19.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Audi R8 RWD GT – Το κύκνειο άσμα του R8

Ειδήσεις Ελλάδα

Αν υπάρχει ένα μοντέλο που πρωταγωνίστησε στις προσπάθειες της Audi Sport να καθιερωθεί ως μία πραγματική εναλλακτική απέναντι στις BMW M και Mercedes-AMG τότε αυτό δεν μπορεί να είναι άλλο από το R8. Όλα όμως φτάνουν κάποια στιγμή στο τέλος τους και η πορεία προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό όχι μόνο της Audi αλλά ολόκληρης της βιομηχανίας αυτοκινήτου επιβάλλει υπό μία έννοια το τέλος του θρυλικού πλέον R8 να έρθει το 2023. Πριν αποχαιρετήσει στην τρέχουσα, βενζινοκίνητη, ατμοσφαιρική V10 μορφή του, το Audi R8 θα μας παρουσιαστεί μία τελευταία φορά ως “RWD GT” – ως το ισχυρότερο πισωκίνητο μοντέλο της γερμανικής εταιρίας και ταυτόχρονα, ως το ακριβότερο!

Τοποθετημένος παραδοσιακά στο κέντρο του αυτοκινήτου, πίσω από την καμπίνα των επιβατών, ο ατμοσφαιρικός V10 των 5.2 λίτρων αποδίδει πλέον 620 ίππους και 565 Nm ροπής και συνδυάζεται με ένα αναβαθμισμένο 7-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη για να στείλει την δύναμη στους τροχούς του πίσω άξονα. Το κιβώτιο παρέχει ταχύτερες αλλαγές ταχυτήτων χάρη στο τροποποιημένο λογισμικό ενώ η Audi εξοπλίζει το R8 RWD GT με ένα σύστημα ελέγχου πρόσφυσης 7 σταδίων που επιτρέπει στον οδηγό να προσαρμόζει τον βαθμό επέμβασης της ηλεκτρονικής “νταντάς” ανάλογα με τις συνθήκες και την διάθεση του ενώ αυτό λειτουργεί και ως ένα ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης κατανέμοντας την ροπή ανάμεσα στους τροχούς με τον βέλτιστο τρόπο.

Οι αλλαγές όμως δεν σταματούν εκεί καθώς το R8 RWD GT είναι και κατά 20 κιλά ελαφρύτερο, αν και στα 1.570 κιλά δεν το λες και ελαφρύ, χάρη στις νέες ζάντες ελαφρού κράματος 20 ιντσών που προαιρετικά, ντύνονται με ελαστικά Michelin Sport Cup 2, τους carbon-ceramic δίσκους του συστήματος πέδησης, την CFRP (carbon fiber reinforced plastic) αντιστρεπτική ράβδο στο εμπρός μέρος κ.ά. Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, το R8 RWD GT επιταχύνει στα 100 km/h σε 3.4 δευτερόλεπτα και στα 200 km/h σε 10.1 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα του είναι 320 km/h. Όπως και οι προηγούμενες “GT” εκδόσεις έτσι και αυτή έρχεται βαμμένη στο ματ “Suzuka Grey” χρώμα με ένα carbon αεροδυναμικό bodykit και τα απαραίτητα σήματα ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως η τιμή για την τελευταία, ειδική έκδοση του R8 διαμορφώνεται στα €225.000 στη Γερμανία λόγω και της περιορισμένης διαθεσιμότητας αφού η Audi ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει μόλις 333 αντίγραφα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό