21.2 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

ASPIDES: Επέστρεψε η φρεγάτα «ΨΑΡΑ» από την Ερυθρά Θάλασσα – Ετοιμάζεται η «ΣΠΕΤΣΑΙ»

Ειδήσεις Ελλάδα

Έπειτα από τρεις μήνες επέστρεψε από την Ερυθρά Θάλασσα η φρεγάτα «ΨΑΡΑ» του Πολεμικού Ναυτικού για να δώσει τη σκυτάλη στη φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ».

Η φρεγάτα «ΨΑΡΑ» βρέθηκε στην Ερυθρά Θάλασσα από τις 24 Ιουνίου στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΕΣ» και έγινε το δεύτερο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού που συμμετείχε στην επιχείρηση, καταρρίπτοντας drones των Χούθι της Υεμένης και αποτρέποντας μπαράζ επιθέσεων.

Σήμερα Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, η φρεγάτα «ΨΑΡΑ» κατέπλευσε στο ναύσταθμο Σαλαμίνας καθώς ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή επιχείρηση EUNAVFOR ASPIDES.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, μετά τον κατάπλου της φρεγάτας στο ναύσταθμο, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας , επέβη στο πλοίο συνοδευόμενος από τον αρχηγό Στόλου αντιναύαρχο Πολυχρόνη Κουλούρη και καλωσόρισαν τον κυβερνήτη καθώς και το πλήρωμα της φρεγάτας συγχαίροντας τους για την επιτυχή ολοκλήρωση της αποστολής.

Εντός Σεπτέμβριο αναμένεται να αποπλεύσει για την Ερυθρά Θάλασσα για να συμμετάσχει στην ευρωπαϊκή επιχείρηση EUNAVFOR ASPIDES η φρεγάτα«ΣΠΕΤΣΑΙ».

Ακολουθεί η ανακοίνωση: 

«Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024, η Φρεγάτα (Φ/Γ) ΨΑΡΑ κατέπλευσε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας (ΝΣ), περατούμενης της συμμετοχής της στην ευρωπαϊκή επιχείρηση EUNAVFOR ASPIDES. Μετά τον κατάπλου της Φ/Γ ΨΑΡΑ στο ΝΣ, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, επέβη στο πλοίο συνοδευόμενος από τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Πολυχρόνη Κουλούρη ΠΝ και καλωσόρισαν τον Κυβερνήτη καθώς και το πλήρωμα της Φ/Γ, συγχαίροντας τους για την επιτυχή ολοκλήρωση της αποστολής»

Δείτε φωτογραφίες:

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό