18.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Bill Gates: Η AI θα “σκοτώσει” το Google Search και το Amazon όπως τα ξέρουμε

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, πιστεύει ότι η κορυφαία εταιρεία στην τεχνητή νοημοσύνη πιθανότατα θα δημιουργήσει έναν προσωπικό ψηφιακό βοηθό που θα μπορεί να εκτελεί ορισμένες εργασίες για τους ανθρώπους.

«Όποιος κυκλοφορήσει τον προσωπικό βοηθό, αυτό είναι το σημαντικό, γιατί δεν θα επισκεφθείτε ξανά ένα site αναζήτησης, έναν ιστότοπο παραγωγικότητας, δεν θα χρησιμοποιήσετε ξανά την Amazon», είπε.

Αυτός ο βοηθός τεχνητής νοημοσύνης που δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί θα μπορεί να κατανοήσει τις ανάγκες και τις συνήθειες ενός ατόμου και θα τον βοηθήσει να «διαβάσει όσα δεν έχει χρόνο να διαβάσει», σημείωσε ο Gates κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Goldman Sachs και του SV Angel στο San Francisco για την τεχνητή νοημοσύνης.

Ακόμα, επισήμανε ότι είναι 50-50 το αν ο μελλοντικός νικητής της τεχνητής νοημοσύνης θα είναι startup επιχείρηση ή τεχνολογικός γίγαντας.

«Θα ήμουν απογοητευμένος αν η Microsoft δεν έμπαινε εκεί. Αλλά είμαι εντυπωσιασμένος με μερικές startups, συμπεριλαμβανομένης της Inflection», είπε αναφερόμενος στο Inflection.AI, που συνιδρυτής ήταν ο πρώην στέλεχος της DeepMind, Mustafa Suleyman.

Θα χρειαστεί λίγος χρόνος έως ότου αυτός ο ισχυρός μελλοντικός ψηφιακός πράκτορας είναι έτοιμος για mainstream χρήση, είπε ο Gates. Μέχρι τότε, οι εταιρείες θα συνεχίσουν να ενσωματώνουν τις λεγόμενες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης που δημιουργούνται, παρόμοιες με το δημοφιλές ChatGPT του OpenAI στα δικά τους προϊόντα.

Παράλληλα, ο Gates συζήτησε τις προσπάθειες για την υγεία που σχετίζονται με τη δουλειά του στο Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, λέγοντας ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα επιταχύνει τις καινοτομίες στον χώρο και θα οδηγήσει σε πιο προηγμένη ανάπτυξη φαρμάκων.

Αν και η εσωτερική λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου εξακολουθεί να είναι μυστήριο για τους επιστήμονες, ο συνιδρυτής της Microsoft πιστεύει ότι η ανθρωπότητα πλησιάζει στη δημιουργία χρήσιμων φαρμάκων για τη θεραπεία ασθενειών όπως το Αλτσχάιμερ, με τις δοκιμές σε ανθρώπους για τα νέα φάρμακα να πραγματοποιούνται πιθανώς σε 10 χρόνια.

Παρομοίασε επίσης την άνοδο των παραγωγικών τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης που μπορούν να παράγουν συναρπαστικό κείμενο ως αλλαγή του παιχνιδιού που θα επηρεάσει τους υπαλλήλους. Όπως εξήγησε, πιστεύει ότι τα μελλοντικά ανθρωποειδή ρομπότ που θα είναι φθηνότερα για χρήση από τις εταιρείες από τους ανθρώπινους υπαλλήλους θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό και τους εργαζόμενους.

«Καθώς εφευρίσκουμε αυτά τα ρομπότ, πρέπει απλώς να βεβαιωθούμε ότι δεν πάσχουν από Αλτσχάιμερ», αστειεύτηκε τέλος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό