20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Awesomeness… reloaded! Τα πάντα για τα trendy και νεανικά Samsung Galaxy A52, A52 5G και Α72!

Ειδήσεις Ελλάδα

H αγορά των high-end smartphones είναι εκείνη που παραδοσιακά δίνει prestige και αίγλη σε μια εταιρεία. Άλλωστε, όλες οι εταιρείες θέλουν να κομπάζουν ότι διαθέτουν στο προϊοντικό portfolio τους την πιο γρήγορη ναυαρχίδα ή το premium smartphone με την κορυφαία κάμερα που τρελαίνει το score του DXOMARK. Όμως τους «τίτλους» στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών (που μεταφράζεται σε πολλές πωλήσεις) τους δίνουν συνήθως τα mid-rangers που κινούνται με γνώμονα τη φιλοσοφία του Value for Money. Η Samsung που παίζει μπάλα αποτελεσματικά σε όλες τις κατηγορίες, ανακοίνωσε πριν από λίγο τα νέα της οικογένειας Galaxy A (A52, A52 5G και Α72), τα οποία επιχειρούν να προσελκύσουν περισσότερο το κοινό που θα ήθελε ένα πανίσχυρο smartphone, το οποίο όμως να πετυχαίνει τη χρυσή τομή ανάμεσα στο υψηλό performance, τον premium σχεδιασμό, τα ανεπτυγμένα camera features και την εξαιρετικά προσιτή τιμή.

Στο τελευταίο Galaxy Unpacked που είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε online, ο κορεατικός κολοσσός της τεχνολογίας εστίασε ουσιαστικά σε όλα εκείνα τα στοιχεία της mobile τεχνολογίας, τα οποία μας κάνουν να αισθανόμαστε «φοβερά». Η χρήση άλλωστε της λέξης «awesome» στη παρουσίαση των νέων Galaxy A, ουσιαστικά συμπυκνώνει τη προσπάθεια της Samsung να μιλήσει στην «καρδιά των νέων». Νεαρά αγόρια και κορίτσια που μόλις έχουν περάσει το κατώφλι των 20 χρόνων τους και νιώθουν την ανάγκη να ονειρευτούν και να «κατακτήσουν» τον κόσμο. Λατρεύουν το Instagram και το mobile gaming, την ένταση, τα ταξίδια, τα outdoor activities, τη φασαρία και αναζητούν μια συσκευή που να μπορεί να ξεκλειδώσει πλήρως τα δημιουργικά ταλέντα τους στον τομέα του content creation. Αυτές τις ανάγκες έρχεται να καλύψει η νέα σειρά των Galaxy A ενσωματώνοντας πολλά από τα στοιχεία εκείνα που έφεραν τη Samsung στην κορυφή των προτιμήσεων εκατομμυρίων χρηστών.

Τα τρία νέα μοντέλα της σειράς Galaxy A παίζουν τόσο στο φάσμα του 4G (A52 και A72) όσο και του 5G (με τη ειδική έκδοση του A52). Εμφανισιακά διαθέτουν τολμηρές γραμμές που άνετα μπορούν να κερδίσουν τα βλέμματα. Εν αντιθέσει με τους «προκατόχους» τους, που διέθεταν gloss φινίρισμα, η Samsung εδώ προτίμησε ένα μαλακό ματ υλικό στο πίσω τμήμα, κυκλοφορώντας σε 4 χρώματα (Black, White, Violet και μπλε, τα οποία φέρουν την λέξη… “awesome” δίπλα από το χρώμα τους). Προσέχοντας λίγο περισσότερο το design τους, τα νέα Galaxy A διαθέτουν απαλές άκρες και πιο στρογγυλεμένες γωνίες και μια punch hole κάμερα. Ο μινιμαλισμός είναι βέβαια το στοιχείο που κυριαρχεί περισσότερο και η Samsung είναι εμφανές ότι μπορεί να έριξε την τιμή (ακόμη και κάτω από το ψυχολογικό όριο των 400 ευρώ), ωστόσο δεν έκανε θυσίες σε ότι έχει να κάνει με τα premium ποιοτικά υλικά κατασκευής. Και αυτό είναι κάτι που αποτυπώνεται και στην ανθεκτικότητά τους, καθώς τα Galaxy A52, A52 5G και A72 φέρουν πιστοποίηση IP67 (αδιαβροχοποίηση και αντοχή στη σκόνη), πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να επιβιώσουν για περίπου 30 λεπτά κάτω από το νερό, ενώ δεν τα πάνε άσχημα απέναντι στις σταγόνες της βροχής.

Πέραν της εξωτερικής εμφάνισης, η Samsung ανέβασε τον πήχη ακόμη ψηλότερη και στη οθόνη που φέρουν τα τρία νέα μοντέλα της σειράς Galaxy A. Και τα τρία τηλέφωνα διαθέτουν FullHD+ Super AMOLED display με ένα υψηλό refresh rate στα 90Hz (Α52 και A72), ενώ στην 5G έκδοση του A52 ο ρυθμός ανανέωσης μπορεί να φτάσει ακόμη και μέχρι τα 120Hz. Το μέγεθος του display ανέρχεται στις 6.5 ίντσες στα A52 και στο A72 η διαγώνιος είναι στις 6.7 ίντσες. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι τα A52 διαθέτουν ελαφρώς υψηλότερη πυκνότητα στα pixels (407ppi), ενώ το A72 έχει μόλις 394ppi. Όσον αφορά τον «εσωτερικό» τους κόσμο, εδώ η κορεατική εταιρεία προσφέρει υψηλή απόδοση και ταχύτητα, αλλά με στόχο να συγκρατήσει την τιμή σε προσιτά επίπεδα. Συγκεκριμένα, στην καρδιά του A52 βρίσκεται ένα octa-core Snapdragon 720G SoC, που συνδυάζεται με 4/6/8GB RAM και 128/256GB αποθηκευτικού χώρου. Η 5G version του A52 είναι ελαφρώς πιο αναβαθμισμένη με  Qualcomm Snapdragon 750G chipset, 6 και 8GB RAM και 128/256GB storage. Το A72 κινείται περισσότερο κοντά στο A52, φέροντας το ίδιο chipset, 2 variations σε RAM και 128/256 storage. To θετικό είναι ότι και τα τρία μοντέλα διαθέτουν επεκτάσιμο αποθηκευτικό χώρο μέσω microSD (φτάνοντας μέχρι και το 1TB).

Φυσικά οι κάμερες που όλοι γνωρίζουμε ότι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι για τη δημιουργία s και φωτογραφιών με pro quality, εννοείται ότι έχουν προσεχθεί αρκετά από τη Samsung. Όλες οι συσκευές της οικογένειας Galaxy Α διαθέτουν quad camera module στο πίσω μέρος, με τη main camera να προσφέρει 64MP μαζί με δυνατότητες για autofocus και Optical Image Stabilization για αψεγάδιαστα «ακούνητα» s σε εκπληκτική 4K ανάλυση. Ο main camera sensor είναι κοινός και στα τρία μοντέλα, ενώ στα A52 και A52 5G, οι λάτρεις του mobile photography θα μπορούν να εκμεταλλευθούν επίσης μια Ultra-Wide camera στα 12MP, μία macro camera στα 5MP και depth sensor, ενώ το zoom τους αγγίζει το 10x. Το A72 από την πλευρά του είναι ελαφρώς πιο «boostαρισμένο», καθώς προσφέρει στους trendy content creators ultra wide φακό στα 12MP, 5MP Macro, 8MP τηλεφακό με 3x optical zoom, ενώ το digital zoom του ανέρχεται στα 30x. Η punch hole selfie cam διαθέτει 32MP, η οποία είναι βέβαιο ότι θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες των fans των selfies. Η δε A.I. κάνει την ενασχόληση με το περιεχόμενο που τραβάτε ακόμη πιο συναρπαστικό.

Κλείνοντας, όλα τα smartphones της A series διαθέτουν stereo speakers με υποστήριξη Dolby Atmos, ενώ παράλληλα η κορεατική εταιρεία έχει δώσει βαρύτητα και στην ενσωμάτωση του Knox, για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια (η Samsung υπόσχεται το λιγότερο 4 χρόνια με security updates). Σε ότι έχει να κάνει με το λειτουργικό τους σύστημα, όλα τα νέα smartphones της οικογένειας A «φοράνε» Android 11 μαζί με το One UI 3. Τέλος, σε ότι έχει να κάνει με την χωρητικότητα τους τα A52 και A52 5G διαθέτουν μπαταρία με χωρητικότητα στα 4.500mAh, ενώ το A72 έρχεται με 5.000mAh. Όλα τα μοντέλα υποστηρίζουν fast charging στα 25W.

Η νέα σειρά Galaxy A Series θα διατίθεται από τις 22 Μαρτίου 2021 σε Ελλάδα και Κύπρο στις αποχρώσεις Awesome Violet, Awesome Blue, Awesome Black, και Awesome White. Μάλιστα, για αγορές που θα πραγματοποιηθούν από 22 Μαρτίου 2021 ως 11 Απριλίου 2021, θα δίνεται ως δώρο ένα Galaxy Buds Plus (η εξαργύρωση θα γίνεται μέσω Samsung Members έως 11 Μαΐου 2021).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό