά νομίσματα έχουν υποχωρήσει απότομα μετά από μια καυτή πορεία το 2021 που είδε το bitcoin να σκαρφαλώνει μία ανάσα από τα 68.990 δολάρια. Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες, η τιμή του bitcoin διατηρείται πεισματικά γύρω στα 20.000 δολάρια, σε μία ένδειξη ότι η αστάθεια στην αγορά έχει κατασταλάξει.

Καλάθι του νοικοκυριού από 3/11 – Ειδική σήμανση για τα προϊόντα

Όπως αναφέρει το CNBC, επικαλούμενο στοιχεία της εταιρείας ερευνών κρυπτονομισμάτων Kaiko, την περασμένη εβδομάδα, η κυλιόμενη αστάθεια 20 ημερών του κρυπτονομίσματος έπεσε κάτω από αυτή των δεικτών Nasdaq και S&P 500 για πρώτη φορά από το 2020. Σημειώνεται ότι, οι μετοχές και τα κρυπτονομίσματα καταγράφουν μια έντονα πτωτική πορεία φέτος καθώς οι αυξήσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και η ενίσχυση του δολαρίου επιβαρύνουν τον κλάδο.

Bitcoin: Περισσότερο ψηφιακό πετρέλαιο, παρά ψηφιακός χρυσόςMainstream επένδυση

Μάλιστα, με τη πάροδο του χρόνου το Bitcoin δείχνει να μετατρέπεται σε ολοένα και πιο mainstream επένδυση, καθώς η συσχέτισή του με τις μετοχές έχει αυξηθεί με την πάροδο του χρόνου καθώς περισσότεροι θεσμικοί επενδυτές έχουν επενδύσει σε κρυπτογράφηση.

«Το Bitcoin ουσιαστικά βρίσκεται μεταξύ 18.000-25.000 εδώ και 4 μήνες, γεγονός που υποδηλώνει ενοποίηση και δυνητικό μοτίβο πυθμένα, δεδομένου ότι βλέπουμε τον δείκτη του δολαρίου να ανεβαίνει επίσης», δήλωσε στο CNBC, ο Vijay Ayyar, επικεφαλής διεθνούς τμήματος στο χρηματιστήριο κρυπτογράφησης Luno.

«Σε προηγούμενες περιπτώσεις, όπως το 2015, είδαμε το BTC κάτω όταν το DXY έχει φτάσει στην κορυφή, επομένως θα μπορούσαμε να δούμε ένα πολύ παρόμοιο μοτίβο να παίζει εδώ».

Ο Antoni Trenchev, συνιδρυτής του δανειστή κρυπτογράφησης Nexo, είπε ότι η σταθερότητα των τιμών του bitcoin ήταν «ένα ισχυρό σημάδι ότι η αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων έχει ωριμάσει και γίνεται λιγότερο κατακερματισμένη».

Τέλος στον κρυπτοχειμώνα;

Τα κρυπτονομίσματα κατέγραψαν έντονη πτώση φέτος, χάνοντας αξία 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων από την κορύφωση του ράλι του 2021. Το Bitcoin, το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο, έχει μειωθεί περίπου 70% από την κορύφωσή του τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο αποκαλούμενος «χειμώνας κρυπτογράφησης» είναι σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα της επιθετικής σύσφιξης από τη Fed, η οποία αύξησε τα επιτόκια σε μια προσπάθεια να τιθασεύσει τον εκτοξευόμενο πληθωρισμό. Μεγάλοι επενδυτές κρυπτονομισμάτων με στοιχήματα υψηλής μόχλευσης, όπως το Three Arrows Capital, ταλαιπωρήθηκαν από την πίεση στις τιμές, επιταχύνοντας περαιτέρω την πτώση της αγοράς.

Ωστόσο, ορισμένοι επενδυτές πιστεύουν ότι ο πάγος μπορεί τώρα να αρχίσει να ξεπαγώνει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό