14.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Aston Martin AMB 001 Pro. Superbike μοτοσυκλέτα για “γερά” πορτοφόλια

Ειδήσεις Ελλάδα

Τρία χρόνια μετά την AMB 001, η Aston Martin ξανά σε συνεργασία με την γαλλική Brough Superior παρουσίασε στην έκθεση EICMA στο Μιλάνο την AMB 001 Pro. Η νέα μοτοσυκλέτα διαθέτει άκρως φουτουριστικό σχεδιασμό που αντλεί έμπνευση από την Valkyrie και μπορεί να κινηθεί νόμιμα μόνο σε πίστες.
Η μοτοσυκλέτα παράγει 25% περισσότερα άλογα σε σχέση με την AMB 001, με τον νέο υδρόψυκτο αλουμινένιο V-Twin 1.000άρη (997 κ.εκ) κινητήρα να αποδίδει 225 άλογα, Ζυγίζει 175 κιλά (στεγνή) και έχει αναλογία 1,28 κιλών ανά ίππο, παρόμοια με αυτή ενός μονοθεσίου της Formula 1.

Έχει διπλό αλουμινένιο μπροστινό πιρούνι, αεροδυναμικά στοιχεία και προσφέρεται μονάχα στο Verdant Jade χρώμα με carbon με σατινέ φινίρισμα, με τον κινητήρα να είναι βαμμένο σε μαύρο χρώμα, όπως και τα εξαρτήματα της ανάρτησης.
Τα φρένα της αποτελούνται από διπλούς δίσκους 320 χιλιοστών μπροστά με 4πίστονες δαγκάνες και μονό δίσκο 230 χιλιοστών πίσω με διπίστονη δαγκάνα. Οι ζάντες είναι διαμέτρου 17″ και είναι κατασκευασμένες από ανθρακονήματα, με την ανάρτηση να είναι ρυθμιζόμενη.

Το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, ενώ το σώμα από ανθρακονήματα, με τη μοτοσυκλέτα να διαθέτει το εξαιρετικά λεπτό σήμα της Aston Martin που αναπτύχθηκε για την Valkyrie.
Το σήμα είναι κατασκευασμένο από ένα ειδικά χαραγμένο αλουμίνιο πάχους μόλις 70 microns ή αν προτιμάς 30% πιο λεπτό από το πάχος της ανθρώπινης τρίχας, ενώ είναι κατά 99,4% πιο ελαφρύ από ένα κανονικό λογότυπο της εταιρίας.

Μόλις 88 μονάδες της θα κατασκευαστούν στο εργοστάσιο της Brough Superior στην Τουλούζη της Γαλλίας, με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν το 4ο τρίμηνο του 2023. Η εταιρία δεν ανακοίνωσε την τιμή της, αλλά αυτή θα είναι μεγαλύτερη από τις 108.000 ευρώ που στοίχιζε η AMB 001.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό