35 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Athens Pride: «Ένας νόμος δεν αρκεί»

Ειδήσεις Ελλάδα

Με σύνθημα «Ένας νόμος δεν αρκεί» πραγματοποιείται το Athens Pride στην πλατεία Συντάγματος. Το φετινό pride έρχεται λίγους μόλις μήνες μετά την ψήφιση του νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ένα αίτημα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που έγινε πράξη.

Στη σημερινή γιορτή συμμετέχουν πολιτικά κόμματα, οργανώσεις ΛΟΑΤΚΙ+, ενώ το απόγευμα στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί η πορεία υπερηφάνειας στο κέντρο της Αθήνας και θα ακολουθήσει συναυλία.

(φωτ. Μαρία Γεωργακοπούλου / naftemporiki.gr)Εμπόδια στην κοινωνική ένταξη

Ωστόσο, όπως τονίζει το Athens Pride, υπάρχουν «ανεπάρκειες των διαφόρων νόμων που αφορούν την LGBTQI+ κοινότητα», ενώ υπογραμμίζονται και «τα εμπόδια στην κοινωνική ένταξη που τα LGBTQI+ άτομα αντιμετωπίζουν συστηματικά στην οικογένεια, στον εργασιακό χώρο, στο δημόσιο χώρο, στην υγεία, στην εκπαίδευση και σε όλες τις πτυχές του καθημερινού βίου».

(φωτ. Μαρία Γεωργακοπούλου / naftemporiki.gr)Ομοτρανσφοβικές επιθέσεις

Παράλληλα, η σημερινή πολύχρωμη γιορτή υπερηφάνειας έρχεται μετά από ομοτρανσφοβικές επιθέσεις που δέχτηκαν ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και οργανώσεις. Γι’ αυτό το Athens Pride σημειώνει ότι «είναι πολλά ακόμη όσα χρειάζονται να γίνουν για να δημιουργηθεί το ασφαλές κλίμα σεβασμού και συμπερίληψης που αξίζει σε κάθε μέλος της κοινωνίας».

«Για όλα αυτά, και για τις πολλές μικρές ή μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, βγαίνουμε στους δρόμους και διεκδικούμε την συνολική κοινωνική αλλαγή που θα φέρει την ουσιαστική ισότητα», καταλήγει η ανακοίνωση του Athens Pride.

(φωτ. Μαρία Γεωργακοπούλου / naftemporiki.gr)

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό