20.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

BALLY: Αναδεικνύει τη λίμνη Λουγκάνο στην Ελβετία

Ειδήσεις Ελλάδα

Η έκθεση είναι «πρωτίστως, μια πρόσκληση στα τοπία και τη γύρω φύση να εισέλθουν στο εσωτερικό του κτιρίου», σύμφωνα με τον οίκο 

Από τον Απρίλιο, το BALLY Foundation θα στεγάζεται στη «Villa Heleneum», ένα κτίσμα του 1930 στις όχθες της λίμνης Λουγκάνο, περιτριγυρισμένο από κήπους με πλούσια βλάστηση και γραφικά βουνά. Τα εγκαίνια της νέας στέγης του φημισμένου ελβετικού οίκου ειδών πολυτελείας θα συνοδευθούν από την έκθεση «Un lac inconnu» (Μια άγνωστη λίμνη), στην οποία θα εξερευνάται το αφηγηματικό δυναμικό της περιοχής, η ιστορία και οι μύθοι της, αναδεικνύοντας τη διαπερατότητα στη σχέση «ενδόμυχου και “έξω”».

Όπως σημειώνουν από το BALLY Foundation, η έκθεση είναι «πρωτίστως, μια πρόσκληση στα τοπία και τη γύρω φύση να εισέλθουν στο εσωτερικό του κτηρίου». Θέλει να σπάσει το φράγμα μεταξύ του «μέσα» και του «έξω», θέτοντας επί τάπητος τις διάφορες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων και του περιβάλλοντος.

Περισσότερο όμως από μια εμπειρία που μας ενθαρρύνει να παρατηρήσουμε το γύρω μας, η έκθεση είναι μια εμβύθιση στον εαυτό μας. «Ενώπιον του τοπίου, στην ακινησία του, το φαινόμενο του διαλογισμού αφήνει περιθώριο για συγχρονισμό: βαθιά στον καθένα μας, μια κοινή δόνηση μεταξύ αυτού που συμβαίνει έξω και μέσα» εξήγησαν από τον οίκο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό