20.6 C
Athens
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024

Audi – Ζυγά τα ηλεκτρικά, μονά τα θερμικά!

Ειδήσεις Ελλάδα

Μία ενδιαφέρουσα στρατηγική φαίνεται πως υιοθετεί η Audi καθώς συνεχίζει τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της. Μία στρατηγική που θα χρειαστεί λίγος χρόνος να συνηθίσουμε αλλά σύμφωνα με τον επικεφαλής του τεχνικού τμήματος, Oliver Hoffman, όταν συμβεί αυτό θα μας δώσει έναν αυτόματο και προφανή τρόπο διαφοροποίησης ανάμεσα στα δύο είδη κινητήριων συνόλων. Ποια είναι αυτή η στρατηγική; Μονά-Ζυγά, όπως διάβασες και στον τίτλο.

Το Q6 e-tron για παράδειγμα, είναι το αμιγώς ηλεκτρικό αντίστοιχο του δημοφιλούς, θερμικού Q5, όπως το Q4 e-tron είναι το αμιγώς ηλεκτρικό αντίστοιχο του Q3 και το επερχόμενο A6 e-tron θα είναι το αμιγώς ηλεκτρικό αντίστοιχο της ανανεωμένης εκδοχής του τρέχοντος A6, που θα μετονομαστεί σε A7! Είναι προφανές ότι όσο τα ηλεκτρικά της Audi συνυπάρχουν με τα θερμικά μοντέλα της, το ενδεχόμενο σύγχυσης του αγοραστικού κοινού είναι πάρα πολύ υπαρκτό αλλά στο μέλλον τα πράγματα θα είναι πολύ πιο ξεκάθαρα. Όπως έχει δηλώσει και στο παρελθόν η γερμανική εταιρία (και επαναλαμβάνει ο Hoffman), το μέλλον της Audi είναι αμιγώς ηλεκτρικό και όταν φτάσουμε σε εκείνο το σημείο, το προσωνύμιο “e-tron” θα είναι περιττό.

Ίσως μία πιο ταιριαστή λέξη θα ήταν “πλεονασμός” και όχι περιττό. Το όνομα/σήμα e-tron θα μπορούσε να παραμείνει με τον ίδιο τρόπο που υπάρχουν σήμερα τα σήματα “TDI” και “TFSI” για να δηλώσουν τον τύπου του θερμικού κινητήρα με τον οποίο εξοπλίζεται το εκάστοτε μοντέλο, οπότε ναι, στο μέλλον το Q6 e-tron μπορεί να συνεχίσει να είναι το Q6 e-tron αλλά στην συνείδηση του κόσμου θα είναι απλά το Q6 καθώς δεν θα υπάρχει κάτι άλλο που θα έχει την δυνατότητα να προκαλέσει σύγχυση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό