22.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Australian Open: Το ταξίδι του Κόρντα στη Μελβούρνη συνεχίζεται…

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Σεμπάστιαν Κόρντα μετά από μάχη 3,5 ωρών απέκλεισε τον Χούμπερτ Χουρκάτζ με 3-2 σετ και για πρώτη φορά στην καριέρα του, θα παίξει σε προημιτελικό grand slam.

Ο Σεμπάστιαν Κόρντα στα 22 του χρόνια θα παίξει για πρώτη φορά στον προημιτελικό ενός grand slam, καθώς το ταξίδι του στο Australian Open , το σλαμ που ο πατέρας του, Πετρ, είχε κερδίσει πριν από 25 χρόνια (1998), συνεχίζεται.

Επειτα από μάχη 3,5 ωρών, κέρδισε με 3-2 σετ τον Χουμπέρτ Χουρκάτζ (3-6, 6-2, 6-2, 1-6, 7-6 (7) και έχει σοβαρές πιθανότητες να βρεθεί ακόμη και στα ημιτελικά.Αμφότεροι είχαν από δύο καλά σετ και το παιχνίδι κρίθηκε δίκαια στο super tie break του πέμπτου σετ.

Εκεί ο Κόρντα βρήκε μίνι break και από το 3-3, έφτασε στο 7-3, με τον Πολωνό να βγάζει μία αντίδραση και να μειώνει σε 7-6, από λάθη του Αμερικάνου (κι έναν δικό του άσο) και αμέσως ισοφάρισε σε 7-7. Σε έναν πολύ κρίσιμο πόντο όμως, ο Κόρντα κέρδισε με σμας ένα μεγάλο ράλι, ανέκτησε το προβάδισμα με 8-7 και πήγε να σερβίρει για τους επόμενους δύο πόντους, ώστε να κλείσει το ματς. Με άσο έφτασε σε διπλό match point και τελείωσε το ματς με τρομερό πέρασμα με το μπάκχντ στην ευθεία.

Παρά τους 19 του άσους και τους 49 winners, ο Χουρκάτζ είχε 60 αβίαστα λάθη, 8 περισσότερα από τον αντίπαλό του, που με την σειρά του είχε 42 winners. Το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο, με τους συνολικούς πόντους να είναι 146-144 υπέρ του νικητή.

Αντίπαλός του στον προημιτελικό θα είναι ο Κάρεν Κατσάνοφ, ο οποίος… κατάπιε στα πρώτα δύο σετ τον Νισιόκα και με tie break στο τρίτο, προκρίθηκε στα προημιτελικά (6-0, 6-0, 7-6).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό