22.3 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Athens Streaming | Συντονιζόμαστε στα καλύτερα δωρεάν του διαδικτύου (9-15/5) , Δωρεάν – City Vibe

Ειδήσεις Ελλάδα

09/05/2020

Χωρίς σταματημό οι εκπλήξεις για όσους παρακολουθούν το κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση κι εμείς έχουμε συγκεντρώσει τα καλύτερα εδώ, ενώ νέα έργα στο πλαίσιο του «Enter» έρχονται από τις 11 του μηνός. Στα άχαστα και εν τάχει σημειώστε τον «Βυσσινόκηπο» από τον Νίκο Καραθάνο, μια αιρετική, σίγουρα αινιγματική εκδοχή για το κύκνειο άσμα του Τσέχοφ (Κυριακή 10 Μαΐου, 9 μ.μ.) και την πέμπτη ταινία της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη που κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 13 Μαΐου (9 μ.μ.). Το «Yellow Fieber» είναι μια ταινία φαντασίας για την πόλη που χάνεται, την Αθήνα που καλύπτεται από ένα κίτρινο δάσος από φοίνικες.

Οι διαδικτυακές προβολές από το αρχείο του Εθνικού Θεάτρου συνεχίζονται με τρεις κλασικές παραστάσεις: «Τίμων ο Αθηναίος», το οποίο παρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία για δυο χρονιές στην Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά (είναι διαθέσιμο), «Ο Θείος Βάνιας» σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού (9/5, 1 μ.μ.) και ο «Μεγάλος περίπατος του Πέτρου» σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά (10/5, 2 μ.μ.). Η μία πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση από τη άλλη. Υπενθυμίζουμε πως οι παραστάσεις μένουν online για μία ημέρα. Δείτε τις στο www.n-t.gr και στο www.culture.gr.

Το φετινό Platforms Project θα μεταδοθεί στις οθόνες μας. Ανταποκρινόμενη στις παρούσες συνθήκες, η διεθνής έκθεση που υποστηρίζει την ανεξάρτητη εικαστική παραγωγή προτιμά φέτον τον ασφαλή δρόμο της εξ αποστάσεως προβολής, τον οποίον άλλωστε έδειξαν με μεγάλη επιτυχία διεθνείς φουάρ τέχνης αλλά και γκαλερί. Έτσι, για 15 μέρες, από τις 14 Μαΐου έως 31 Μαΐου, συντονιζόμαστε στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης καθώς και στη σελίδα της στο facebook. Η φετινή λίστα μετρά εξήντα τρεις συμμετοχές καλλιτεχνώ κι ομάδων, ενώ η διεύθυνση του πρότζεκτ υπογράφεται από την Άρτεμη Ποταμιάνου και τον Μιχάλη Αργυρού. Παράλληλο πρόγραμμα ομιλιών και έργων σε ζωντανή σύνδεση είναι επίσης στο πρόγραμμα.

Ο Μάκης Παπαδημητρίου και ο Θάνος Τοκάκης, δυο άνθρωποι που ξέρουν καλά πώς να βγάζουν γέλιο στη σκηνή και στην οθόνη, προσφέρουν ένα live masterclass για την κωμωδία στο κανάλι του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Υπόσχονται να μας παρουσιάσουν «μια εξ’ αρχής ημιαποτυχημένη συζήτηση από δύο μέτριους ηθοποιούς που –μέσα από την οικτρή προσωπική τους οπτική– θα προσπαθήσουν να αναλύσουν τι σημαίνει για αυτούς η κωμωδία και να μας πείσουν πως έχουν άποψη επί του θέματος με σκοπό να κρατηθούν για λίγο ακόμα στην επικαιρότητα». Συντονιζόμαστε το Σάββατο 9 Μαΐου (8 μ.μ.).

Πλούσιο υλικό προσφέρει η ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ για όσους θέλουν να ξεδιψάσουν με πολιτισμό. Από τα πιο ενδιαφέροντα αυτής της εβδομάδας είναι η ανάγνωση της Ηρώς Μπέζου, μίας από τις πιο ξεχωριστές ηθοποιούς της νεότερης γενιάς που το 2019 τιμήθηκε με το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη».. Την Τετάρτη 13 Μαΐου (7 μ.μ.) ακούμε δύο έργα του Φώτη Κόντογλου: το «Ωσαννά!», μια εκ βαθέων εξομολόγηση του Κόντογλου για τη ζωή, τη σχέση του με τον Θεό και τη φύση, αλλά και με την καλλιτεχνική δημιουργία, και «O θεός Κόνανος και το μοναστήρι του το λεγόμενο καταβύθιση», επίσης πολύ προσωπικό αλλά και αλληγορικό έργο.

Θέλοντας να υπενθυμίσει τις αναλγητικές ιδιότητες της τέχνης τούτες τις δύσκολες ώρες, το ΥΠΠΟΑ ανέλαβε να ενώσει τους λαούς της Ευρώπης μέσα από την ποίηση για την φετινή Ημέρα της Ευρώπης. Έτσι, προσκάλεσε είκοσι οκτώ διάσημους και πολυμεταφρασμένους ποιητές, από όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (όπως ο Ζουάν Μαργκαρίτ, η Άνα Λουίζα Αμαράλ κά) να διαβάσουν από ένα ποίημά τους στη γλώσσα τους (με αγγλική μετάφραση). Το αποτέλεσμα έρχεται στις 9 του μηνός στα ηλεκτρονικά κανάλια του υπουργείου.

Συνεχίζονται οι διαδικτυακές βιβλιοφιλικές συζητήσεις από τα Public (#PublicEventsGoSocial) και αυτόν το μήνα, φέρνοντας ενδιαφέρουσες πένες στις οθόνες μας. Σε συνεργασία με τις εκδόσεις Διόπτρα, την Τετάρτη 13 Μαΐου (7 μ.μ.), μεταδίδει ζωντανά ο Κώστας Κρομμύδας, συγγραφέας του «Εβόρα», ενώ από τις 15 του μηνός (ίδια ώρα) η δημοσιογράφος και συγγραφέας Μανίνα Ζουμπουλάκη ξεκινά μια σειρά από μαθήματα δημιουργικής γραφής, βασισμένα στο βιβλίο της «Πώς να γράψεις»

«Υπέροχες μαμάδες με Χαμόγελο» είναι ο τίτλος της διαδικτυακής εκπομπής που ετοιμάζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την Γιορτή της Μητέρας. Η Ράνια Θρασκιά και ο Κώστας Γιαννόπουλος υποδέχονται υπέροχες μαμάδες που σχετίζονται με τη φιλανθρωπική οργάνωση (είτε ως εθελόντριες ή ως υποστηριζόμενες), την Κυριακή 10 Μαΐου (7 μ.μ.).

«7day Online Έκθεση bazaar Selections Spring 2020», στηρίζοντας παράλληλα το έργο του Make A Wish Greece. Θα συμμετέχουν δεκάδες εκθέτες με είδη σπιτιού, διακόσμησης, καλλιτεχνικές δημιουργίες, κοσμήματα και πόσα ακόμη, τα οποία μπορείτε να δείτε στο κανάλι της διοργάνωσης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό