14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Basket League: «Χτίζει» σερί νικών η Λάρισα

Ειδήσεις Ελλάδα

Basket League:  Για δεύτερη φορά πέτυχε τρεις σερί νίκες η ομάδα της Λάρισας κόντρα στον Ιωνικό

Όπως αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Όταν στις 6 Δεκεμβρίου ηττήθηκε εντός έδρας από τον Ολυμπιακό, η Λάρισα είχε ρεκόρ 1-7 στη Stoiximan Basket League. Ακολούθησαν τρεις διαδοχικές νίκες με τις οποίες ανέκαμψε βαθμολογικά και παράλληλα ισοφάρισε το μεγαλύτερο νικηφόρο σερί στην τριετή ιστορία της στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Η θεσσαλική ομάδα μετά τον Απόλλωνα Oscar εκτός και τον Άρη εντός, επιβλήθηκε χθες του Ιωνικού εκτός έδρας.

Ήταν η δεύτερη φορά στην οποία έφτασε τις τρεις συνεχόμενες νίκες στο Πρωτάθλημα. Στην πρώτη της σεζόν στην κατηγορία είχε επικρατήσει κατά σειρά του Λαυρίου Megabolt εκτός έδρας με 98-78 (Κουίντον Ντεκόζι 15, Κάιλ Άλμαν 14 – Μπράντον Ρας 30π, 6/10τρ, Άντονι Χίκι 21π, 4ρ, 4ασ.) στις 28 Δεκεμβρίου 2019, του Προμηθέα εκτός έδρας με 76-62 (Βαγγέλης Μάντζαρης 13π, 4ασ, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης 11 – Μπράντον Ρας 20π, 4/8δ, 4/5τρ, Άντονι Χίκι 14π, 9ασ, 4κλ.) στις 4 Ιανουαρίου 2020 και του ΠΑΟΚ Mateco εντός έδρας με 95-85 (Άντονι Χίκι 26π, 10/14δ, Μπίλι Γκάρετ 18 – Ζέιν Νόουλς 18π, 10ρ, Μπόμπι Μπράουν και Σάνον Σόρτερ 16). 

Είναι χαρακτηριστικό ότι πέραν αυτών των δύο σερί τριών νικών, η Λάρισα δεν είχε άλλο σερί, ούτε καν δύο επιτυχιών, στις τρεις σεζόν της στη Stoiximan Basket League.

Ο Τσαϊρέλης των 2.000 και η πρωτιά κλεψιμάτων του Παπαντωνίου

Ο χθεσινός αγώνας ανέδειξε κάποια αξιοσημείωτα επιτεύγματα για τους παίκτες της Λάρισας, με πιο ξεχωριστό εκείνο του Μιχάλη Τσαϊρέλη. Ο διεθνής φόργουορντ με τους 10 πόντους που σημείωσε, έφτασε και ξεπέρασε τους 2.000 σε 326 αγώνες Πρωταθλήματος. Ο Τσαϊρέλης έγινε ο 68ος παίκτης στην ιστορία της Stoiximan Basket League που έφτασε σε αυτό το επίτευγμα.

Ακόμη…

*Κλέβοντας δύο φορές την μπάλα ο Νώντας Παπαντωνίου έγινε ο πρώτος της σχετικής στατιστικής κατηγορίας για τη Λάρισα στο Πρωτάθλημα. Έφτασε τα 30 και ξεπέρασε κατά ένα τον Κεν Μπράουν που έπαιξε πέρυσι στη Λάρισα.

Παράλληλα ο έμπειρος γκαρντ έγινε ο 2ος σκόρερ στην τριετή διαδρομή της θεσσαλικής ομάδας στην κατηγορία. Με τους τρεις που είχε χθες, έφτασε τους 259 και προσπέρασε τον Τζέρι Σμιθ που είχε 257 στην περσινή σεζόν. Ο Παπαντωνίου είναι πίσω μόνο από τον Μπράντον Ρας (411).

*Ο Στέφαν Μούντι «έγραψε» νέα ρεκόρ για τη φετινή Stoiximan Basket League από τη γραμμή του φάουλ με 13 εύστοχες και 14 εκτελεσμένες βολές αφού οι προηγούμενες μεγαλύτερες επιδόσεις ήταν οι 11 εύστοχες και οι 13 εκτελεσμένες. Ήταν επιδόσεις που ήρθαν μέσα από 11 κερδισμένα φάουλ του Αμερικανού γκαρντ που είχε ένα λιγότερο από το ρεκόρ περιόδου το οποίο κρατάει με 12 ο Νίκος Δίπλαρος από την 8η αγωνιστική (Περιστέρι-Απόλλων).

*Ο Τζέιλεν Χάντσον είχε 6/8 βολές και 6/11 δίποντα για να γίνει ο 3ος παίκτης της Λάρισας σε εύστοχες βολές και ο 5ος της σε εύστοχα δίποντα, ξεπερνώντας και στις δύο λίστες τον Μπράντον Ρας.

Σε ομαδικό επίπεδο…

*Η Λάρισα σημείωσε νέα ρεκόρ περιόδου σε εύστοχες και εκτελεσμένες βολές έχοντας 32/38 και ξεπερνώντας τις δικές της επιδόσεις αφού είχε 25/34 μία εβδομάδα νωρίτερα απέναντι στον Άρη.

*Η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου έφτασε στην επικράτηση παρότι σημείωσε νέο αρνητικό ρεκόρ περιόδου με τα 25 λάθη που έκανε. Το προηγούμενο ήταν τα 23 που είχε στην πρεμιέρα με τον Κολοσσό H Hotels, όσα έκαναν τόσο ο Άρης όσο και ο Ηρακλής στο μεταξύ τους παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής.

 

Ο Αθηναίου έφτασε τα 250 τρίποντα

 

Αν και ευστόχησε μόνο σε ένα από τα επτά τρίποντα που επιχείρησε, αυτό είχε ιδιαίτερη αξία για τον Γιάννη Αθηναίου καθώς ήταν το 250ό του στη Stoiximan Basket League. Ο διεθνής γκαρντ που χρειάστηκε 251 αγώνες για να φτάσει σε αυτόν τον αριθμό, έχει 250/710 (35,21%).

Ακόμη για τον Ιωνικό, με την 129η εμφάνιση του ο Κέβιν Λάνγκφορντ μπήκε στην 40άδα των ξένων με τα περισσότερα παιχνίδια στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Ο Αμερικανός «έπιασε» στην 39η θέση της λίστας τον Ολλανδό Μάικ Ναχάρ (Άρης, Ηρακλής, Δάφνη, Πανελλήνιος) και τον Ισπανό Ινάγκι Ντε Μιγκέλ (Ολυμπιακός).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό